Izuś, dobrze, że jesteś

kakofonia myśli pisze:Hej, hej,
Niezmiernie się cieszę colo, że poruszyłeś ten temat ponieważ, póki co, mam wrażenie, że idee Spirytyzmu, jakby w zapomnienie poszły, przynajmniej na tym forumNie chciałabym nikogo urazić, ale wydaje mi się, że gdzieś po drodze zatarł nam się sens istnienia tego miejsca
Odnajduję multum tematów o kwiatkach, kotkach i muzyce łagodzącej obyczaje (oczywiście bez wątpienia są one ważne), ale czy to naprawdę o to chodzi?
Czy naprawdę już wszystko o Spirytyzmie wiemy i nie musimy odkryć niczego więcej? Czy po prostu nastąpiło wyeksploatowanie materiału? Kiedy tutaj 'przyszłam' myślałam, że znalazłam miejsce, w którym będzie się działo, będą wrzały dyskusje i w ogóle będzie cool.

kalatala pisze:że spotykają się tu osoby o podobnym rozwoju duchowym, zajmujące się Spirytyzmem nie tylko teoretycznie, ale wcielające go w życie praktycznie, i chcące tymi doświadczeniami się podzielić.
Krzysztoff pisze:Inaczej mówiąc od gadania do działania, proponuję odświeżyć temat "projektów" czyli pomysłów na nowe działania

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość