Aborcja

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Aborcja

Postautor: 000Lukas000 » 09 wrz 2011, 13:31

A jak ma reagować, to ludzie którzy mają wolną wolę tworzą ziemię taką jaką jest.

Co ma Bóg zrobić, zabić w nich duszę czy może wtrącić na wieczne potępienie?
Dał im możliwość zrozumienia i poprawy na najniższych światach takich jak ziemia, dał ją też i nam bo na pewno z jakiegoś powodu tu jesteśmy, ja się cieszę że nie skończyłem w ogniu piekielnym a dostałem szanse.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: orystes » 09 wrz 2011, 18:38

000Lukas000 pisze:A jak ma reagować, to ludzie którzy mają wolną wolę tworzą ziemię taką jaką jest.....

Może gdyby pozwolił, aby na ziemi inkarnowało więcej rozwiniętych duchów, problem sam by się rozwiązał ?
orystes

Postautor: Voldo » 09 wrz 2011, 20:49

orystes pisze:Może gdyby pozwolił, aby na ziemi inkarnowało więcej rozwiniętych duchów, problem sam by się rozwiązał ?

Przyjdzie na to pora.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 10 wrz 2011, 08:44

orystes pisze:
000Lukas000 pisze:A jak ma reagować, to ludzie którzy mają wolną wolę tworzą ziemię taką jaką jest.....

Może gdyby pozwolił, aby na ziemi inkarnowało więcej rozwiniętych duchów, problem sam by się rozwiązał ?

To nie rozwiązało by żadnego problemu tylko przeniosło go na inny świat, ludzie którzy są źli nadal zostali by źli, to oni muszą zrobić krok do przodu i nikt nie może ich do tego zmusić.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 10 wrz 2011, 19:55

Ja bym bardzo chiala aby cierpienie przestalo byc moim nauczycielem...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: 000Lukas000 » 11 wrz 2011, 08:37

Jest do tego droga, pracuj nad sobą, staraj się wyzbyć swoich wad, pokonaj egoizm a wtedy cierpienia nie będą konieczne i znajdziesz się na lepszych światach.

Wszystkim wam życzę abyście pałali takim entuzjazmem i siłą ażeby wasza droga była krótka i zostawiła po sobie wyraźne pożyteczne ślady. :)

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: konrad » 12 wrz 2011, 13:56

Generalnie w odniesieniu kilku kwestii, które padły w tej dyskusji:

1) Aborcja nie jest tematem dotyczącym wyłącznie kobiet i ich wyborów. Do poczęcia potrzeba mimo wszystko póki co i mężczyzny, i kobiety, toteż kwestia aborcji dotyczy ich obojga. Owszem to kobieta ostatecznie poddaje się zabiegowi, podobnie jak to ona wyłącznie rodzi dzieci... Ale podobnie jak mężczyźni mają prawo do ojcostwa, ponoszą też odpowiedzialność za poczęcie dziecka i za wszelkie wybory z tym związane.

2) W kwestii aborcji legislacja jest kwestią poboczną. To, co liczy się naprawdę to świadomość ludzi dotycząca tego, z czym aborcja się wiąże. Spirytyzm pokazuje, jakie konsekwencje towarzyszą jej w zaświatach, ale te namacalne, które przyjąć powinni również ateiści i wyznawcy innych religii, są równie przekonujące. Adopcja a nie aborcja. To najlepszy wybór.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 12 wrz 2011, 19:43

Najgorsze jest to że nie uświadamiają ludzi na czym Aborcja polega, nawet jeśli się na nią decydują.
Czytałem o sposobach aborcji, i oglądałem obraz USG kiedy usuwa się płód metodą ciśnieniową. Ten płód żyje stara się uciekać przed rurką odsysającą, jest pozbawiany płynów owodniowych ale nadal panicznie odsuwa się od zagrożenia, do momentu aż jego rączki i nóżki nie zostaną rozerwane przez ciśnienie i wyssane, czasami trzeba dodatkowo zmiażdźyć główkę aby mogła być wyssana, robi się to specjalnymi długimi kleszczami.

Tonie jest najgorsze, przy najpóźniejszych metodach wywołuje się sztuczny przedwczesny poród, a dziecko które żyje przez jakiś czas wyrzuca się na odpadki biologiczne.

I nie jest to mój wymysł, niestety.

A do tego często matki dokonujące Aborcji wpadają w depresję, ale o tym też się nie mówi.

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: methyl » 13 wrz 2011, 08:20

Aż mi sie słabo zrobiło... :cry:

Trzeba jak najszybciej wytrącić nieświadomym Duchom z ręki tę piekielną batutę, którą dyrygują tą symfonią horroru.
arecki

"Wiedza to jedyny skarb podążający za swym właścicielem" - przysłowie chińskie
Awatar użytkownika
methyl

Postautor: atalia » 18 wrz 2011, 19:08

Niedawno oglądałam znany program Szymona Hołowni "Ludzie na walizkach" z udziałem dwóch młodych,ładnych kobiet-matki i córki.
Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie to,ze dziewczyna urodziła się z ciężkim kalectwem-nie ma dwóch ramion i jednej nogi....ze zdumieniem w oczach, w czasie,gdy szczęka opadała mi coraz niżej słuchałam wypowiedzi tych niezwykłych kobiet-rozsiewały one taką radosć życia,promieniały takim wewnętrznym urokiem,ze pomyślałam natychmiast o Duchach zamieszkujacych te ciała...

Sliczna,uśmiechnięta dziewczyna oznajmiła,że w zasadzie to ona radzi sobie sama,myje się ubiera,maluje,chodzi do szkoły,spotyka z przyjaciólmi,a jak tylko skończy 18 lat,wyprowadzi się na swoje i i mama będzie musiała sie na to zgodzić.A tak w ogóle to zamierza na chwilę obecną zostać prawniczką,ale być moze to się jeszcze zmieni.

Jej mama powiedziała,ze pewnego dnia spotkana na schodach sąsiadka powiedziała" "ona cię przeklnie,ze ja urodziłaś."...tak to jest-czasem niektórzy wiedzą "lepiej"...

Historyjkę tę dedykuje wszystkim narzekaczom na to ,ze "życie jest takie ciężkie,a pogoda całkiem do bani","Kowalski kupił sobie Mercedesa , a mnie nie stać" oraz zwolennikom aborcji ze względu na wady wrodzone płodu.
atalia
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi