Moje początki.

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Moje początki.

Postautor: Voldo » 08 lut 2010, 22:06

Na samym początku chciałbym się przywitać ze wszystkimi tu obecnymi wspaniałymi ludźmi... Więc - witajcie.

Na samym początku chcę powiedzieć, że są to moje początki zaznajamiania się ze Spirytyzmem. Można powiedzieć, że jestem na etapie noszenia na rękach i spania w kołysce.
Na temat natrafiłem kilka dni temu, zupełnie przypadkowo szukając czegoś w internecie...
Lecz jak się okazało, był to bardzo szczęśliwy przypadek.
Przyznam - niestety jeszcze nie czytałem żadnych książek Kardeca (w najbliższych kilku tygodniach mam zamiar nabyć jego, jak i inne książki w księgarni - oczywiście mówię o księgarni Rivail :)). Moja wiedza jak na razie ogranicza się do tego wspaniałego forum (które śledzę i czytam, a gdy zaznajomię się z tematem zapewne będę również coś pisał ;)).

Po przeczytaniu kilku informacji na temat Spirytyzmu uświadomiłem sobie, że właśnie tego szukałem i tego było mi trzeba.
Uświadomiłem sobie, że Spirytyzm nada pewien głęboki sens mojemu życiu i pomoże mi lepiej żyć.
Zawsze chciałem wiedzieć, co się ze mną stanie po tym, jak umrę.
Czy to będzie definitywny koniec, czy też nie...
Jak widzę, w Spirytyzmie (Spirytyźmie (?) - nie wiem jak to napisać) uzyskam odpowiedzi na te i inne pytania.

Czas powolutku wyjść z kołyski i zacząć chodzić, czas zacząć pogłębiać swoją wiedzę na wspaniały temat Spirytyzmu, odnaleźć odpowiedzi na pytania i zacząć żyć lepiej, ciągle się doskonaląc.
Kto wie, może w przyszłości, gdy już moja wiedza będzie większa będę mógł pomóc komuś polecając mu dzieła Kardeca i inne książki o tej tematyce i w ten sposób komuś pomogę, oby.

Pozdrawiam.
Tomasz aka Voldo
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Re: Moje początki.

Postautor: lilo » 08 lut 2010, 22:21

Serdecznie Cię Witam. Z Twoich słów emanuje dużo ciepła (nie jestem medium ;) ) Pozdrawiam
"Na poczatku było Słowo, a Słowo było u Boga, i Bogiem było Słowo.(...)
W Nim było życie, a życie było światłością ludzi, a światłość w ciemności świeci i ciemność jej nie ogarnęła."
Awatar użytkownika
lilo

Postautor: Luperci Faviani » 08 lut 2010, 22:32

Voldo pisze:Spirytyźmie (?) - nie wiem jak to napisać

"spirytyzmie" - informuję, żeby nikt nie skasował Twoich postów (przepraszam :D )
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: cthulhu87 » 08 lut 2010, 22:37

Witam serdecznie:)

Voldo pisze:Kto wie, może w przyszłości, gdy już moja wiedza będzie większa będę mógł pomóc komuś polecając mu dzieła Kardeca i inne książki o tej tematyce i w ten sposób komuś pomogę, oby.

Spirytyzm generalnie zaskakuje pozytywnie (przynajmniej mnie), więc bądź dobrej myśli. :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: sigma » 08 lut 2010, 22:53

Voldo pisze:...jestem na etapie noszenia na rękach i spania w kołysce...

To tak jak ja. Mądrzy ludzie powiadają że każdy jest tak naprawdę początkującym. Shunryu Suzuki, mistrz zen, napisał nawet książkę "Umysł zen, umysł początkującego".

Witam :)
Piotr

Kto zwycięża innych, jest silny. Kto zwycięża siebie, jest wielki.
sigma

Postautor: konrad » 08 lut 2010, 23:50

I ja serdecznie witam :)
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Melys » 10 lut 2010, 12:33

witamy :)
Nie śmierć rozdziela ludzi , lecz brak miłości
Jim Morrison
Awatar użytkownika
Melys
spirytystka
spirytystka

Postautor: atalia » 10 lut 2010, 15:27

I ja dołaczam do powitań.Zostan tutaj :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: konrad » 14 sie 2013, 15:27

Ten temat to taka ciekawostka odkopana w zakamarkach forum :)
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 14 sie 2013, 16:48

Chyba się nudzisz ;)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Następna

Wróć do Witamy!