000Lukas000 pisze:Płatki śniegu nigdy nie są jednakowe, każdy jest inny i tworzy własny niezmienny wzór, no chyba ze się roztopi.
A co do heavymetalowej, ja nie słucham ale próbowanie wmówienia że to zła muzyka a słowa doprowadzają do destrukcji płatki śniegu...
Nie trzeba być geniuszem, jeżeli szyby potrafią drżeć od tych dźwięków to tym bardziej takie delikatne płatki śniegu nie wytrzymają ale to nie znaczy że muzyka ma złe słowa.
Droga koleżanko, uczul się by nie wierzyć w byle jakie bzdurne gadania, które czasami się pojawiają bo niektórzy ludzie żerują na głupocie innych.
Nie jest to dobre ale tak już niestety jest
Drogi Kolego, oczywiście, że nie wierzę we wszystko, co usłyszę. Jeżeli coś mnie zainteresuje, zwykle staram się to jakoś zweryfikować, sprawdzić powtarzalność zjawiska, a kiedy takiej możliwości sama nie mam, zbieram informacje i opinie ludzi (głównie naukowców), którzy zajmują się tematem profesjonalnie. Bywało, że uczciwe wyświetlenie pewnych spraw, zajmowało mi długie lata.
Możliwościami energoinformacyjnymi i innymi właściwościami wody, interesuję się od lat 70-tych ubiegłego stulecia. Wtedy jeszcze nie słyszało się o fizyce kwantowej i nie było oczywiście informacji na temat wyników badań pana Masaru Emoto, ale istniało wielu innych naukowców i pasjonatów, zajmujących się tą ciekawą tematyką. Oni jednak już wtedy dochodzili, po wnikliwych i wieloletnich badaniach, do podobnych wniosków, jakie przedstawia Masaru Emoto.
Zaobserwowałam, że istnieje jeszcze wielu twardogłowych naukowców, którzy tego typu teorie podważają, uznając wyniki badań wody, podobnie jak Ty Lukasie, za bzdurne gadanie, bajeczki czy pobożne życzenia. Podważają jedynie teoretycznie, bowiem żaden z nich nie pofatygował się, by takie badania również samemu poprowadzić, a ich wynikami cokolwiek przeciwnego udowodnić.
Oczywiście Lukasie masz pełne prawo i Ty nie zgadzać się z wynikami badań Masaru Emoto i innych, czy to na podstawie przeanalizowanych materiałów, czy też własnych w tym zakresie badań. Czy jednak za każdym razem, kiedy ktoś myśli inaczej, niż Ty, uważasz to za przejaw naiwności i głupoty? A może to właśnie Ty posiadasz monopol na nieomylność, a Pan Masaru Emoto i wielu innych tkwi w błędzie? No cóż, wszystko jest możliwe i nie mnie to osądzać.
Tak czy inaczej, bardzo Ci Lukasie dziękuję, za wyrażenie swojej opinii. Każdą szanuję, każda cenna.
Pozdrawiam serdecznie!:)
m.