gaba75 pisze:Słuchajcie, ale nie wszyscy, tylko Ci stronniczy, nawiązujący do Atalii i jej super porad- ocen- osądów, narzucania swojego zdania względem mojej osoby,mam wrażenie, jakby to było forum czysto prawicowe?!!!!!
atalia pisze:Droga Gabo, w chwili obecnej najwazniejsze są nie Twoje kontakty mediumiczne z duchami, czy jakiekolwiek sny z udziałem zmarłych, ale zdrowie Twoje i mającego narodzić się dziecka, tego, które już jest na swiecie zresztą też. Jesteś matką i nic ważniejszego ponad to nie ma prawa bytu, duchy są i będą , z Twoim udziałem czy bez niego, to dla dzieci jesteś osobą najważniejszą a nie dla jakichś tam bytów bardziej lub mniej ezoterycznych.
Twoje rozedrganie emocjonalne też z pewnością Twoim dzieciom nie służy.
Proszę Cie o przemyślenia i danie sobie spokoju z zaświatami - na to przyjdzie jeszcze czas, jak nie tu to tam...
atalia pisze:Niby dlaczego miałabym Cię atakować? Po prostu patrzę na świat z perspektywy swoich -sięciu lat i wiem , co tak naprawdę się liczy i jest ważne. Otóż z całą mocą mogę powiedzieć, ze najwiekszym skarbem, jaki posiadamy , są dzieci. Mówię to jako matka, która jedno straciła...
Pozdrawiam i wiele spokoju ducha życzę.
Powiedź mi Gaba, w którym to z tych dwóch postów Atalia oceniła cię, osądziła i narzuciła cokolwiek? Jedyne co ja tu czytam, to troskę o twoje nienarodzone dziecko, co jest raczej normalną troską kobiety, która ma dzieci. Wiadomo, że jeśli jest się w ciąży to trzeba np. zrezygnować z palenia papierosów, picia alkoholu, bo to może zaszkodzić dziecku! I zaszkodzić dziecku mogą też kontakty z duchami. Oczywiście, że ty jesteś kobietą w ciąży i ty sama decydujesz co jest dobre dla ciebie i twojego nienarodzonego dziecka. Atalia tylko ci poradziła byś się skupiła teraz na dziecku, a ty możesz tą radę przemyśleć i się dostosować albo ją odrzucić. To tylko twoja decyzja, więc nie napadaj na Atalię, że stara ci się pomóc!!!
gaba75 pisze:Ludzie!!!!!! Ja lubię konkrety. Nie ubarwiajcie. Każdy ma swoje zasady i ideały. Atalia przeszła stres, ale w imię czego mnie za to winicie.
Super, że lubisz konkrety. W takim razie napisz mi konkretnie kto i w jakich słowach wini ciebie za jakikolwiek stres Atalii?? Jeśli o mnie chodzi i moje odczucia, to wymyślasz coś czego nie ma.
gaba75 pisze:I albo jesteście prawdziwymi spirytystami, albo tylko bawicie się spirytyzmem.
Ten kto się bawi spirytyzmem źle na tym wychodzi i tutaj raczej nikt nie traktuje spirytyzmu jako zabawy. Każdy podchodzi do niego bardzo poważnie. Może następnym razem zastanowisz się zanim coś napiszesz?
gaba75 pisze:Kimże jest ta Atalia, że jestescie tak stronniczy. Oczywiście nie wszyscy, ale większość z Was popiera to co napisała do mnie Atalia, a głębiej się nie wczytaliście i nie rozumiecie tej kobiety widocznie
Atalia jest zwykłą kobietą, duszą w trakcie rozwoju duchowego. I nikt tu nie stoi po jej czy kogokolwiek stronie. Tu nie ma stron. Wszyscy dążymy w jednym kierunku do rozwoju duchowego. Atalia dała ci radę, niektórzy ją poparli, bo uważają tak samo. Co ty z tą radą zrobisz to twoja sprawa, ty poniesiesz tego konsekwencję, nie Atalia czy ktokolwiek inny z nas. Ale miedz świadomość, że twoje decyzje mają wpływ też na twoje nienarodzone dziecko i tylko tyle chciała ci przekazać Atalia. Nie wiem jak inni, ale trochę już Atalię poznałam po jej postach i wydaje mi się, że dobrze rozumiem, co miała na myśli i co chciała przekazać, dlatego staram ci się to wytłumaczyć, bo mam wrażenie, że to niestety ty jej nie rozumiesz.
Tak samo jak ty dajesz rady Atalii. Ona może je przemyśleć i wziąć pod uwagę, ale może też dojść do wniosku, że totalnie się mylisz i odrzuci to co do niej piszesz. To też jest jej decyzja i ty Gaba nie masz na to wpływu. Możesz napisać co wiesz lub co ci się wydaje, ale to Atalia decyduje, co zrobić z tą wiedzą.
gaba75 pisze:Nie znam Cię, ale z Twoich postów nasuwa się pytanie, czy Ty jestes gotowa na porady innym ludziom skoro sama nie uporałaś się z wieloma problemami w swoim życiu?!
Gaba właśnie sama dałaś poradę Atalii, a w twoim życiu też się nie za ciekawie dzieje. Atalia nie jest już nastolatką (wybacz Atalia

), wiele przeszła i doświadczyła, wiele wycierpiała, zrozumiała już wiele rzeczy i według mnie nadaje się idealnie do tego by dawać rady, jak żyć i jak postępować. Przynajmniej ja mam zamiar przemyśleć wszystko, co do mnie napisze. Ty Gaba zrobisz jak uważasz.
gaba75 pisze:Dużo osób w moim temacie Cię popiera, Atalio. To dobrze, rozumiem ich, bo Ty bardziej potrzebujesz teraz wsparcia od wielu osób. Mnie wystarczy jedna konkretna.
Hm naprawdę Atalio potrzebujesz wsparcia? Dla mnie na tym forum to ty jesteś wsparciem dla innych, dla mnie na pewno.
Gaba to może napisz konkretnie jakiej pomocy oczekujesz? Czego szukasz, czego chcesz? Od razu ci napiszę, że na tym forum raczej prawnika nie znajdziesz, ale mogę się mylić. Czy poza prawnikiem potrzebujesz jeszcze jakiejkolwiek pomocy, czy porady?