Rozumie, dziękuje za odpowiedź.
Poruszyłeś temat świata duchowego dlatego pozwolę sobie zadać tutaj pytanie na ten temat, czy są jakieś informacje na temat tego świata. Zawsze interesowało mnie to gdzie ten świat się znajduje? Zdaję sobie sprawę że tutaj na ziemi jest jakiś tam mały ułamek procenta dusz które błądzą ale gdzie większość się udaje.
Czy mieszkają na innej plancie czy ten świat jest za jakąś formą zasłony której nie możemy zobaczyć. Nie wiem jak dokładnie sprecyzować te pytanie aby być dobrze zrozumianym.
Ja sobie jakoś nie wyobrażam aby mieszkali na planetach materialnych jak mars itd. Czyli świat duchowy musi być nie materialny czyli kompletnie nie widzialny i przyznam niezrozumiały dla mnie.
Mój mozg pojmuje że dusza może żyć tutaj na ziemi mijać nasze samochody, domy, drzewa itd - ale co to za życie, to raczej wegetacja gdzie nikt danej duszy nie widzi i czym ona się tutaj na ziemi zajmuje oprócz "bycia".
Niestety nie miałem okazji zobaczyć filmu "nasz dom" stąd takie pytania. Ciężko mi nawet sobie wyobrazić jak może wyglądać ich życie tam, czy wygląda tak samo jak tutaj tyle że w sposób niematerialny? Raczej myślę że nie. To jest temat który zawsze powoduje u mnie zwieszenie się ponieważ nie jestem nawet w stanie sobie tego wyobrazić a co dopiero wyrobić sobie zdania na ten temat - możliwe że skutkiem tego jest bark wiedzy jak tamten świat wygląda a to tylko jedno z miliarda pytań które mnie nurtują...
Ja gdybym miał zadawać pytania to nie skończył bym chyba do przyszłych świąt