Wywoływanie duchów

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Wywoływanie duchów

Postautor: ajson » 02 gru 2012, 02:00

tak wiem , że każdy z nas ma w sobie ducha, nie pamiętam jedynie terminu który jest granicą między naszym materialnym ciałem a duszą .. na P się zaczynało , już szukam tego terminu... o mam znalazłem "perispirit" oraz chciałbym podać link do książki w formacie pdf "księga mediów" tu akurat znalazłem wydawnictwo i jest nim KOS :) gdyby ktoś nie posiadał transferu , mogę wrzucić własny upload :) ale póki co Macie i czytajcie z niego wszyscy:) http://chomikuj.pl/Web_Library/Ksi*c4*85*c5*bcki/Co*c5*9b+o+magii/Ksi*c4*99ga+medi*c3*b3w,1150132770.pdf
ajson

Postautor: Voldo » 02 gru 2012, 02:52

Nie granicą, a łącznikiem :)
Po polsku to się mówi na to np. "ciało duchowe".
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 02 gru 2012, 09:16

Nikogo nie uraziłes, bo i czym.
Szerokiej drogi! :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Zbyszek » 02 gru 2012, 15:38

Chciałbym opisać jeszcze przy okazji tego tematu, wypowiedz Braci Duchowych na temat tworzenia Grup mediumicznych;
Systematyczność, powaga i cierpliwość jest podstawa takich spotkań. Należy wybrać dzień i godzinę odpowiednia dla większości uczestników. Takie spotkanie należy podzielić na dwie części. Pierwsza cześć poświecić na studiowanie jakiegoś tematu/książki o temacie spirytystycznym/Można czytać fragment Ewangelii Według Spirytyzmu i przeprowadzić rozmowę na temat przeczytanego tekstu. Druga cześć, poświęcić medytacji, śpiewa i modlitwie podnoszącej wibracje. W ten sposób zostaną najwytrwalsi, selekcjonując grupę. Takie spotkania mogą potrwać nawet do roku czasu. W miarę upływu czasu grupa, pozna się wzajemnie, ustalając lidera, do którego wszyscy powinni mieć zaufanie. Dobre stosunki w grupie są bardzo ważne, gdyż to utrzymuje wibracje na wysokim poziomie co ma bardzo istotny wpływ na realizowane w przyszłości kontakty. Bracia duchowi zaczną uczęszczać na wasze spotkania, sprowadzając coraz wyższych braci. W tym czasie zaczną poznawać wasze możliwości mediumiczne pracując nad wami, przekazując wam odpowiednia dla każdego energie, “według waszych zasług” przygotowując w ten sposób medium; - jeżeli okaże się ze jest ktoś o takich zdolnościach miedzy wami. Z drugiej strony wyszczególnią się osoby, które w przyszłości będą rozmawiać, zadając pytania, kształcące inteligencje i morale . Wszystkie takie spotkania oczywiście należy zaczynać i kończyć modlitwa, nawet rozdzielając poszczególne części spotkania. Nie należy dopuszczać nikogo z zewnątrz, bez odpowiedniego przygotowania wcześniej/wiedzy na temat świata duchowego/ Miejsce musi być zawsze to samo, bo dobra energia, która pozostaje po takim spotkaniu, odpycha duchy niższe. Należy dodać przed każdym spotkaniem, fluidoterapie oczyszczającą, której udziela odpowiednio przygotowane osoby.

Ps. Możecie o to wszystko spytać Divaldo, bo jak słyszałem odwiedzi Polskę w maju.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 02 gru 2012, 16:01

Ajson do wywolania ducha potrzebne jest medium...czyli ktos kto posredniczy pomiedzy oba swiatami...dlatego trudno jest ludziom bez owego medium wywolac talkiego ducha, ktorego chcemy...No a mediow nie jest tak wielu...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: 1asia11 » 02 gru 2012, 18:47

a czy znajdę tu kogoś kto mógłby spróbować porozmawiać z bardzo dla mnie ważną zmarłą 2 miesiące temu osobą?
będę bardzo bardzo wdzięczna
1asia11

Postautor: 000Lukas000 » 03 gru 2012, 07:44

raczej nie asiu, spirytyści nie prowokują kontaktów, bardziej polega się na spontanicznych komunikatach, a i u nas nie ma jeszcze odpowiednich do tego grup.

Raczej odradził bym ci chęć skontaktowania się z tą osobą, są z tym duże trudności i małe szanse że ta osoba będzie mogła przyjść, zamiast niej jednak z chęcią podstawi się jakiś niski duch. Bardziej radził bym ci w modlitwie zwrócić się o prośbę takiego kontaktu, możliwości też są małe ale jest to o wiele bezpieczniejsze.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 03 gru 2012, 08:07

Ajson chyba miałeś okrojoną wersję księgi duchów, bo ta właściwa ma około 450 stron.

Mogę ci już powiedzieć że masz dobre podejście do sprawy, mogę cię też zapewnić że w miarę jak oswoisz się z tą wiedzą, poznasz świat duchów wtedy strach się zniweluje a nawet zaniknie. Nie przyciągniesz oglądaniem filmików duchów niskich, a już na pewno zagłębieniem się w wiedzę spirytystyczną.

"a kolejnym moim pytaniem jest właśnie co to pismo automatyczne jak je ćwiczyć?"

Przede wszystkim wiedz że jest to też forma medialności i komunikowania, zastąpiła dziś inne bo jest wygodniejsza i bezpieczniejsza. Medium, bo i tym musisz być by się posłużyć pismem, bierze do ręki ołówek, długopis itp. i kładzie rękę na kartce tak jak by chciał pisać, jednak nie prowokuje ruchów ręki, kładzie ją luźno i tyle. Duch natomiast wpływa za pomocą medialności na ową rękę i zaczyna ją prowadzić, medium czuje to jakby ręka prowadzona była niejako wbrew jego woli, jakby kto inne ją prowadził. Jest jednak również możliwość że ten komunikat będzie przekazywany inaczej, bardziej przez ducha medium, wtedy obcy duch oddziałuje nie na rękę ale na ducha medium, który samodzielnie zapisuje myśli komunikującego się ducha które się u niego pojawiają. Jest również możliwość że te dwa sposoby będą się mieszały.

Ten sposób, przynajmniej ten pierwszy daje też bardzo ważną rzecz, rozeznanie się w tym jaki duch się komunikuje, mianowicie gdy ręka jest prowadzona łagodnie i spokojnie widać że mamy do czynienia z dobrym i rozwiniętym duchem, jednak gdy jest prowadzona bardzo gwałtownie a czasami nawet boleśnie wtedy wiemy że mamy do czynienia z duchem o niskiej naturze itp.

PS: Jak już przeczytasz KM (księgę mediów) radził bym ci poczytać również o naukowych badaniach nad manifestacjami, tak się składa że na księgarni spirytystycznej www.rivail.pl znajdziesz kilka naukowych dzieł na temat manifestacji jak np. "Spirytyzm: Studium historyczno krytyczne i doświadczalne" Paula Gibiera albo "Mediumizm" Aleksandra Bulterowa jak i kilka innych, zapewnią cię one przynajmniej o tym że te wszystkie manifestację nie są wybrykami jakiejś nieokiełznanej wyobraźni.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: ajson » 31 gru 2012, 08:32

witam ponownie, przyszedlem wam oglosic nowiny:)
otoz , sluchajcie...
postanowilem to zrobic, postanowilem porozmawiac z duchem, usztywnilem cwiczeniami psychike wiec myslalem ze teoretycznie nie zdola mnie kontrolowac, ale to nie o tym..
od dnia kiedy postanowilem porozmawiac z osoba z drugiej strony, przybyla do mnie istota , nie mialem z nia bezposredniego kontaktu, nie widzialem jej , ale wiem ze chce sie ze mna porozumiec, i pewnego dnia postanowilem kupic mala latarke, i dyktafon postanowilem zrobic pierwszy raz sesje EVP i udalo sie, nagraly sie jeki i glos w tle mowiacy "co noc" nie wiem co mial/a na mysli ta osoba poki sie spostrzeglem pewnej rzeczy ... ten jek, budzi mnie co durga noc w granicach godzin 00:00 - 03:00 zawsze kiedy budzi mnie ten glos wstaje i patrze na zegarek, i prosilem aby nie budzilo mnie to, ale chyba nie slucha, lecz czesto z tym rozmawiam jak z kolega i za pomoca latarki lub pukniec otrzymuje odpowiedzi, mysle ze lubi mnie ta osoba, bo odpowiedziala ze lubi ze mna rozmawiac.. takze mysle ze krzywdy mi nie zrobic, bo rzeczy nie przestawia ani nic mi nie lata po pokoju, tylko tak jak mowilem czesto budzi mnie ten jek w nocy... i chce zapytac czy to moze byc nawiedzenie inteligetne?.. czy moze miec w pozniejszym czasie jakies zle zamiary? jak myslicie??
ajson

Postautor: 000Lukas000 » 31 gru 2012, 15:06

Zależy, budzenie się o tej porze może mieć podłoże psychicznego nastawienia.

Rozumie że komunikaty otrzymujesz wszystkie nagrywając je na dyktafon? Jeśli tak zadaj sobie pytanie na ile są to wyraźne słowa, i czy są to pojedyncze słowa czy złożone zdania i układają się w logiczną całość. Jeśli odpowiesz na to twierdząco to świadczyło by to że rzeczywiście otrzymujesz komunikaty. Możesz a wręcz powinieneś zapytać osobę postronną o to nagranie, jednak tak by nie była subiektywnie nastawiona. Czyli nie powiedz jej "ej, słyszysz tu te a te słowa?" raczej się jej zapytaj czy może odsłuchać to nagranie i powiedzieć co o nim sądzi, tylko tyle.

"mysle ze lubi mnie ta osoba, bo odpowiedziala ze lubi ze mną rozmawiać.."

Wszystkie duchy lubią komunikację z ludźmi, co nie znaczy że mają dobre intencję, ale nie znaczy również że mają złe, więc na tym nie możesz polegać. Musisz być zawsze czujny, zawsze analizować komunikaty i być ostrożnym na wszelkie oznaki niższości ducha. Jeśli duch zacznie ci słodzić, mówić jaki to jesteś wspaniały, albo twierdzić byś słuchał tylko jego lub coś podobnego, natychmiast przerwij te rozmowy.

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi