Pozdrowienia z Brazylii!!

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Pozdrowienia z Brazylii!!

Postautor: Gosia_Brazylia » 24 wrz 2011, 19:55

Witam wszystkich uzytkownikow tego forum!!
Nazywam sie Gosia i od 8 lat mieszkam w Brazylii, szesc lat temu poznalam spirytyzm, jestem medium psychofonicznym (psicofonia) w Centro Espirita Paulo Ortiz w miescie Jacarei, w stanie São Paulo.
Ciesze sie niezmiernie, ze Spirytyzm w Polsce staje sie coraz bardzoej popularniejszy i jestem do dyspozycji aby pomoc propagowac doktryne.

P.S Przepraszam za bledy!!!

Pozdrawiam,

Gosia
Gosia_Brazylia

Re: Pozdrowienia z Brazylii!!

Postautor: Zbyszek » 24 wrz 2011, 22:33

Witam cie serdecznie i ciesze się ze coraz więcej ludzi związanych ze spirytyzmem trafia na to forum. Interesuje mnie jedna rzecz; Od kiedy wiesz ze jesteś medium? Wiedziałaś o tym przed poznaniem spirytyzmu czy wykształciłaś ta zdolność w trakcie studiowania teorii?
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: Gosia_Brazylia » 25 wrz 2011, 01:47

Jak wiekszosc osob "trafilam" do doktryny porzez ciekawosc i glownie porzez bol (trudne momenty), w trudnych chwilach poszukujemy lekarstwo, ktore ukoi nasze wewnetrzne rozterki. Kolezanka zabrala mnie na wyklad do centrum spirystycznego, temat bardzo mnie zaintersowal i od tamtego dnia coraz bardziej i bardziej sie poglebialam w nauce i studiowaniu spirytyzmu.
W doktrynie znalazlam odpowiedzi na pytania i watpliwosci, ktore mialam na temat smierci, reinkarnacji i wielu innych nurtujacych nas zagadnien.
Powracajac do pytania o medialnosci (mediunidade). Ja zawsze mialam intuicje "wyostrzona", czulam obecnosc tych, ktorzy odeszli, w szczegolnosci po smierci mojego taty, teoria iz po smierci poprostu znikamy badz idziemy do piekla badz nieba, nie byla dla mnie wystarczajaca. Przed poznaniem spirytyzmu uwazalam, ze to co odczuwalam bylo na tle zdrowotnym, chodzilam od lekarza do lekarza i oni nie odnajdywali zadnych chorob, problemow zdrowotnych, kierowali mnie do psychologa, ja wiedzialam, ze nie w tym tkwil problem.
Moja zdolnsc jako medium psychofoniczne rozwinelam i wyedukowalam w trakcie kursu, studiow, na poczatku jak kazde medium borykalam sie z pytaniami czy tresc przekazanej wiadomosci (animizm) jest mojej czy ducha (espirito), czulam wszystkie doznania, ktore ta cierpiaça istota odczuwala i z czasem nauczylam sie kontrolowac.
Jak to duch (istnieje w jezyku polskim inne okreslenie?) Emannuel odpowiedzial na pytanie Chico Xavier o kompromisie: dyscyplina, dyscyplina e dyscyplina (Ksiazka i film Nasz dom).
Dla wiekszosci aby uwierzyc, potrzebne sa dowody, zobaczyc, odczuc zjawisko, nie bylo inaczej ze mna.
Dziekuje bardzo, ze moglam sie z wami podzielic moja historia, przepraszam za bledy, ale niestesty praktycznie nie uzywam tutaj naszego jezyka, chociaz bardzo bym chciala.
Takze chcialabym czasami moc wyslac jakies teksty, cos przetlumaczyc i pomoc z materialami, moja niewielka wiedza..jestem do waszej dyspozycji :D
Gosia_Brazylia

Postautor: 000Lukas000 » 25 wrz 2011, 08:07

Witam serdecznie, życzę ci rozwoju medialności i dbania o swoją stronę moralną aby komunikaty które otrzymywać będziesz były bardzo wartościowe dla całego świata, tego materialnego i tego mniej materialnego.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Zbyszek » 25 wrz 2011, 10:32

Osobiście interesuje mnie, działalność waszego centrum, i kierunek waszych prac. Na pewno lepiej, to wiesz niż ja, ze w zależności od grupy, nasi bracia z tamtej strony, przygotowują nam taka, a nie inna drogę pracy.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: Gosia_Brazylia » 26 wrz 2011, 22:02

Moje centrum zostalo zalozone dokladnie 90 lat temu, jest to bardzo tradycyjna instytucja i posiada rowniez wiele programow charytatwnych, pomoc dla uzaleznionych, dzieci ,rodzin roznorakie kursy i wyklady.
Zbyszek pisze:Osobiście interesuje mnie, działalność waszego centrum, i kierunek waszych prac. Na pewno lepiej, to wiesz niż ja, ze w zależności od grupy, nasi bracia z tamtej strony, przygotowują nam taka, a nie inna drogę pracy.

Ja otrzymuje mnostwo komunikacji od tych naszych cierpiacych i zbuntowanych braci, nasza prace mozna porownac ze szpitalem, hospicjum, wiec wymagana jest dbanie o strone moralna, dzisiaj sesje spirytstyczne skupiaja sie glownie na tym typie pracy, ale rowniez otrzymujemy komunikacje i psychografie od duchow o wyzszym stopniu, oni nas wspieraja i motywuja do pracy i reformy moralnej.
Gosia_Brazylia

Postautor: Zbyszek » 29 wrz 2011, 22:38

Jeszcze jedno, pytanie z mojej strony. Chciałbym wiedzieć, czy posiadacie medium leczące, nie chodzi mi o dawanie zwykłych "Passes”/Fluidoterapii/ tylko medium co ma rozwiniętą zdolność leczenia. Jeżeli znasz jakąś książkę, co omawia ten temat, proszę podaj mi tytuł.
Interesuje mnie język polski lub hiszpański tej książki.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: Paweł2 » 29 wrz 2011, 23:30

Witaj Gosia,

Jak będziesz mieć czas i ochotę to powrzucaj tutaj kilka przekazów z zaświatów, ciekaw jestem o czym mówią.
Paweł2

Postautor: Sylwina » 31 paź 2011, 08:57

Witaj
Choć życie nig­dy nie jest spra­wied­li­we, to jed­nak by­wa interesujące.
Jonathan Carroll
Sylwina

Postautor: 000Lukas000 » 31 paź 2011, 10:28

Paweł2 pisze:Witaj Gosia,

Jak będziesz mieć czas i ochotę to powrzucaj tutaj kilka przekazów z zaświatów, ciekaw jestem o czym mówią.

Pawle, jak chcesz się dowiedzieć o czym mówią przekazy możesz sięgnąć do książek takich jak: "Niebo i Piekło", "Księga Duchów", "Księga Mediów" Alana Kardeca lub do twórczości Chico Xaviera i Divaldo Franco
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Następna

Wróć do Witamy!