Duch po śmierci ciała (z przekazem)

Miejsce, w którym przeczytać można różne intrygujące opowieści związane ze Spirytyzmem.

Re: Duch po śmierci ciała (z przekazem)

Postautor: juniperus » 29 mar 2013, 14:12

Kochani moi odkupienie zła przez nas wyrządzonego wymaga poświęcenia. Macie rację, życie nie jest łatwe, a nieszczęścia i problemy wymagają od nas wielkiej cierpliwości. Wierzę jednak, że każdy z nas dołoży wszelkich starań, by obecne wcielenie wykorzystać jak najlepiej, byśmy któregoś dnia wszyscy mogli spotkać się w świecie wiecznego szczęścia, uściskać się i pogratulować przebycia tak ciężkiej, żmudnej ale owocnej drogi.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: Krzysztoff » 29 mar 2013, 15:27

Nikita pisze:Tak to piekne przeslanie...ale czytajac je pomyslalam sobie, ze moge robic tylko tak jak potrafie...nie jestem az tak wysoko aby tylko kochac i pomagac...staram sie to robic ale nie zawsze mi sie udaje...mam w sobie tyle niedoskonalosci i rozne chumory i nerwy itd...w przeszlosci popelnilam wiele bledow , i teraz tego zaluje ale ni potrafie cofnac czasu....Na dzien dzisiejszy chce bardzo byc po tej stronie swiatla, dobra i milsoci ale czasmai nie potrafie bo sie wkurzam bo sie denerwuje , bo wpadem w depresje itd...zycie nie jest latwe i to nie jest takie proste byc dobrym czlowikiem...staram sie ale nie zawsze mi to wychodzi...

To ważne co powiedziałaś , i takie bardzo ludzkie, mogę o sobie powiedzieć to samo , ważne jest żeby nie odpuszczać i konsekwentnie iść do przodu. pozdrawiam
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: megan6 » 03 kwie 2013, 21:28

Izo przesłania od Duchów zwłaszcza tych dobrych są wspaniałe i potrafią dać człowiekowi tyle radości i szczęscia dlatego dziękuję Ci za każde przesłanie o którym nam mówisz a również podziękowania należą się Duchą które pozwalają nam na ten przekaz i nam go dają.
In the arms of the angel fly away from here ...
you're in the arms of the angel, may you find some comfort here
Awatar użytkownika
megan6
spirytystka
spirytystka

Postautor: juniperus » 04 kwie 2013, 15:51

megan6 pisze:Izo przesłania od Duchów zwłaszcza tych dobrych są wspaniałe i potrafią dać człowiekowi tyle radości i szczęscia dlatego dziękuję Ci za każde przesłanie o którym nam mówisz a również podziękowania należą się Ducha które pozwalają nam na ten przekaz i nam go dają.

Podziękowania należą się wyłącznie Duchowi, który zechciał nas zaszczycić swoimi cennymi uwagi, a przede wszystkim Bogu, który dał na to swoje pozwolenie.

Krzysztoff pisze:To ważne co powiedziałaś , i takie bardzo ludzkie, mogę o sobie powiedzieć to samo , ważne jest żeby nie odpuszczać i konsekwentnie iść do przodu.

Musimy pamiętać, że nie możemy naszych słabości wiecznie tłumaczyć niedoskonałością i człowieczeństwem, a skoncentrować się na ciągłym rozwoju i tak jak mówisz Krzysiu, konsekwentnym krokiem do przodu. Tłumaczenie własnych win zatrzymuje nas w miejscu, nie patrzymy bowiem wówczas krytycznie na samych siebie. Bez krytycyzmu nie jesteśmy w stanie dostrzec własnych win. Jak mówi Ewangelia według Spirytyzmu, należy przejrzeć się w lustrze i spojrzeć na siebie samego z boku, okiem duszy, a nie ciała. Tylko wtedy jesteśmy w stanie wdrożyć w życie słowa, jakie przekazał nam Duch Piotr.
Izabela

Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 05 kwie 2013, 15:40

Zaraz jak pojawiłaś się na forum, wiedziałem że mówisz prawdę i faktycznie jesteś medium (a ściemę wyczuwam na kilometry :lol: ), obserwowałem, ale nie spodziewałem się takiego czytelnego i pełnego przekazu, chyba dałaś mi natchnienie do działania i pracy nad sobą, choć jeszcze daleka droga.

Dziękuje i mam nadzieje że z nami zostaniesz już na zawsze :D
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: kalatala » 05 kwie 2013, 16:49

Przepraszam, że zboczę z tematu, ale to w takim razie zjawiają się tutaj bajkopisarze...? Nawet do głowy mi to nie przyszło. Wierzę we wszystko co tu czytam, a może powinnam trochę sceptycznie podchodzić...?
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: Voldo » 05 kwie 2013, 17:33

No czasem mogą się pojawić jakieś osoby, które mają zapędy literackie :)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 07 kwie 2013, 08:36

kalatala pisze:Przepraszam, że zboczę z tematu, ale to w takim razie zjawiają się tutaj bajkopisarze...? Nawet do głowy mi to nie przyszło. Wierzę we wszystko co tu czytam, a może powinnam trochę sceptycznie podchodzić...?

Nie można być naiwnym i wierzyć we wszystko co mówią ludzie i nawet, co mówią duchy, to szkodzi bardziej niż niezdrowy sceptycyzm, czyli taki co neguje wszystko bez względu na argumenty i dowody.

Ale na tym forum bajkopisarzami są przeważnie ludzie z zewnątrz, a nie stali bywalcy którzy są tu przez dłuższy okres. ;)
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: juniperus » 08 kwie 2013, 11:42

Masz Łukasz rację, nawet wśród duchów trafiają się bajkopisarze. Na początku wierzyłam we wszystko, teraz nauczyłam się przesiewać ich słowa przez tzw zdrowy rozsądek i często już na wstępie "rozmowy" wiem, z kim mam do czynienia. Choć tutaj bardzo pomaga mi też odczucie. Duchy niskie mają inne fluidy niż wyższe. Trudne je ze sobą pomylić. Po prostu inaczej się odbiera ich obecność. To bardzo mi pomaga uniknąć oszukania. A tak poza tym zawsze można zweryfikować go u Opiekuna. :D
Czujności jednak nigdy zbyt wiele, zawsze może trafić się tak sprytny duch, który może mnie zmylić.
Izabela

Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 08 kwie 2013, 13:25

juniperus pisze:Masz Łukasz rację, nawet wśród duchów trafiają się bajkopisarze. Na początku wierzyłam we wszystko, teraz nauczyłam się przesiewać ich słowa przez tzw zdrowy rozsądek i często już na wstępie "rozmowy" wiem, z kim mam do czynienia. Choć tutaj bardzo pomaga mi też odczucie. Duchy niskie mają inne fluidy niż wyższe. Trudne je ze sobą pomylić. Po prostu inaczej się odbiera ich obecność. To bardzo mi pomaga uniknąć oszukania. A tak poza tym zawsze można zweryfikować go u Opiekuna. :D
Czujności jednak nigdy zbyt wiele, zawsze może trafić się tak sprytny duch, który może mnie zmylić.

Dobrze widzieć że masz głowę na karku i zdrowe podejście :)

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Opowieści spirytystyczne