czat.onet.pl - nawiedzone domy

Wszystko o Spirytyzmie w Internecie: ciekawe strony, nagrania, linki do książek w wersji elektronicznej, informacje o ciekawych aukcjach.

Re: czat.onet.pl - nawiedzone domy

Postautor: konrad » 10 paź 2012, 12:03

Hej, dzięki wszystkim, którzy byli na czacie. Tym razem przebiegał on nieco inaczej od poprzedniego, bo dyktowałem odpowiedzi przez telefon, a nie pisałem ich bezpośrednio w oknie czatu. Z jednej strony było to lepsze, bo mogłem przekazać dłuższe wypowiedzi, z drugiej łatwiej jest pisać, bo można ułożyć wszystko w nieco lepszą formę, poza tym jakieś drobiazgi mogły być zmienione przez przypadek przez osobę przepisującą, bo robiła to na żywo... Zainteresowanie było jednak duże (ponad 100 osób było na czacie na jego zakończenie, a zazwyczaj wtedy jest już dużo mniej ludzi).

Co do Waszych pomysłów. Generalnie myślałem już o tym, żeby uruchomić spirytystyczne radio, ale może właśnie najlepszym pomysłem jest rozpoczęcie nagrywania krótkich audycji i umieszczania ich na portalu. Można zacząć właśnie od formy pytań i odpowiedzi? Co o tym pomyśle myślicie? Moim marzeniem jest w ogóle zrobienie cyklicznej audycji z udziałem 2-3 osób, gdzie omawialibyśmy różne tematy spirytystyczne. Może coś takiego się uda. Jakość może nie będzie powalająca, ale mam dyktafon, który powinien całość w miarę porządnie nagrać.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 10 paź 2012, 14:46

Hilary pisze:A może zrobić coś w rodzaju audycji? Nie mam na myśli "na żywo", bo to nie wypali z wielu powodów i nie ma co próbować, ale nagrać trochę mp3... to nie byłby chyba taki zły pomysł. Nie wiem jak Wy, ale brzydząc się audiobookami ideologicznie, jak i ze względów praktycznych... tego typu "słuchowiska" wprost uwielbiam :D

Nie żeby coś, ale:
http://www.youtube.com/playlist?list=PL ... e=view_all (wersje poprawione)
http://www.youtube.com/playlist?list=PL ... e=view_all (gorsze wersje)

+

http://radio.paranormalium.pl/index.php ... Info&aud=2 (praktycznie to samo, jednak sam głos i tam dostawki radia)

No i ostatnio (czyt. wczoraj) w końcu mi przyszedł mój super ekstra i kosmiczny pojemnościowy mikrofon za 3,5 stówy, więc i jakość dźwięku może będzie troszeczkę lepsza niż na tych poprawionych.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 10 paź 2012, 17:08

:o No to aleś się wykosztował!
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: orystes » 10 paź 2012, 17:38

konrad pisze:... Zainteresowanie było jednak duże (ponad 100 osób było na czacie na jego zakończenie, a zazwyczaj wtedy jest już dużo mniej ludzi)...........

Czyli spirytyzm najlepiej się propagował kiedy działał uniwersytet :) blogi są potrzebne ale jak widać nie zastąpią bezpośredniego kontaktu.
orystes

Postautor: Hilary » 11 paź 2012, 00:16

Mało tych filmików, jak i za słabo "rozpropagowane" są :P

"No to aleś się wykosztował!"
Mój staaaaary mikrofon za dychę (dosłownie) po moich modyfikacjach był lepszy od takich za chorą kasę (350zł to nie jest chora kasa ;) ). Używałem tego mikrofonu prowadząc audycje w radio lokalnym i wszyscy się wkurzali, że mam najlepsze zbieranie i najmniejsze pogłosy, przestery i tak dalej i tak dalej. Mikrofon za dychę też potrafi dawać efekt romantycznego szeptu do ucha słuchacza- nie zapominaj o software i wręcz prześpiesznych sprawach, jak choćby (co mi sporo zmieniło) cichy ton za Tobą. W domowych warunkach dobrze jest włączyć sobie na głośniki jakiś utwór (na głośniki, a nie sklejać ścieżki). Prosty zabieg, a efekt często zaskakujący... potrafi tak cudownie wyklarować głos taka muzyczka- marzenie :D
No, ale nie ma co gadać o takich rzeczach komuś, kto wydaje na mikro tyle, że mój zakup sprzed 3 dni (dysk ssd ;] ) ma konkurencję (w oczach laików jawiącą się jako "pooooooooo cooooo ciiiiii toooooo?", a w moich "mi też by się przydał" :D ).
Hilary

Postautor: Voldo » 11 paź 2012, 04:04

Cóż, na YT to jest po 20 wyświetleń w tydzień...
W radiu 50 osób słucha tej audycji o godzinie 20 albo 21 w niedzielę.
Nie wiem jak to się dzieje, no ale cóż.

No i pomijając, nie mam takiej siły przebicia jak Konrad, który to potrafi na luzie zebrać stówkę luda ;)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: konrad » 11 paź 2012, 15:49

Voldo pisze:
No i pomijając, nie mam takiej siły przebicia jak Konrad, który to potrafi na luzie zebrać stówkę luda ;)

Po prostu onet.pl ma większe przebicie niż radio paranormalium :D
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 11 paź 2012, 16:16

Byś się pojawił tam w radiu to by było i lepsze przebicie 8-)

Jeśli chodzi o realizację Twojego marzenia o 2-3 osobowej dyskusji - mnie się podoba :)
Tomasz

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Poprzednia

Wróć do Spirytyzm w Internecie