Komentarze na facebooku

Wszystko o Spirytyzmie w Internecie: ciekawe strony, nagrania, linki do książek w wersji elektronicznej, informacje o ciekawych aukcjach.

Komentarze na facebooku

Postautor: Krzysztoff » 09 sie 2013, 18:05

Przy poście dotyczącym procesu reinkarnacji pojawiły się polemizujące komentarze

czy ktoś z administratorów je "ukrył " czy to autorka to zrobiła ? (pytanie do chłopaków którzy mają uprawnienia administratorskie)

Jeżeli administrator - to myślę że to nieco nie po spirytystycznemu, powinniśmy rozmawiać a nie kasować polemizujące wypowiedzi
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Re: Komentarze na facebooku

Postautor: Voldo » 09 sie 2013, 18:12

Ja nic nie ukrywałem, ale szczerze powiedziawszy to forum pokazało, że z takimi ludźmi rozmawiać się po prostu nie da.
No chyba, że ktoś lubi walić głową w mur :)

W każdym bądź razie moim zdaniem, jeśli chcesz powalić trochę głową w mur, to odblokuj i odpisz, albo lepiej napisz na PW i porozmawiaj o tym szatanie który nas po raz milionowy opętał.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 09 sie 2013, 22:36

Krzysztoff pisze:czy ktoś z administratorów je "ukrył " czy to autorka to zrobiła ? (pytanie do chłopaków którzy mają uprawnienia administratorskie)

Jeżeli administrator - to myślę że to nieco nie po spirytystycznemu, powinniśmy rozmawiać a nie kasować polemizujące wypowiedzi

Ja "ukryłem" te wypowiedzi - przy czym to nie komentarze, lecz przeklejone teksty. Nie wydaje mi się, aby po spirytystycznemu było akceptowanie spamu. Na przyszłość postaram się je raczej usuwać niż ukrywać. Z tego co się orientuję, komentować mogą osoby, które polubiły nasz profil. Jeśli pojawiają się komentarze, które nie stanowią wkładu w dyskusję, a są treści antyspirytystycznej - z czystym sumieniem je wywalam :)

W ogóle nie znam ani jednego przypadku, czy na facebooku czy na tym forum, aby dyskusje z fanatykami religijnymi opierającymi się ciągle na prawie mojżeszowym czy zapisach z katechizmu KK, prowadziły do czegokolwiek konstruktywnego. Jeśli inni admini mają ochotę takie dyskusje prowadzić to nie widzę przeszkód, mogę te wypowiedzi zostawiać o ile zobowiążą się, że będą na nie odpowiadali; bo ja nie wyobrażam sobie sytuacji, kiedy wstawiamy materiały dla osób, które lubią nasz profil, a na tym profilu użytkownik otrzymuje informacje, że to jest niegodziwe, pod wpływem demonów i Bóg się tym brzydzi itd. itp.; przy okazji nie uważam, aby profile spirytystyczne były dobrym miejscem na propagandę doktryny katolickiej. Co jak co, ale oni mają na to i fundusze i monopol w prasie, internecie, w telewizji - nie muszą tego robić na naszych stronach internetowych.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Krzysztoff » 10 sie 2013, 19:22

wstyd

Marcin zgodnie z tym co napisałeś to to forum też powinno być otwarte tylko dla sprzyjającym spirytyzmowi
wszystkie inne opinie należało bu usuwać

powinniśmy prezentować otwartą postawę
dyskutujemy nie tylko po to żeby od razu przekonać, czasami tylko po to żeby rozmawiać, warto rozmawiać choćby po to żeby odczarować stereotypy o spirytyźmie
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 000Lukas000 » 10 sie 2013, 19:39

Krzysztoff pisze:wstyd

Marcin zgodnie z tym co napisałeś to to forum też powinno być otwarte tylko dla sprzyjającym spirytyzmowi
wszystkie inne opinie należało bu usuwać

powinniśmy prezentować otwartą postawę
dyskutujemy nie tylko po to żeby od razu przekonać, czasami tylko po to żeby rozmawiać, warto rozmawiać choćby po to żeby odczarować stereotypy o spirytyźmie

Niestety Krzysztofie ale z niektórymi ludźmi nie da się rozmawiać, oni nie chcą poznać innego zdania a wpoić swoje.
Gdy sprawa wchodzi na tereny dogmatyczne, nie ma dyskusji i rozmowy, mimo iż twierdzą inaczej.

Wydaje mi się że Marcin który dużo widział sytuacji na tym forum, i tego co takie osoby prowokują, choć wina tu leży po obu stronach, wolał wybrać mniejsze zło.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Krzysztoff » 10 sie 2013, 20:01

ja mówię o wypowiedzi konkretnej
proszę bardzo

"Kochani nie wierzcie w reinkarnacje! Szatan chce byscie uwierzyli w to, gdyz chce wmowic nam, ze w nastepnym zyciu mozemy odpokutowac grzechy...Nie ma drugiego zycia na ziemi i czas na pojednanie sie z Bogiem i naprawienie win, jest tu i teraz! Nie dajcie sie ogłupic przez niego, bo stracicie zycie i nie otrzymacie juz szansy zbawienia! "

nie musisz tego człowieka "kasować" bo inaczej myśli , nie przekonasz go ale zawsze można potraktować go z życzliwością
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 000Lukas000 » 10 sie 2013, 20:18

Tylko jeśli ktoś z nim zacznie dyskusję, to tylko niepotrzebnie zrodzi negatywne emocję, które ani jemu ani nam nie przyniosą nic pożytecznego. Nie wszyscy są w stanie powściągnąć swoje emocje.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Krzysztoff » 10 sie 2013, 21:02

trzeba umieć rozmawiać, także z przeciwnikami, uprzejmie
wybaczać

myślę że taka dyskusja to dobra okazja do ćwiczenia
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 10 sie 2013, 21:24

Obawiam się, że z takimi fundamentalistami po prostu nie da się konstruktywnie dyskutować.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: cthulhu87 » 10 sie 2013, 22:34

Forum to co innego, bo to jest z założenia dyskusyjne. Czasami ktoś taki wpadnie i nawet zabawnie jest sobie poczytać o szatanie i obrzydzeniu spirytyzmem u Pana Zastępów. Jednak gdzieś leży granica - wyobraźmy sobie, że gazety reprezentujące poglądy prawicowe zamieszczają na swoich łamach wywody Palikota, albo że na łamach facebookowych profilów lewicowych będziemy mieć teksty zachęcające do odmawiania różańca... Musimy postawić jakieś granice, bo wpadniemy w absurd.

Oczywiście nie mam nic przeciwko jeśli ktoś zechce robić za etatowego interlokutora facebookowych fanatyków religijnych. Obawiam się jednak, że to się może szybko znudzić i skończyć frustracją u samych zainteresowanych...
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Następna

Wróć do Spirytyzm w Internecie