Stosunek do wywołań

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Stosunek do wywołań

Postautor: Nikita » 26 paź 2011, 14:21

Retoryka Artura przypomina mi te z polityki...pewna partia na czele z Jarkiem, Ziobrem Blaszczakiem tak samo argumentuje..
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: atalia » 26 paź 2011, 17:33

Kurcze,September,nie dałaś Arturowi szansy-pewnie nie będzie mógł przeboleć tego,że nie zobaczy mnie na rekolekcjach.
Tym niemniej gratuluję!Zaiste,jest to pole cudów! :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: atalia » 26 paź 2011, 17:35

A polityka to nie pole cudów tylko pole całkiem innej niezbyt przyjemnie pachnącej substancji. :?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: September518 » 26 paź 2011, 19:56

Atalio, fizyka kwantowa była pierwszą z nauk, która mi podała rękę w rozpaczy, Spirytyzm podał mi drugą.
Cieszę się, że udało mi się rozwiązać tę zagadkę. :D
Myślę, że Artur nie będzie rozpaczał z powodu Twojej nieobecności na rekolekcjach. Ma inne powody do rozpaczy. Przecież popełnia grzech wobec KK, gdyż udziela się niezwykle aktywnie na tym forum. Musi się z tego faktu wyspowiadać księdzu. No, no, nie zazdroszczę pokuty. :o
September518

Postautor: 000Lukas000 » 26 paź 2011, 20:41

10000 zdrowasiek powinno wystarczyć :)
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 26 paź 2011, 21:35

Cieszę się September z powodu zbieżności naszych pogladów tzn.tego,ze dostrzegłaś "pole cudów"zarówno w fizyce kwantowej jak i spirytyzmie.
Ze mną było całkiem podobnie-trafiłam na ksiażkę Kardeca w najczarniejszych godzinach mojego życia i to wlaśnie jako tako przywróciło mnie do pionu.
Artur zaś zapewne nie czuje się zobowiązany do wyspowiadania się-przecież traktuje swoje tu wpisy jako krucjatę,a to przecież nie jest grzechem zgodnie z jego systemem wiary.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 26 paź 2011, 23:57

a co takiego w fizyce kwantowej Ci pomoglo September? Jestem ciekawa..
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: September518 » 27 paź 2011, 13:41

Nikita pisze:a co takiego w fizyce kwantowej Ci pomoglo September? Jestem ciekawa..

Nie przekonały mnie wyjaśnienia KK, że moje Dziecko śpi wiecznie czy też śpiewa w chórze anielskim (już prędzej w kapeli heavymetalowej). Pogląd ateistyczny też odrzuciłam. Przecież moje Dziecko to nie jest ta kupka prochu, która została po kremacji.
Gdzieś musiała się podziać ta Świadomość, ten Byt, ta Inteligencja.
Taka skomplikowana konstrukcja jak człowiek miałaby przestać istnieć?
Oczywiście, że istnieje dalej, ale już na innym poziomie. Istnieje jako Energia.
W fizyce kwantowej dzieją się rzeczy, które w naszym realnym świecie uznawane są za cuda (np. istnienie obiektu w różnych miejscach jednocześnie). Tak więc, moje dawne "szkiełkiem i mędrca okiem" musiało odejść do lamusa.
Spirytyzm z kolei, daje mi lekcje prawdziwej duchowości (a nie bezrozumnego klepania formułek). Umocnił wiarę Boga i mądrość Jezusa.
September518

Postautor: Nikita » 27 paź 2011, 16:38

Mowi sie, ze wiekszosc fizykow to osoby wierzace...w cos tam...niekoniecznie w chrzescijanskiego Boga ale ogolnie w Boga...

Moj Bog to takze BOG ...nie zaden Bog jakiejs okreslonej religii..
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: September518 » 27 paź 2011, 18:43

Poprzednią wypowiedź uzupełnię o stwierdzenia, że zarówno fizyka kwantowa, jak i spirytyzm, przekonują mnie do niezaprzeczalności takich faktów jak:
- czas to wynalazek człowieka;
- świat nie jest taki, jakim się wydaje być;
- istnieje wielość światów;
- światy dążą do doskonałości;
- każdy z nas powinien mieć swój udział w dążeniu do doskonałości;
- nasi zmarli bliscy są na wysięgnięcie ręki, albo jeszcze bliżej (w innych wymiarach czasoprzestrzennych);
- spotkamy się kiedyś wszyscy w innym wymiarze. Parafrazując Ewangelię: otrzymamy po 1 denarze za swoją pracę i gotowość do pracy nad sobą, niezależnie od czasu powołania do Winnicy Pana.
September518

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi