Prześladowanie?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Prześladowanie?

Postautor: konrad » 11 kwie 2013, 23:10

megan6 pisze:Konradzie w jaki sposób najlepiej to przeanalizować i jak zrozumieć o co chodzi danemu Duchowi i jakie podjąć kroki oprócz modlitwy za siebie i tego Ducha?

Dobrze jest podjąć dialog w myślach z tym duchem. Najlepiej poprzedzić go chwilą skupienia, medytacji, modlitwy, tak by dostroić się do danego ducha. Wówczas można w myślach zapytać się, o co dokładnie mu chodzi. Dobrym rozwiązaniem jest także zwrócenie się do jego opiekuna, by pomógł w danej sytuacji.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: oran » 12 kwie 2013, 13:36

Ja natomiast w tym co w pierwszym poście opisuje "Kakofonia..."widzę bardzo charakterystyczne cechy hipnagogi (dzwięki trzaski obrazy..).Na przestrzeni wielu lat miałem ich mnóstwo :)
Pozdrawiam.
oran

Postautor: juniperus » 12 kwie 2013, 15:05

Czytam Maju o tym huku w Twojej głowie... hmmm... ja też tak mam :? Niestety nie potrafię powiedzieć, cóż to takiego. Huki, trzaski, dźwięki, które słyszę tylko ja, a osoby w tej chwili mi towarzyszące nie.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: kakofonia myśli » 12 kwie 2013, 16:36

oran pisze:widzę bardzo charakterystyczne cechy hipnagogi

Uwierz mi, że z hipnagogami nie ma to nic wspólnego. Też ich doświadczam, ale to wyglądało zupełnie inaczej. Poza tym trwało to kilka bitych godzin.

juniperus pisze: Niestety nie potrafię powiedzieć, cóż to takiego.

Izu, tu nie chodzi o huki i trzaski. Tu chodzi o całą zaistniałą sytuację. I tak, jak pisałam Ci wczoraj miała ona bezpośredni związek z tym, co dzieje się z Wami (wiesz o kim mówię :)). Wydaje mi się, że poprzez nasz 'związek' stałyśmy się niewygodne i nasz 'przyjaciel' próbuje nas po prostu zrazić, by móc lepiej działać. Ale sobie poradzimy :D
Pelo Amor ou Pela Dor... (By love or by pain)

„What is mind? No matter. What is matter. Never mind.” Thomas Hewitt Key

sbitara77@gmail.com
Awatar użytkownika
kakofonia myśli
spirytystka
spirytystka

Postautor: konrad » 12 kwie 2013, 22:58

Jeżeli macie dostęp do "Opowieści spirytystycznych" Przemysława Grzybowskiego warto przeczytać fragment, gdzie opisuje on początki mediumicznej działalności grupy bydgoskiej. Początkowo udawało się robić wiele dobrego, ale następnie niektóre duchy z wiadomych tylko sobie powodów chciały grupie zaszkodzić. Starały się odwrócić uwagę członków grupy, wpływały negatywnie na zdrowie itp. Bardzo często na tym etapie duchowi opiekunowie na to pozwalają, gdyż tego typu ataki są normalną częścią pracy mediumicznej i trzeba się po prostu nauczyć z nimi radzić. Bardzo często gdy zrozumiecie ich cel i sens, opiekunowie te ataki zablokują i wówczas problem rozwiąże się automatycznie. Myślę, że w kontaktach z duchami bardzo ważne jest zrozumienie, że pomimo iż czasem nas krzywdzą lub starają się nam zaszkodzić, są naszymi braćmi i musimy okazywać im miłość i zrozumienie. Miłość jest jak światło, które zawsze pokonuje ciemność. Jeśli w najciemniejszym pokoju zapalicie lampkę światło zawsze pokona ciemność, a nigdy przeciwnie. Nawet największy cień nie jest w stanie pokonać światła.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: megan6 » 12 kwie 2013, 23:54

Piękne słowa Konradzie i wydaje mi się że w tym przypadku dokładnie tak było jak to opisałeś
In the arms of the angel fly away from here ...
you're in the arms of the angel, may you find some comfort here
Awatar użytkownika
megan6
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 13 kwie 2013, 17:58

Piekne slowa Konradzie...

Kakofonio o czym lub o kim piszesz...jaki zwiazek ma to z nami czy z wami...o co chodzi? bo nie rozumiem o czym piszesz...ktos z forum probuje Cie zablokowac?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: kakofonia myśli » 13 kwie 2013, 18:40

Tak Konradzie, pięknie powiedziane. Jak ja się cieszę, że jesteś :D

Nie Nikitko, nikt nie próbuje mnie zablokować. Zostałam "wciągnięta", z jeszcze jedną osobą z tego forum (która zresztą się tutaj ujawniła, więc nie wiem po co cala ta moja konspiracja :lol: ), w sytuację, która niekoniecznie dotyczyła nas bezpośrednio, ale z powodu pewnych implikacji i nas dotknęła.
Ale wydaje się, że wszystko się już ułożyło :)

A cała ta sytuacja wręcz mnie odblowkowała, bo dzisiaj rano znów miałam kontakt z moim Opiekunem (i tym razem to był Opiekun, a nie moja wyobraźnia :D chyba :? ) i powiedział mi bardzo mądre słowa:

Ja: "Powiesz mi coś czego nie wiem, żebym była pewna, że to nie moja wyobraźnia?" (tak nawiasem mówiąc to On musi już mieć mnie dość z tymi moimi ciągłymi rządaniami weryfikacji :lol: :lol: )
On: "W tej chwili nic takiego nie mogę Ci powiedzieć-chodzi o to, żebyś uwierzyła."
Ja: "Ale ja wierzę."
On: "Gdy uwierzysz naprawdę dostaniesz wszystkie dowody, których potrzebujesz."

Ot i cała filozofia :lol: Czyż zaświaty nie są proste w swej skomplikowanej naturze? :)

sbitara77@gmail.com
Awatar użytkownika
kakofonia myśli
spirytystka
spirytystka

Postautor: juniperus » 14 kwie 2013, 10:16

Maju, jeśli chcesz, możesz wszystko dokładnie opowiedzieć. Moją zgodę na to masz.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: kakofonia myśli » 14 kwie 2013, 16:32

Hmmm Izu, tylko ja nie bardzo wiem :) Znam szczegóły, które dotyczyły mnie, natomiast jeśli chodzi o Ciebie, to wiem niewiele :) Więc, jeśli chcesz napisz swoją część, a ja dopiszę moją :D

sbitara77@gmail.com
Awatar użytkownika
kakofonia myśli
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi