Brutal Kołolsky pisze:Uważam że jeśli mamy wpajać dziecku szacunek dla innych istot, wrażliwość i empatię to musi ono być wychowane jako wegetarianin bądź weganin.
Brutal Kołolsky pisze:Powinno się minimalizować cierpienie jakiejkolwiek istoty. Z taką świadomością dziecko wkroczy w świat jako człowiek bardziej wrażliwy i dobry.
Xsenia pisze:Wszystko świetnie, tylko żal mi twojego wrażliwego i dobrego dziecka, bo już w przedszkolu przekona się jaki świat, ludzie i przyroda są okrutne. Twoja wizja świata jest dobra, ale utopijna. Jak na razie świat jest brutalny, zły i destrukcyjny (oczywiście nie zawsze i nie wszyscy). Przyroda jest brutalna. I jeśli dziecko na tą brutalność nie przygotujesz, to ono będzie cierpieć i zginie. Twoje dziecko jest na razie małe, ale już niedługo przekonasz się, jak trudno jest żyć dziecku weganinowi, czy wegetarianinowi. Przedszkola nie są do tego dostosowane. Tym bardziej szkoły. Po za tym twoje dziecko może być wyśmiewane przez inne dzieci. Na to też musisz i siebie, i je nastawić i przygotować.

Krzysztoff pisze:Wręcz przeciwnie nastaw je że ludzie są dobrzy życzliwi , świat jest piękny i przyjazny - a tak się też stanie

Xsenia pisze: Już dawno temu pogodziłam się z tym, że mój organizm do tego by normalnie funkcjonować potrzebuje białka. I niestety, ale to Bóg nas tak stworzył, że potrzebujemy białka.

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 4 gości