Muzyka a charakter

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Muzyka a charakter

Postautor: kalatala » 24 cze 2013, 14:08

Nie no, co za naród z fantazją... Mi się najbardziej podobał system pracy w trzy osoby przy pomocy jednej łopaty :-D
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: Krzysztoff » 24 cze 2013, 20:33

a że tak się jeszcze zapytam chłopaki metalowcy (może nawet death metalowcy) , chodzicie na koncerty ?

jak tam się z funflami pozdrawiacie ? ...eeee ... ave .. Jezus ? czy jakoś inaczej ? hehe :)
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Voldo » 24 cze 2013, 21:04

Ja nie chodzę na koncerty, bo szczerze mówiąc, nie jestem w stanie wytrzymać długo w "większym" towarzystwie ;)

Co do pozdrawiania - to tylko z jednym kumplem, który Gothic Metalu słucha - tzw. horned hand - jednak nie ma to jakieś znaczenia "pozdrawiania" demonów czy cokolwiek - po prostu zwykły gest, jak podanie ręki, czy "żółwik".
Kumpel zresztą praktykujący katolik z otwartym umysłem - wiele razy z nim rozmawiałem nt. spirytyzmu.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: forrest » 24 cze 2013, 21:08

Ave Komodo Dragon.
"Spirytyzm będzie naukowy albo nie będzie go wcale." - Allan Kardec
Awatar użytkownika
forrest

Postautor: forrest » 24 cze 2013, 21:49

Nie wiem, czy muzyka, jakiej słuchają różne osoby, ma związek z ich charakterem. Muzyka to jedno, a to, czy ktoś gra w swoim życiu jakąś rolę czy jest po prostu sobą, to raczej z samą muzyką nie jest chyba związane. Ja słucham właściwie tylko muzyki elektronicznej. Oto przykład pięciu utworów, które dobrze obrazują, jaki rodzaj muzyki mi się podoba:
http://www.youtube.com/watch?v=TNVVzyR3 ... 25F3C32949
To, że za innymi rodzajami muzyki nie przepadam, to nie znaczy oczywiście, że uważam je za bezwartościowe. To, że np. w jazzie, w rocku, czy w mocno przeważającej większości kompozycji metalowych nie potrafię doszukać się żadnej linii melodycznej ani niczego, co z mojego punktu widzenia różniłoby się od hałasu, to nie znaczy, że moje odczucie jest obiektywne. To prawda, że muzyka Voldo nie podoba mi się, ale ciesze się, że znalazłem coś, co jednocześnie i mnie się podoba i jemu ...choć mimo wszystko nie jest to "mój styl"... .
A co do pytania Krzysztoffa, to na żadnym koncercie muzyki elektronicznej ani na festiwalu z taką muzyką nigdy nie byłem. Ale myślę, że entuzjaści tego rodzaju twórczości nie są do odróżnienia w żaden sposób od pozostałąej części społeczeństwa; w szczególności, witają się ze sobą nawzajem, tak jak wszyscy.
Awatar użytkownika
forrest

Postautor: Nikita » 25 cze 2013, 13:36

Slucham od trzech dni non stop tego: http://www.youtube.com/watch?v=lLvjPBGFNE8

muzyka elektroniczna tez jest fajna...Ja tylko nie lubie tego najbardziej mrocznego metalu bo slyszalam, ze czesto pojawiaja sie w nim takze tresci rasistowskie...

To dobrze, ze kazdy z nas ma swoja ulubiona muzyke..
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: forrest » 25 cze 2013, 15:22

Krzysztoff pisze:a że tak się jeszcze zapytam chłopaki metalowcy (może nawet death metalowcy) , chodzicie na koncerty ?

jak tam się z funflami pozdrawiacie ? ...eeee ... ave .. Jezus ? czy jakoś inaczej ? hehe :)

Tutaj są wypowiedzi twórców (w drugim filmie też jest trochę wypowiedzi ludzi z publiczności):

Myślę, że ci ludzie nie odróżniają się od otoczenia w żaden sposób - taka jest moja intuicja.
Niezależenie od tego, jakie wrażenie oni na Tobie wywrą, nie oceniaj.
Awatar użytkownika
forrest

Postautor: Nikita » 25 cze 2013, 17:02

Spoko Forrest muzyka elektroniczna jest przeciez jaknajbardziej ciekawa...Jesli ja cos krytykuje to tylko te satanistyczna mroczna deathmetalowa....tez lubie muze elektroniczna...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Krzysztoff » 25 cze 2013, 18:17

forrest pisze:Nie wiem, czy muzyka, jakiej słuchają różne osoby, ma związek z ich charakterem. Muzyka to jedno, a to, czy ktoś gra w swoim życiu jakąś rolę czy jest po prostu sobą, to raczej z samą muzyką nie jest chyba związane. ...

Hmmm.... no chyba tak nie jest, wszystko co robimy zewnętrznie jest jakimś odwzorowaniem naszego wnętrza - w jakiś sposób nas wyraża , muzyka (a może raczej to co w niej szukamy/ odbieramy) którą sobie wybieramy - myślę w dużym stopniu współgra z naszym wnętrzem

Tak czy inaczej nie przejmujcie się :lol: za jakiś czas Wam przejdzie
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: forrest » 25 cze 2013, 19:19

Krzysztoff pisze:Tak czy inaczej nie przejmujcie się :lol: za jakiś czas Wam przejdzie

Masz na myśli jakąś dolegliwość?
Awatar użytkownika
forrest

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi