Z Nowym Rokiem nowym krokiem..

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Z Nowym Rokiem nowym krokiem..

Postautor: Zbyszek » 07 sty 2012, 13:24

orystes pisze:Trochę chyba demonizujesz, przynajmniej kilku spirytystów zaczynało swoją działalność bez uprzedniego przygotowania teoretycznego, choćby Divaldo. Jeśli będziemy czekali na idealny moment na rozpoczęcie jakiejś działalności to mamy dużą szansę na spędzenie reszty życia w poczekalni ;-)

Divaldo Franco nie miał dużego wyboru, gdyż od najmłodszych lat wykazywał duże zdolności mediumiczne. Na początku praktycznie został zmuszony do udziału w seansach, zawsze po takim seansie chodził do kościoła. Nawet ksiądz, jak się dowiedział o jego udziale, nakazał mu chodzić , ale zawsze w soboty musiał przyjść wyspowiadać się. Wiadomo było ze samego księdza interesował temat, bo o uczestników tych seansów nigdy nie zapytał. Matka Divaldo za sprawa pewnych wydarzeń rodzinnych i samego Divaldo stała się większą Spirytystka niż on sam. Czego sam Divaldo czasami żałował, gdyż zmuszała go do bardziej rygorystycznego przestrzegania doktryny.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 07 sty 2012, 18:32

NATAŁ pisze:Po pierwsze Warszawa naj blizej mnie i raczej to tam mnie poniesie jest z was ktoś ze stolicy moze?

Najprościej napisać do Konrada - on kieruje PTSS (konrad@spirytyzm.pl) albo też do C87 (cthulhu87@o2.pl) oni będą w stanie najwięcej powiedzieć jeśli chodzi o Warszawę. Konrad ogólnie jest ostatnimi czasy zabiegany, więc możliwe, że będzie trzeba czekać kilka dni na odpowiedzieć od niego.

NATAŁ pisze:Ksiazki Ksiega Mediów jest w PDF ie a Ksiega Duchów co z nią?

KM można kupić w wersji papierowej.
KD jest tylko w PDF.

I powiem jeszcze jedno - nie ma co się pchać na siłę na spotkania grupy gdziekolwiek. Zacznij od książek, posłuchaj wykładów dostępnych w internecie...
Tutaj potrzebna jest cierpliwość. Nie ma nic na szybko.
Ja żeby spotkać się z kimkolwiek (wtedy akurat to był Konrad i jeszcze jeden człowiek z Wrocławia) musiałem czekać cały rok. A żeby cokolwiek ruszyło to mocno ponad 1,5 roku. Więc naprawdę, nic na siłę. Powoli, a będzie dobrze.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: NATAŁ » 07 sty 2012, 22:09

Ok powoli i do przodu :).Dobra czaje sie wiec na ksiązki :)
Awatar użytkownika
NATAŁ

Postautor: atalia » 08 sty 2012, 23:26

Jest i koleżanka,tyle,że nieobecna przez pare dni w domu.
Powodzenia w studiowaniu materiałów! :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: NATAŁ » 09 sty 2012, 11:05

A witam koleżanke :)Ksiega Duchów juz bedzie na dniach :)Poszukuje jeszcze Księgi Mediów (PDF) posiada ją moze ktoś z was Koledzy i kolezanki?
Awatar użytkownika
NATAŁ

Postautor: 000Lukas000 » 09 sty 2012, 11:29

Ja posiadam w PDF, choć jak tylko będę mógł sobie pozwolić to i zakupie w wersji papierkowej.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: NATAŁ » 09 sty 2012, 16:58

tez to zrobie ale zeby móc zacząc czytac to PDF na razie musi my starczyć :) a te ksiazki pewnie nie łatwo zdobyc i drogie sa?
Awatar użytkownika
NATAŁ

Postautor: cthulhu87 » 09 sty 2012, 17:10

Ja proponuję najpierw lekturę książki Allana Kardeca, Czym jest spirytyzm?. Jest napisana w miarę atrakcyjnie, w formie dialogów oraz pytań i odpowiedzi. Dobrze jest zacząć od tego. Potem warto sięgnąć po Księgę Duchów, ale na razie jest słabo dostępna. Dużo łatwiej dotrzeć do Księgi mediów, Ewangelii według spirytyzmu i Nieba i piekła według spirytyzmu.
część książek możesz znaleźć tu: http://www.rivail.pl . Inne są na allegro albo w księgarniach ezoterycznych.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: NATAŁ » 10 sty 2012, 01:48

Ok mam juz lektur pełno akcja taka sie zrobiła ze na pół roku czytania .:) Dziękuje wszystkim za pomoc szczególnie 000Lukas000 bo sypnoł naj wiecej do mojej mizernej biblioteki. Ale mimo to i tak bede sie tu udzielał i mam nadzieje ze poziom utrzymamy.I nowy przybedzie .Pozdrawiam
Awatar użytkownika
NATAŁ

Postautor: atalia » 10 sty 2012, 11:32

:)
atalia
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi