autor: 000Lukas000 » 13 paź 2012, 11:49
Bardziej pasowało by mi to do bezdechu czy paraliżu sennego, nie mniej dziwi mnie zachowanie psa, ale nie można do końca stwierdzić czy miało ono powiązanie z tym zdarzeniem nawet jeśli pies coś dojrzał.
Radził bym kłaść się spać na boku, wtedy nie grozi człowiekowi bezdech, który z kolei może prowadzić do omamów. Sam za młodu coś takiego miałem, jednak były to zwykłe omamy wytworzone przez umysł. A ten z kolei daje to co kto sobie życzy, ludzie którzy czytają za dużo o porwaniach przez obcych zapewne doświadczą w tym stanie porwania.
Widzisz skutki mogą być różne po seansie, niekoniecznie muszą to być manifestację, może to być zły nastrój a nawet depresja spowodowana wpływami takiego ducha na ciebie, lęki psychiczne wspomagane przez tego ducha. Tak czy inaczej niskie duchy mają do nas dostęp tylko z powodu naszych niedoskonałości, pospolicie zwanych "grzechem", to taka "ropiejąca rana" która przyciąga różne niskie duchy. Pierwszym środkiem zaradczym jest więc chęć poprawy i praca nad sobą, bo bez tego nawet modlitwa, która ma ogromną siłę, nie jest w stanie za dużo zdziałać, ani najlepsze medium spirytystyczne.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;
Ew. Wg. Spirytyzmu