Problemy Marysi

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Problemy Marysi

Postautor: Sebastian » 15 sie 2011, 17:38

Sebastianie jeśli to są manifestację to jest to duch chcący ją zdominować

Wtedy ma to znamiona próby opętania. Do opętania potrzebny jest nie tylko zły Duch ale i podatny grunt. Więc znowu wszystko schodzi na tory modlitwy...

w tym wypadku próby nawiązania kontaktu są wykluczone, tylko sobie narobi większych problemów. Trzeba się od niego odciąć i zniechęcić swoim postępowaniem.

Ale człowiek sam z siebie nie jest w stanie się odciąć od Duchów... Można prosić o wsparcie dobrych Duchów, które mogą nas chronić (w pierwszej kolejności Duch Opiekun).

Ale zobaczymy co czas przyniesie.
Awatar użytkownika
Sebastian
spirytysta
spirytysta

Postautor: Zbyszek » 15 sie 2011, 20:17

Jeżeli to jest problem spirytystyczny, nie ma znaczenia czy się ona kontaktuje czy nie, chodzi o to żeby być wytrwałym i nie poddawać się, określając reguły które będą jej regułami. Wszystkim osoba które zgłaszają się do centrum z podobnymi problemami zalecane jest w pierwszej kolejności to co opisuje. Drugie byłby kontakt z jakimś medium bezpłatnym/w centrum spirytystycznym/, który by określił czy to jest naprawdę duch który prześladuje ta osobę czy to wynika z innych racji. Trudno będzie cokolwiek poradzić na odległość, jedynie mogę przedstawić problem we wrześniu na pierwszym spotkaniu w centrum i zobaczymy co mi odpowiedzą. Najlepiej żeby sama nie próbowała się skontaktować z tym bytem, bo mogą z tego wyniknąć większe problemy.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: konrad » 19 sie 2011, 16:31

Niezależnie od tego, czy jest to problem psychiczny czy duchowy, najważniejsze jest zachęcenie tej osoby do pracy nad rozwojem moralnym, bo ten przynosi otuchę i rozwiązuje wiele problemów opętań, które biorą się właśnie z faktu, że ludzie jakąś niedoskonałością przyciągają duchy.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 23 sie 2011, 15:38

Dziękuje za rady, niestety ale to nie jest problem psychiczny, jest to duch który chce ją zdominować.
Przenocowała u niej inna osoba, nie poinformowana o tej sytuacji.

"Spałam z inną osobą, której nic nie powiedziałam, tak jak w poprzednim przypadku. I tak jak poprzednio osoba ta powiedziała mi, że przez cały czas czuła jakiś wewnętrzny niepokój, i czuła, że ktoś/coś chce coś nam zrobić, ale że bardziej obawia się o mnie. A ostatnio czułam, jakby coś wisiało nade mną, jakby się złośliwie uśmiechało, i to, uwierz, nie było przyjemne."
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Zbyszek » 02 wrz 2011, 22:21

Tak jak obiecałem, osoba o dużym doświadczeniu w centrum, wytłumaczyła mi jak to było do przewidzenia, ze jest potrzebna modlitwa do ducha opiekuńczego i Boga o pomoc. Następnie należy dokonać oczyszczenia domu, gdyż duch który molestuje jest duchem niskim i sam raczej nie odejdzie. Dobra wiadomością, jest fakt ze może ona zrobić to sama w następujący sposób; Przed położeniem się spać, w pokoju gdzie śpi, należy wziąć szklankę wody, położyć na niej rękę, modląc się, prosić o pomoc. Następnie należy wyjść z pokoju, na piętnaście minut, zostawiając tam szklankę./Jeżeli nic się nie wydarzy w tym czasie /Po upływie tego czasu, obejść cale mieszkanie, kropiąc wszystkie pomieszczenia ta woda, prosząc o oczyszczenie, zostawiając sypialnie na sam koniec, W szklance musi zostać, trochę wody, którą na końcu musi wypić i położyć się spać nie wychodząc już z sypialni. Czynność ta należy powtórzyć kilka nocy z rzędu.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 03 wrz 2011, 07:53

eeeee materia nie wpływa na duchy, jaja se robisz z tym czarownictwem, bo wątpię czy zwykła osoba była by w stanie namagnetyzować wodę nie mówiąc już że nie za bardzo wiem jakim cudem miała by wpłynąć na ducha.

Ale wielkie dzięki za informację, przekaże choć ja jestem sceptyczny co do hokus pokus.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 03 wrz 2011, 08:22

Takie "czarnoksięskie"praktyki sprawiaja,ze ludzie podchodzą do spirytyzmu jak do praktyk voodoo i przestaja traktować go powaznie.
Nie ma sie co później dziwić ,ze opononenci wrzucają spirytyzm do jednego worka z nekromancją,czarna magią,wróżbiarstwem a nawet satanizmem.
Jestem przeciw opisanym praktykom. :(
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 03 wrz 2011, 10:12

Ja uznam je jak się sprawdzą i będe starał się je zrozumieć.

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 03 wrz 2011, 11:38

Z całym szacunkiem,ale ja bardzo chciałabym,zeby spirytyzm kojarzył się z postępem i dobrze pojętą nowoczesnością a nie z ciemnogrodem. :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Zbyszek » 03 wrz 2011, 16:31

Nie dziwie się ze reagujecie w ten sposób, ja w pierwszej chwili miałem te same uczucia. Ale przestudiowałem trochę temat i doszedłem do wniosku ze to ma dużo sensu. Jeżeli znacie choć trochę fluidoterapie i magnetyzowanie wody,/ tak zrobił wasz ulubiony duch Andre Luiz w opowiadaniu Nasz Dom/ wiecie ze duchy przekazują fluidy zmieniając i przekształcając je do woli. Na magnetyzowana woda, może dostać właściwości odpychających, duchy niższe. Duchy niższe nie mogą znieść światła duchów wyższych, dlatego uciekają zawsze od takiego światła. Magnetyzowana woda jest takim światłem co odpycha je od tego miejsca.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi