Pytanie kierowane do użytkowników forum.

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie kierowane do użytkowników forum.

Postautor: Xsenia » 24 kwie 2014, 19:23

Crow :D czyli mogę ci podesłać co nie co z moich sprzętów?? :D Tak co najmniej 3 twarde dyski są do reanimacji :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Crow » 24 kwie 2014, 21:43

Pewnie zobaczymy co się da zrobić :)
Awatar użytkownika
Crow

Postautor: Xsenia » 24 kwie 2014, 21:56

Nie kuś, bo skorzystam z pomocy :D Na jednym by mi najbardziej zależało. Są tam zdjęcia z pierwszych lat moich synów. I są tylko tam :(
Niby powtarzam sobie, że nie warto zbierać pamiątek, bo po naszej śmierci i tak wszystko wyląduje w koszu na śmieci, ale jednak trochę mi ich żal.
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Crow » 25 kwie 2014, 11:18

jesli nie sa to uszkodzenia mechaniczne to zawsze mozna cos odzyskac lub wskrzeszyc caly dysk
Awatar użytkownika
Crow

Postautor: Xsenia » 25 kwie 2014, 11:33

No właśnie wiem o tym, ale podobno odzyskiwanie danych z uszkodzonego dysku kosztuje jakieś kosmiczne pieniądze. Na razie mnie na to nie stać, więc dzieci rosną a dysk sobie leży.
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Vadim1 » 25 kwie 2014, 15:39

Jeżeli mózg wytwarza fale elektromagnetyczne to na pewno nie służą one do przekazów na odległość. Telepatia natomiast (jestem przekonany) nie opiera się na falach em i działa tak samo jak komunikacja z Duchami. W obu przypadkach traktujemy cudze myśli jak własne. Żeby je odróżnić, trzeba się zastanowić czy te myśli pasują do nas.
Vadim1

Postautor: cthulhu87 » 25 kwie 2014, 16:29

Vadim1 pisze:Jeżeli mózg wytwarza fale elektromagnetyczne to na pewno nie służą one do przekazów na odległość. Telepatia natomiast (jestem przekonany) nie opiera się na falach em i działa tak samo jak komunikacja z Duchami. W obu przypadkach traktujemy cudze myśli jak własne. Żeby je odróżnić, trzeba się zastanowić czy te myśli pasują do nas.

Zgadzam się z Tobą. Badania zresztą dowodzą, że w przypadku telepatii odległość między wysyłającym i odbierającym sygnał nie ma większego znaczenia - i to m.in. wskazuje na różnicę jakościową między jednym a drugim.
Samo badanie telepatii jest kluczowe dla kwestii życia po śmierci. Pozostawiając na boku nieco zawiłą sprawę interpretacji przekazów mediumicznych telepatia dowodzi, że możliwy jest kontakt między umysłami bez widocznego pośrednictwa zmysłów. A więc jest to pośredni dowód na możliwość egzystowania bez ciała materialnego - choć trzeba być ostrożnym z wnioskami.

Myślę, że spirytyści zamiast popadać w mistyczno-irracjonalne nastroje, od których duszno tu ostatnio na forum, powinni przyjrzeć się bliżej temu zjawisku, zwłaszcza, że liczba potwierdzonych świadectw telepatii w historii parapsychologii jest tak duża (kolosalna wręcz np. w porównaniu do eksperymentów z ektoplazmą, które można by uznać za wyjątkową rzadkość), że nie sposób zaprzeczyć jej istnieniu.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 25 kwie 2014, 17:04

Jestem zdania, ze zarówno kwestia życia po śmierci jak i wszelkiej maści zjawiska "paranormalne" to zwykła fizyka, tyle, że jeszcze nie odkryta.
Oczywiscie nie każdy musi się ze mną zgodzić.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: atalia » 25 kwie 2014, 17:06

Marcinie, do nastrojów mistyczno-irracjonalnych jest mi bardzo daleko, ale to chyba żadna tu tajemnica.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: cthulhu87 » 25 kwie 2014, 17:10

atalia pisze:Marcinie, do nastrojów mistyczno-irracjonalnych jest mi bardzo daleko, ale to chyba żadna tu tajemnica.

Wiem, i bardzo to w Tobie cenię :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi