Nie wiem, czy muzyka, jakiej słuchają różne osoby, ma związek z ich charakterem. Muzyka to jedno, a to, czy ktoś gra w swoim życiu jakąś rolę czy jest po prostu sobą, to raczej z samą muzyką nie jest chyba związane. Ja słucham właściwie tylko muzyki elektronicznej. Oto przykład pięciu utworów, które dobrze obrazują, jaki rodzaj muzyki mi się podoba:
http://www.youtube.com/watch?v=TNVVzyR3 ... 25F3C32949To, że za innymi rodzajami muzyki nie przepadam, to nie znaczy oczywiście, że uważam je za bezwartościowe. To, że np. w jazzie, w rocku, czy w mocno przeważającej większości kompozycji metalowych nie potrafię doszukać się żadnej linii melodycznej ani niczego, co z mojego punktu widzenia różniłoby się od hałasu, to nie znaczy, że moje odczucie jest obiektywne. To prawda, że muzyka Voldo nie podoba mi się, ale ciesze się, że znalazłem coś, co jednocześnie i mnie się podoba i jemu ...choć mimo wszystko nie jest to "mój styl"... .
A co do pytania Krzysztoffa, to na żadnym koncercie muzyki elektronicznej ani na festiwalu z taką muzyką nigdy nie byłem. Ale myślę, że entuzjaści tego rodzaju twórczości nie są do odróżnienia w żaden sposób od pozostałąej części społeczeństwa; w szczególności, witają się ze sobą nawzajem, tak jak wszyscy.