Joao de Deus

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Joao de Deus

Postautor: konrad » 26 lip 2012, 09:34

Ja miałem okazję dobrze poznać ludzi, którzy jeżdżą do niego z Finlandii i są to bardzo sympatyczne i pozytywnie nastawione do świata osoby. Tłumaczą m.in. książki Chico. Mają na koncie przełożenie "Naszego Domu" i drugiej częśći sagi Andre Luiza, która o ile dobrze pamiętam nazywa się "Posłańcy".
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 26 lip 2012, 13:05

A opowiadali cos na temat spotkania z Joao?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: konrad » 26 lip 2012, 15:19

Nie dopytywałem się, ale generalnie mieli bardzo pozytywne zdanie na jego temat.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 02 gru 2012, 16:18

Wczoraj bylam na spotkaniu z Joao de Deus...i jestem pod wielkim wrazeniem i czuje, ze rozpoczal sie w moim umysle czy duchu jakis proces...czuje sie jakby pod opieka dobrych duchow...czuje taki spokoj w sobie i cieplo...niesamowite...Wczoraj caly dzien tam bylam...bardzo duzo medytacji i wiedzy a na koniec spotkanie z Joao...podalam mu reke a on skierowal mnie na Oczyszczanie...On byl w takim transie....duch inkorpowal sie w niego...
Oprocz Joao bylo jeszcze wiele innych mediow...ale oni trwali w stanie medytacyjnym aby wspierac dobra energie, potrzebna aby te wysokie duchy mogly tam pracowac...Mowiono nam,, ze sa tam 36 wysokich duchow, ktorzy za zycia byli lekarzami, uzdrowicielami oraz swietymi i teraz pomagaja ludziom za posrednictwem Joao de Deus. Wykonywano energetyczne operacje oraz oczyszczania. Powiedziano nam, ze 25 % pomaga Bog, 25 % duchy za posrednictwem Joao a 50 % musimy sami zapracowac na wlasne zdrowie czyli przestrzegac praw moralnych oraz myslec pozytywnie i zdrowo sie odzywiac...
To jest uzdrawianie na poziomie ducha czyli uzdrawianie przyczyny chorob...bo przyczyna chorob lezy czesto poza cialem a w duchu...

Tam byla bardzo dobra energia i czuje caly czas pozytywne wysokie wibracje....

I wiem, ze rozpoczal sie pewien proces, ktory bedzie trwal...za co jestem bardzo wdzieczna.

Na spotkaniu tym mowiono takze o spirytyzmie i o Kardecu...

Jest taki wspanialy film do kupienia o Joao pod tytulem Healing....jest w nim pokazane jak on leczy oraz duzo wiedzy jak zyc aby wyzdrowiec....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Nikita » 02 gru 2012, 16:31

zajawka do tego filmu...: http://www.youtube.com/watch?v=4JDIrSz3SUY

Film jest wspanialy...ze wzgledu na przeslanie milosci i duchowosci...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: atalia » 02 gru 2012, 19:28

Trochę ( tak pozytywnie ) Ci zazdroszczę uczestnictwa w tak wspaniałym spotkaniu :(
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Krzysztoff » 02 gru 2012, 23:43

Nikita pisze:
Tam byla bardzo dobra energia i czuje caly czas pozytywne wysokie wibracje....

to wspaniale !
Wszystkiego dobrego
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 03 gru 2012, 14:04

Dzieki ...

Atalio prawdopodobnie Joao bedzie w przyszlym roku w Berlinie...z Polski to juz blizej...

To prawdziwe blogoslawienstwo dla wielu ludzi spotkanie z nim..

Pozdrawiam rowniez..
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: oran » 03 gru 2012, 16:24

Nikito,ja również zazdroszczę Ci (w sensie pozytywnym) takiego osobistego doświadczenia.
Napisz coś więcej,proszę.Pozdrawiam.
oran

Postautor: Nikita » 04 gru 2012, 12:12

Dzieki Oran...

Jest jeszcze jedna wazna rzecz..a mianowicie, ze po tym spotkaniu nie mam juz watpliwosci, ze swiat duchowy istnieje...moja wiara wzrosla...I to jest bardzo pozytywna kwestia...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi