Wróżki telefoniczne

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Wróżki telefoniczne

Postautor: 000Lukas000 » 19 cze 2011, 17:56

Skoro wychodzą bzdury to znaczy że to są bzdury.
Karty to materia która nie żyje i nie ma inteligencji wiec nie można przypisywać inteligentnych cech .
Ewentualnie jak kto po takiej wróżbie mocno w nią wierzy to sam doprowadza do wypełnienia tego co było tylko luźną interpretacją.
Nie mówiąc już o przepowiadaniu przyszłości, bo skoro jest określona przyszłość co jest równomierne ze najstraszniejszą ideą ludzką czyli przeznaczeniem, nie może istnieć wolna wola lub będzie tylko iluzją.

Sorki że tak mowie, ale nie wierze w czary mary hokus pokus a tym to dla mnie jest.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Sylwina » 19 cze 2011, 18:09

to nie sa czary-dosłowane jak dla mnie,a jesli chodzi o te bzdury to napislam w "" ,co widze ze tez nie zrozumiales ,osoba ktora wrozy czasem jest zmeczona i moze przekaz ich zle odczytac dlatego jak wszedzie jest "bhp" ,przeciez jakis tam na "gorze" mamy opiekunów od jasnowidzenia, ale widze ze ty nie rozumiesz sensu kart (podalam przyklad wczesniej ) ,przeciez pomimo iz przyszlosc jest zapisana to niektorzy lubia wiedziec co sie zdarzy wczesniej przy wrozbie na miesiac lub rok , bo mozna zapobiec sytacji inaczej postapic w naszej mysli -rozumowaniu ,ale wiekoszosc ludzi niezdaje sobie z tego sprawy "ze i tak to zdarzenie jest zapisane juz" ,
a pozatym jak sie 2 razy pyta o to samo to raz na 10 te same karty wychodza ,ale za 3 razem ja sie nigdy nie pytalam bo staram sie przestrzegac bhp swojego
ja osobiscie wole swoje sny i ich przekazy,lub ostrzezenia niz karty

a pozatym dla niektorych bzdury to tez jest komunikacja ze zmarłymi ,duchami ,nawet dla niektorych wrozek takie opinie slyszalam ;)
Choć życie nig­dy nie jest spra­wied­li­we, to jed­nak by­wa interesujące.
Jonathan Carroll
Sylwina

Postautor: 000Lukas000 » 19 cze 2011, 18:17

Z tego co wiem to najbardziej przepowiadać przyszłość lubią te niższe duchy.

A pozatym wrozba to wskazówka ,podpowiedz a nie wyrocznia (co powtarzam zawsze) ,bo to my zycie kreujemy podejmujemy decyzje

Przeczysz własym słowom

przeciez pomimo iz przyszlosc jest zapisana to niektorzy lubia wiedziec co sie zdarzy wczesniej przy wrozbie na miesiac lub rok , bo mozna zapobiec sytacji inaczej postapic w naszej mysli -rozumowaniu ,ale wiekoszosc ludzi niezdaje sobie z tego sprawy "ze i tak to zdarzenie jest zapisane juz"
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 19 cze 2011, 18:24

Tylko że przekazy od duchów można potwierdzić na wiele sposobów.

Np, jak coś ci puka po domu, ale nie chaotycznie tak jak w przypadku kart (trzy razy to samo nie wyjdzie)wtedy dopiero można założyć że kieruje tym inteligencja.

Pytałem się właśnie dlatego o trzykrotne wróżenie to byłby Dowód że nie jest to luźny układ kart a konkretne przesłanie.
A mówienie że karty tego nie lubią...

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Sylwina » 19 cze 2011, 18:44

nie przecze,a raczej dla ciebie nie wrozcego nie rozumiesz moich slow "intencji" :) ,wiec klient nie wie nie zdaje sobie sprawy ze cos tam jest juz zapisne od gornie w jego mniemaniu woli zrobic krok X w jakiejs sytacji i to jest jego decyzja ,a karty to wskazówka choc nie zawsze " ludzie -zwykli "maja świadomosc ze to oni sobie takie zycie wybrali

albo przyklad podam mam 2 firmy i nie wiem obecnie która wspolpraca byla by lepsza
z X czy Y , po kartach podejmuje decyzje ze Y korzystna jest dla mnie obecnie ,ale i tak ja mam i tak świadomosc ze jest mi to zapisane od górnie praca z tymi ludzmi

Lukas ja tez wierze w spirtyzm bo jak bym nie wierzyla to by mnie tu nie bylo,tez mam jakies swoje doswiadczenia ze zmarlymi ,blisze sa mi sny niz karty ,a pisalam jak jest u innych osob i to wiekszosci populacji , :)

a pozatym ostatnio nawet ze znajoma wrozka sie zastanawialysmy jak to jest z tymi kartami i naszym wcieleniem dlaczego tak sie dzieje itp. ,

przeciez nikt nie lubi jak ciagle drazymy dany temat , jak pytamy sie 3 razy ile cos kosztuje to za 4 razem ktos wyjdzie z siebie bo ile mozna słyszec odpowiedzi na zadane pytanie a do klienta nie dociera i szukaja cudu ze cena bedzie nizsza
Jonathan Carroll
Sylwina

Postautor: 000Lukas000 » 19 cze 2011, 18:50

Nic nie jest zapisane od górnie bo przeczyło by to wolnej woli, a przecież Bóg stworzył nas kowalami własnego losu a nie zaprogramowanymi robotami.

Nawet my możemy w świecie duchów podjąć decyzję którą nie wypełnimy.
A jak masz solidny dowód na prawdziwość tego że karty przepowiadają przyszłość to podaj jaki?
Zawsze jestem skory do zmiany zdania, jeżeli tylko ktoś przedstawi logiczne argumenty

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Sylwina » 19 cze 2011, 19:04

000Lukas000 pisze:Tylko że przekazy od duchów można potwierdzić na wiele sposobów.

Np, jak coś ci puka po domu, ale nie chaotycznie tak jak w przypadku kart (trzy razy to samo nie wyjdzie)wtedy dopiero można założyć że kieruje tym inteligencja.

Pytałem się właśnie dlatego o trzykrotne wróżenie to byłby Dowód że nie jest to luźny układ kart a konkretne przesłanie.
A mówienie że karty tego nie lubią...

jak pisalam powyzej ja wieze w duchy inaczej by mnie tu nie bylo ;)
jesli chodzi o te stwierdzenie to raczej dla nachalnych klietów te stwierdzenie jest moim zdaniem czasami ludzie naprawde sa upierdliwi (niestety) ,ja to smieje ze kiedys napisze poradnik na emeryturze od drugiej strony jakich pytan nie powinno sie zadawac i jak my wrozacy widzimy te osoby klientów ;) ja staram sie nie pytac kilka razy o to samo bo i po co ?! , masz racje mozna zalozyc z ta inteligencja
jak chcesz spoecjalnie dla ciebie moge sie kiedys aż 3 raz pod rzad o cos zapytac i zobaczymy co wyjdzie

wiesz co ja nie jestem wierzaca i nie wierze w boga ,mam swoja wiare pt.wiem ze jest kilka wcielen i istoty pomagaja nam odgórnie ,pomocnicy ,ale nie sa to "bogowie " dla mnie ,to my ludzie nazywamy na wlasne potrzeby "boga" ,

ja nie mam dowodu dlatego jak pisalam ostatnio ze znajoma sie zastanawialysmy jak to jest ze nasze przepowiednie sie sprawdzaja i dlaczego my w tym wcieleniu sie zajmujemy , nie zastanawiales sie dlaczego ty w tym wcieleniu zajmujesz sie spirytyzmem ?!

tak kazdy jest kowalem swojego losu ktory wybrał ,obrał o czym pisze Newton
Jonathan Carroll
Sylwina

Postautor: 000Lukas000 » 19 cze 2011, 19:23

Lukas ja tez wierze w spirtyzm

wiesz co ja nie jestem wierzaca i nie wierze w boga

Kochana, jak można wyznawać spirytyzm i nie wierzyć w Boga, to jest absurd bo Bóg jest podstawą wszystkiego w spirytyzmie.
Sami nie jesteśmy Bogami, możesz mi wieżyc, i nigdy nimi nie będziemy.
Poza tym kto cię stworzył duchu wcielony? Inny duch?

A oto co mówią o takich rzeczach jak przepowiadanie przyszłości czy decyzji które i tak mają się dokonać duchy wyższe, można poczytać o tym w Księdze Mediów.

Czy może nam zostać ujawnione coś na temat naszej przyszłości?

Nie, wszystko co na ten temat powiedzą wam jakieś duchy będzie żartem i jest to zrozumiałe, ponieważ wasza przyszłość nie może być z góry określona, albowiem będzie ona taka, jak będziecie zachowywać się na ziemi oraz zależna od decyzji które podejmiecie jako duchy.
Im mniej spraw będziecie musieli odkupić, tym będzie szczęśliwsza.
Powtarzam jednak że nie możliwe jest wiedzieć, gdzie do tego istnienia dojdzie i jakie ono będzie, nie licząc wyjątkowych przypadków duchów, które pojawiają się na ziemi z misją. Ich droga bowiem jest niejako wyznaczona z góry.

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 19 cze 2011, 20:30

Kochana, jak można wyznawać spirytyzm i nie wierzyć w Boga, to jest absurd bo Bóg jest podstawą wszystkiego w spirytyzmie.

Spirytyści od zawsze byli raczej heterogeniczną społecznością. Jeszcze w XIX wieku kler katolicki czasami krytykował niektóre grupy spirytystów, gdzie silne były tendencje deistyczne i panteistyczne.
Chociaż większość spirytystów wierzy w Boga osobowego, to trzeba wiedzieć, że można mieć różne zapatrywanie na zagadnienie Boga.
Sam z czasem cenię sobie bardziej Boga 'filozofów' niż Boga 'Abrahama' - staram się podchodzić do tego raczej z namysłem niż religijnym uniesieniem. Jeśli ktoś zapytałby mnie, czy wierzę w Boga w sensie religijnym, powiedziałbym, że nie wierzę. Jeśli Bóg istnieje, nie sądzę aby miał mi to za złe, bo nie uważam, aby był żądnym kultu, czci i pokłonów egocentrykiem urobionym na ludzką miarę.
Bardziej trafia do mnie jedno krótkie zdanie "nie ma inteligentnego skutku bez inteligentnej przyczyny" niż tabuny specznych objawień.

Natomiast co do przewidywania przyszłości: wydaje mi się, że gdyby dało się ją przewidzieć, oznaczałoby to, że jest zdeterminowana, a więc nikt nie posiada wolnej woli (najwyżej jej złudzenie, bo wynikałoby z tego, że mimo pozornego poczucia wolnośći, postępujemy zawsze ściśle z wcześniej zaprojektowanym schematem działania, bez możliwości wyłamania się z niego) - i to już byłoby sprzeczne ze spirytyzmem, który zakłada wolność jednostki i jej moralną odpowiedzialność za wszelkie czyny.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 000Lukas000 » 20 cze 2011, 07:39

Powiedziała że nie wierzy w Boga, Bogów itp.

A podstawą jest właśnie to że nie istnieje skutek bez przyczyny, w związku z tym wszystko Światy, Prawa, Duchy... musi mieć projektanta, i tym projektantem, tą praprzyczyną jest Bóg.

A co do panteizmu itp. kiedyś tak było, ale teraz jest to tylko już wynikiem nie dedukowania ponieważ wątek ten jest poruszony w księdze duchów i jest tam wytłumaczone dlaczego to błędne podejście.

To tak samo jak by powiedzieć że naukowiec może wierzyć że słońce obraca się wokół ziemi, kiedyś tak mogło być, ale dziś bał bym się go nazwać naukowcem gdyby mówił poważnie.

Też nie wierze w istotę starotestamentową, ale nie moge powiedzieć że nie wierzę w Boga

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności