artur pisze:a , że kontynuowanie drogi spirytystycznej może przynieść zgubę dla duszy, też tak sądzę.

Voldo pisze:artur pisze:a , że kontynuowanie drogi spirytystycznej może przynieść zgubę dla duszy, też tak sądzę.
No to fajnie. Tylko wiesz, nie próbuj cierpieć na kompleks mesjasza i nie próbuj nas tu prowadzić do zbawienia i jedynej słusznej (dla Ciebie) wiary. Niech każdy zachowa dla siebie to, w co wierzy i nie próbuje na siłę zmusić innych, by też w to wierzyli. Pokazać drogę i możliwości można, ale niefajne jest, jak ktoś to robi tak nachalnie, że się niedobrze człowiekowi robi.
Pozdrawiam.
artur pisze:A jak już wcześniej wspominałem byłem członkiem tego forum jako spirytysta, osoba niewierząca w Jezusa

Voldo pisze:artur pisze:A jak już wcześniej wspominałem byłem członkiem tego forum jako spirytysta, osoba niewierząca w Jezusa
No to się nie dziwię, że spirytyzm Cię nie zatrzymał. Skoro nie wierzyłeś w nauki Jezusa, które, jakby nie patrzeć, są dosyć ważną sprawą w spirytyzmie...
I muszę Ci powiedzieć jedno - podziwiam Cię. Ja bym dawno zrezygnował z tak przegranej sprawy jak nawracanie spirytystów na forum spirytystycznym na katolicyzm, od którego owi spirytyści odeszli.
artur pisze:Ty też nie wierzysz w nauki Jezusa. Ty wierzysz w nauki duchów.

Voldo pisze:artur pisze:Ty też nie wierzysz w nauki Jezusa. Ty wierzysz w nauki duchów.
Dla mnie Jezus był (no i jest) Duchem, to że wcielony nie zmienia faktu, że duch, więc owszem, wierzę w nauki Duchów a więc i w nauki Jezusa

artur pisze:nauki Jezusa przepuszczone przez maszynkę do mielenia...
artur pisze:Ty nie wierzysz w nauki Jezusa, ty wierzysz w duchy...

000Lukas000 pisze:Arturze, przez taką samą maszynkę do mielenia przepuszcza Pismo Święte kościół katolicki, także nie wykazuj tutaj hipokryzji.
Ale co do jednego się zgodzę, spirytyzm nie powinien na siłę starać się przyporządkować Biblię do swoich nauk po za tym ona była dla innych ludzi, na inne czasy, chociaż nauki o miłości są ponad czasowe. Jezus zrobił też to co zrobić musiał żeby być przyjęty w tamtym środowisku.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości