Z Nowym Rokiem nowym krokiem..

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Z Nowym Rokiem nowym krokiem..

Postautor: cthulhu87 » 04 sty 2012, 16:19

Natał, sądzę, że najlepiej będzie jak spotkasz się po prostu ze spirytystami. Osoby zrzeszone w PTSS i sympatycy stowarzyszenia działają dosyć aktywnie na południu Polski, m.in. w Krakowie i Oświęcimiu. Po prostu przyjdź na najbliższe spotkanie, jakie zorganizują i opowiedz im o swoich celach, oczekiwaniach, a oni na pewno uczciwie się do tego odniosą : ) Najlepiej poznawać spirytyzm po kolei, metodycznie. Oni to potrafią idealnie.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Zbyszek » 05 sty 2012, 00:30

Drogi NATAŁ, jeżeli twoje zainteresowanie, seansem mediumicznym jest tylko zwykłą ciekawością, to lepiej zapomnij o nim. Na dzień dzisiejszy seanse odbywają się bardzo spokojnie, i dla początkującego udział w takim seansie nic nie da. Pierwszy raz jak uczestniczyłem w takim seansie, wszystko wydawało się wielkim teatrem, po mimo ze było kilka osób ze zdolnościami mediumicznymi, nie dotarło do mnie ze to np. pisze duch lub przez druga osobę przemawia inny, nie mowie już o innej osobie która ma zdolności widzenia. Nie spodziewaj się rzucania przedmiotami lub innych materialnych rzeczy. Lepiej poznaj na początku same podstawy teorii spirytystycznej, a później cala sprawa nabierze jeszcze lepszych kolorów.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: NATAŁ » 05 sty 2012, 08:53

Sory ale niewiem do którego z nas ten post jest chyba nie domnie bo ja tej wiedzy nie posiadam sory :) pozdrawiam.
Awatar użytkownika
NATAŁ

Postautor: NATAŁ » 05 sty 2012, 09:08

Zbyszek pisze:Drogi NATAŁ, jeżeli twoje zainteresowanie, seansem mediumicznym jest tylko zwykłą ciekawością, to lepiej zapomnij o nim. Na dzień dzisiejszy seanse odbywają się bardzo spokojnie, i dla początkującego udział w takim seansie nic nie da. Pierwszy raz jak uczestniczyłem w takim seansie, wszystko wydawało się wielkim teatrem, po mimo ze było kilka osób ze zdolnościami mediumicznymi, nie dotarło do mnie ze to np. pisze duch lub przez druga osobę przemawia inny, nie mowie już o innej osobie która ma zdolności widzenia. Nie spodziewaj się rzucania przedmiotami lub innych materialnych rzeczy. Lepiej poznaj na początku same podstawy teorii spirytystycznej, a później cala sprawa nabierze jeszcze lepszych kolorów.

No rozumie ale od czegoś tu trzeba zacząć bo tak jak pisalem jestem laikiem i na początek taki seans mi wystarczy no chyba ze bedzie inne roziazanie i jakies medium mi je zaproponuje .Naj wazniejsze jest dla mnie poznac srodowisko i zacząć działać reszta sama przyjdzie :) dzięki za rade

ps a Ty Zbyszku działasz coś kąkretniej?

cthulhu87 pisze:Natał, sądzę, że najlepiej będzie jak spotkasz się po prostu ze spirytystami. Osoby zrzeszone w PTSS i sympatycy stowarzyszenia działają dosyć aktywnie na południu Polski, m.in. w Krakowie i Oświęcimiu. Po prostu przyjdź na najbliższe spotkanie, jakie zorganizują i opowiedz im o swoich celach, oczekiwaniach, a oni na pewno uczciwie się do tego odniosą : ) Najlepiej poznawać spirytyzm po kolei, metodycznie. Oni to potrafią idealnie.

O dzięki za cynk tylko mam pytanie gdzie moge jakis kontak do nich uzyskać? Mysle ze to bądzie dobre rozwiązanie :)
Awatar użytkownika
NATAŁ

Postautor: Voldo » 05 sty 2012, 14:07

NATAŁ pisze:No rozumie ale od czegoś tu trzeba zacząć

Czytanie książek, czytanie forum, słuchanie wykładów, obejrzenie filmów, spotkanie się z innymi spirytystami... Wiele możliwości :)

NATAŁ pisze:O dzięki za cynk tylko mam pytanie gdzie moge jakis kontak do nich uzyskać? Mysle ze to bądzie dobre rozwiązanie :)

oswiecim@spirytyzm.pl - szukanie: 10 sekund na www.spirytyzm.pl ;)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Zbyszek » 05 sty 2012, 14:26

NATAŁ pisze:ps a Ty Zbyszku działasz coś kąkretniej?

Pierwsze co ci mogę napisać ,ze żadna poważna grupa mediumiczna, od razu cie nie przyjmie. Żeby przejść tylko pierwszy etap zapoznawczy, potrzeba dużo wytrwałości i studiów Teorii Spirytystycznej. Ja osobiście by, uczestniczyć w pierwszym seansie, gdzie tylko medium uczą się przyjmować duchy, i inni rozmawiać z nimi, musiałem uczestniczyć, na spotkania otwarte dwa razy w tygodniu przez pól roku.
Obecnie chodzę do centrum trzy razy w tygodniu, i mogę powiedzieć ze tylko należę do grupy uczącej się. Grupa mediumiczna podstawowa, jest zamknięta i potrzeba dużo wiadomości by przejść do miej./Czwarty dzień/
Możesz próbować, uczestnictwa w seansie z kolegami, lub jakimś medium płatnym,co znający temat odradza ci tego /niebezpieczeństwo opętania lub tylko w najlepszym wypadku wyłudzenia pieniędzy /
Jesteś tu nowy wiec cie poinformuje, spirytyści nigdy nie biorą pieniędzy, ktoś jak będzie ci wmawiał ze jest spirytysta i wołał od ciebie pieniądze, jest tylko oszustem.
Ps. Uczęszczam do Centrum Spirytystycznego w Madrycie, jak cie interesuje temat tamtej strony szukaj kontaktu z innymi zainteresowanymi, a w szczególności naucz się cierpliwie czekać, a będzie dane ci przekonać się na własne oczy, czy prawda jest to wszystko, na temat duchów, co opowiadają inni.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 05 sty 2012, 15:55

Niestety Natał, tak to wygląda jak ci mówią.

Zrozum że spirytystom zależny na nauce i rozwoju, a osoba nieprzygotowana pod względem podejścia i wiedzy nie tylko stwarza zagrożenie przez przyciągnięcie bytów niższych, ale i kładzie na łopatki cały seans.

Czytaj różne książki, zdobywaj wiedzę, pracuj nad sobą a może kiedyś weźmiesz udział w seansie spirytystycznym, nawet teraz jak by cię przyjęto na taki seans co jest nierealne, wyszedł byś zniechęcony, ponieważ nie dotarło by do ciebie to co się działo, bo nie widział byś objawów medialności fizycznej której się spodziewasz, widział byś albo mówiącego człowieka, albo piszącego człowieka, nic więcej. Jeśli jednak miałbyś wiedzę, to znasz dowody i wiesz co jest źródłem tych informacji, a nawet zauważasz fakty które to potwierdzają.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: NATAŁ » 05 sty 2012, 23:37

hmmm czas jak go czasem mało no nie zabardzo 3 razy w tygodniu mógłbym jezdzić do Wrocławia albo do Oświęcimia to mi troche koplikuje sprawe widze dwa wyjscia albo nawiaze kąkretny kątakt z kimś doświadczonym kto mnie nauczy co i jak i pokaze wprowadzi albo sam wezme sie za to i los mój pod znakiem zapytania zostawie bo jak wspomniałem odwagi mi nie brak zycie miałem zawsze ciezkie nie boje się smierci jesli mi los pisany jako opetany na drzewie skaczyc niech tak bedzie .Pozdrawiam
ps.Dzieki za rady szczere choć nie pomagaja mi w wyboze .
Awatar użytkownika
NATAŁ

Postautor: NATAŁ » 06 sty 2012, 18:13

Szczrze to troche inaczej sobie to wyobrazałem a tu widze to sa jakies grupy po części harytatywne ? Obawy mam tez co do przekładania wszystkiego na nasza wiare bo chrystus to bo chrystus tamto a mam pytanie jak to jest jeśli nie wierzysz w np Boga czy tacy ludzie wogóle zajmują sie spirytyzmem bo tez patrzac na to wszystko nie chciał bym wplatac sie w jakąs grupe fanatyków czy sekte :)
Awatar użytkownika
NATAŁ

Postautor: cthulhu87 » 06 sty 2012, 18:19

Natał, możesz wierzyć w co chcesz. Spirytystom to nie przeszkadza o ile szanujesz innych ludzi i nie jesteś fanatykiem religijnym. Podstawą spirytyzmu jest tolerancja i szacunek dla odmienności. Nikt z nas nie nawraca ani nie chce, żebyś był taki sam jak my i wierzył w to samo. Odwołanie do Chrystusa i działalność charytatywna to jeszcze nie sekciarstwo : )
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi