Nawiedzone miejsca Polski

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: Nawiedzone miejsca Polski

Postautor: PolterGhostt » 27 lis 2013, 09:44

Można zapytać, jakie macie przygotowanie teoretyczne (jakie książki czytaliście) oraz doświadczenie praktyczne?
8-)[/quote]
Teoretyczne? :) od wczesnego dzieciństwa mam "widzenia" nie potrzebuję książek, gdyż wiedzę czerpię bezpośrednio z "rozmów".
PolterGhost łączy praktyka nie teoria, jak pisałem wcześniej każde z nas miało i ma do czynienia z tymi bytami, zgłębiamy je poznajemy za każdym razem dowiadując się coraz więcej. Żadna choćby najżetelniejsza publikacja nie zastąpi bezpośredniego kontaktu. Takie jest moje zdanie. Choć nie oznacza to, że piętnuję literaturę tematu - tak nie jest . {Po prostu jest mi ona zbędna.
PolterGhostt

Postautor: PolterGhostt » 27 lis 2013, 09:45

Wybaczcie błędy ort ^^
PolterGhostt

Postautor: PolterGhostt » 27 lis 2013, 09:48

juniperus pisze:Pierwsza myśl, jaka przyszła mi do głowy, po przeczytaniu powitania, była właśnie pytaniem:
Krzysztoff pisze:Jaki jest cel tych poszukiwań ?

Ponieważ zajmujecie się najważniejszą dziedziną życia, tj. naszym istnieniem, mam ogromną prośbę do Was PolterGhosst, byście prowadząc swoje badania pamiętali, że nie macie do czynienia ze zjawiskami, które trzeba z ciekawości poznać, ale z duchami, które są jednymi z nas, które czują (cierpią i przeżywają radości), które posiadają własną indywidualność, naturę i potrzeby. Nie chciałabym, byście zapominali, że należy je traktować z ogromnym szacunkiem, wyrozumiałością i miłością. Ponad wszystko proszę Was, byście nie traktowali ich przedmiotowo, ponieważ łatwo możecie je zranić, co na pewno odbije się na Was. Jeśli pragniecie poznać naturę duchów i wyjaśnić ich istnienie, zapraszam do głębokiego poznania spirytyzmu. On odpowie na Wasze pytania.

Dziękujemy za cenne rady. Zawsze postępujemy w ten sposób, choć czasem to trudne ze względu na charakter niektórych bytów.
PolterGhostt

Postautor: juniperus » 27 lis 2013, 13:16

PolterGhostt pisze:Żadna choćby najżetelniejsza publikacja nie zastąpi bezpośredniego kontaktu.

Oczywiście w tej kwestii zgadzam się z Wami. Bezpośrednia rozmowa z duchem daje inny rodzaj wiedzy, praktyczne spojrzenie, często przynosi to, czego książki nie zawierają. Osobiście przekonałam się jednak, że lektura w tej kwestii jest konieczna, ponieważ w wielu przypadkach wiedza teoretyczna pozwoliła mi uniknąć błędów, podsuwała rozwiązania w danej sytuacji. Przede wszystkim dzięki porządnej lekturze zaczęłam walczyć z własnymi niedoskonałościami, co daje mi lepszą ochronę przed atakami duchów bardzo osadzonych w złu.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: Krzysztoff » 27 lis 2013, 14:56

PolterGhostt pisze:Teoretyczne? :) od wczesnego dzieciństwa mam "widzenia" nie potrzebuję książek, gdyż wiedzę czerpię bezpośrednio z "rozmów".
PolterGhost łączy praktyka nie teoria, jak pisałem wcześniej każde z nas miało i ma do czynienia z tymi bytami, zgłębiamy je poznajemy za każdym razem dowiadując się coraz więcej. Żadna choćby najżetelniejsza publikacja nie zastąpi bezpośredniego kontaktu. Takie jest moje zdanie. Choć nie oznacza to, że piętnuję literaturę tematu - tak nie jest . {Po prostu jest mi ona zbędna.

Zdajesz sobie sprawę że to co piszesz jest mocno kontrowersyjne ... ? Osobiście nie spotkałem jeszcze człowieka który by mógł powiedzieć że nie potrzebuje poszerzać swojej wiedzy o to co ktoś inny wypracował - w każdej dziedzinie życia jesteśmy głupcami i uczymy się przez całe życie i to jest fakt.

Zapomniałeś chyba napisać że prowadzicie działalność komercyjno usługową , jaka jest stawka za pomoc ?
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: PolterGhostt » 08 gru 2013, 09:15

Zapomniałeś chyba napisać że prowadzicie działalność komercyjno usługową , jaka jest stawka za pomoc ?[/quote]

Nooo.. nie nie zapomniałem gdyż za nasze "usługi" nie pobieramy żadnych opłat owszem widniejemy w spisie działalności gospodarczych, ale nie zarabiamy na tej "działalności". Nie ma stawki za pomoc, bo nie ma za nią opłat.
PolterGhostt

Postautor: PolterGhostt » 08 gru 2013, 09:24

Zdajesz sobie sprawę że to co piszesz jest mocno kontrowersyjne ... ? Osobiście nie spotkałem jeszcze człowieka który by mógł powiedzieć że nie potrzebuje poszerzać swojej wiedzy o to co ktoś inny wypracował - w każdej dziedzinie życia jesteśmy głupcami i uczymy się przez całe życie i to jest fakt.

Owszem to fakt uczymy się i korzystamy z literatury, ale tylko w przypadku, gdy nasze własne doświadczenie lub intuicja zawiodą. Jeszcze raz podkreślę nie piętnujemy czy nie pomniejszamy wartości książek ludzi powszechnie uważanych za autorytety. Po prostu nie korzystamy z nich nagminnie wolimy stanąć "face to face" z tematem i uczyć się na doświadczeniu. Poza tym czy tak naprawdę w tej dziedzinie można powiedzieć, że jest się do końca czegokolwiek pewnym? Z dnia na dzień dowiadujemy się coraz to nowych dotąd nieznanych rzeczy, o które ciężko w publikacjach. Konkludując poszerzamy wiedzę przez doświadczanie bezpośrednie bytu.
PolterGhostt

Postautor: PolterGhostt » 08 gru 2013, 09:31

AHH. Zapomniałbym :) dziękuję bardzo za informacje na temat nawiedzonego domu w okolicach Warki. Niestety nikt do nas w tej sprawie do dziś się z nami nie skontaktował :/ redakcja nie może podać personaliów owych ludzi a my nie możemy się z nimi skontaktować. W związku z tym przekładamy to "śledztwo" do stycznia , kiedy to pojedziemy na miejsce i tam sprobujemy naszych sił :)
PolterGhostt

Postautor: PolterGhostt » 08 gru 2013, 09:32

ponownie wybaczcie bledy ort :/ pisalem w pospiechu.

Bardzo prosze o dalsze info w ww sprawie jesli ktos takowe posiada. dziekuje.
PolterGhostt

Postautor: kalatala » 08 gru 2013, 13:57

A jak tam Wasze egzorcyzmy? Jakieś sukcesy?
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!