Trzeszczenie w uszach

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Trzeszczenie w uszach

Postautor: Nikita » 14 mar 2013, 09:58

Od 2 dni zlapalo mnie przeziebienie i trzyma w swoim uscisku...przez to slabo spie...dlugo nie moge usnac i budze sie czesto...Otoz przedwczoraj odsluchalam medytacji z CD i przysnelam juz swiadomosc zatracilam w snie i nagle swiadomosc wrocila ...ja lezalam na lozku na plecach i slyszalam takie trzaski w uszach i wyladowania elektryczne wokol ciala...i otwieralam na sile oczy ale niestety zmeczenie bylo zbyt wielkie wiec poddalam sie temu i zapadlam w sen...ciekawe zjawisko....chyba dusza probuje z ciala wyjsc...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Re: Trzeszczenie w uszach

Postautor: 000Lukas000 » 14 mar 2013, 14:12

Stan theta, zmysły zaczęły się wyłączać i powstały hipnagogi słuchowe, kiedyś miałem to samo.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 14 mar 2013, 14:18

czyli to zupelnie normalne zjawisko? Akurat wczoraj wyczytalam wKD , ze dusza czesto wychodzi w czasie snu...tylko to zapominamy..
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: 000Lukas000 » 14 mar 2013, 14:30

Tak, ale przyznasz że ciekawe zjawisko
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 14 mar 2013, 14:36

bardzo ciekawe...takie nadprzyrodzone rzeklabym....ktos mi ze znajomych zasugerowal, ze to przez chore zatoki ale nie wierze w to...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: oran » 14 mar 2013, 14:54

Nikito,to jest właśnie to co pisze Lukas.Gdybyś nie zasnęła w pełni to byłas o malutki krok na świadome doświadczenie oobe.
Jesteś cały czas o mały kroczek od doświadczenia w/w zjawiska,nazywanego wyjściem z ciała :)
Pozdrawiam.
oran

Postautor: 000Lukas000 » 14 mar 2013, 17:57

Ja to przerwałem moim podejściem, zacząłem wszystko analizować i natychmiast wyprowadziło mnie to z tego stanu :)

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: oran » 14 mar 2013, 23:03

Możecie te hipnagogii wywołać "sztucznie".Jest taka metoda,może być,że za pierwszym razem nie wyjdzie,ale na pewno za którymś, tak, ale kto wie może za pierwszym. :)
oran

Postautor: Nikita » 15 mar 2013, 10:46

Oranie wierze Ci...tak mi sie wydaje, ze jestem na krotko przed wyjsciem...ale widocznie "cos" trzyma jeszcze te dusze ...he he....narazie boje sie stosowania praktyk aby to wspomoc...narazie skupiam sie na medytacji i cwiczeniach duchowych i moze...jak bede gotowa to dusza sama wyjdzie w sposob naturalny :D Mam takie wewnetrzne przekonanie, ze trzeba poczekac, obserwowac to i pracowac nad soba i wykonywac praktyki duchowe...

Ale co jakis czas cos sie dzieje...a u Ciebie Oran jeszcze nadal sie to pojawia?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: oran » 15 mar 2013, 12:19

...czasami się zdarza...
jak tylko będziesz czekać to najprawdopodobniej nie uda Ci się,organizm daje Ci sygnały ale Ty nie ciągniesz dalej więc w pewnym momencie przestanie,Nikito :)
oran

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi