Witam serdecznie :)

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Witam serdecznie :)

Postautor: Pablo diaz » 09 kwie 2012, 12:05

Witam wszystkie dobre duszyczki :) mam 38 lat, temat spirytyzm i okultyzm chodzi za mną od bardzo wielu lat lecz nigdy tak na serio się tym nie interesowałem ,miałem styczność z tak zwanym wywoływaniem duchów kilka razy i powiem, że działa, to było dawno kilkanaście lat temu od tamtej pory coś się we mnie zmieniło, tak jak bym się stał lepszym człowiekiem. Mam koleżankę co ma zdolności parapsychologiczne która także w dużej mierze otworzyła mi oczy na te sprawy zrobiliśmy sesję z kartami dosłownie 10 minut (działo się to w Hiszpanii )powiedziała mi jak wygląda dom mojej babci z niewyobrażalną dokładnością wprost zdębiałem na koniec dodała że moim aniołem stróżem jest moja babcia i że mój zmarły dziadek na nią czeka,jak wspomniałem było to w Hiszpanii 3000 km od miejsca które opisywała ,koleżanka była rodowitą Hiszpanką także byłem pełen zdumienia wstępując do grona chciałbym się zapoznać dokładniej z tym wszystkim i może kiedyś nabiorę tyle doświadczenia aby móc skontaktować się z moim aniołem stróżem, jeszcze raz saludos Pablo
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Re: Witam serdecznie :)

Postautor: cthulhu87 » 09 kwie 2012, 17:20

Cześć Pablo :)

Dlaczego tylu Polaków zainteresowanych spirytyzmem mieszka poza granicami naszego kraju? :(
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 000Lukas000 » 09 kwie 2012, 18:56

Witam

Cthulhu myślę że dlatego że polska to kraj na wskroś katolicki a katolicyzm nie patrzy dobrze na spirytyzm
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 10 kwie 2012, 18:25

Cześć! :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Dobek » 10 kwie 2012, 23:27

Lukas, to by się zgadzało ale jest jeden szkopuł: Brazylia :lol:
Dobek

Postautor: 000Lukas000 » 11 kwie 2012, 21:56

Nie sięgam aż tak daleko informacjami statystycznymi hehehehe Ale tamte kraje są raczej hmmm skatolikowane niż katolickie, takie jak Polska.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Luperci Faviani » 22 kwie 2012, 00:53

Spirytystów może i jest u nas mało, ale osób spirytystycznie uduchowionych jest zaskakująco wiele.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: atalia » 22 kwie 2012, 08:55

Chyba spirytusowo... :lol:
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Luperci Faviani » 22 kwie 2012, 11:29

A takich, to jeszcze więcej :lol:
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: cthulhu87 » 22 kwie 2012, 15:45

Im bardziej na wschód, tym więcej
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Wróć do Witamy!