zmory

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: zmory

Postautor: Voldo » 18 kwie 2011, 18:02

Kto wie :lol:
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: tadyszka » 14 maja 2011, 22:27

uf. przebrnelam przez cały wątek.

jeden wniosek nasuwa mi się na myśl o Arturze- KONSERWA.

dawno nie spotkałam osoby która by tak nie słuchala. :D która gada, gada, gada ale nie odpowiada na pytania. która nie dyskutuje ale jak mantrę powtarza wciąż swoje zdanie.

Może to jakiś polityk :D oni maja talent do gadania, a nie odpowiadania

a co do ciągłego powtarzania ze będziemy potępieni to może jakiś tajny agent z radia Maryja, który daje nam ostatnia szanse na zmianę stron przed kolejna krucjatą :)

pamiętaj ze nigdy człowiek nie będzie potępiony za dobre myśli, za dobre uczynki. czy bedzie islamista, ateista, katolikiem czy spirytysta.
wiara nie ma znaczenia. znaczenie maja nasze czyny.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaamen.
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 15 maja 2011, 11:19

To jest wlasnie typowy katolik...

No ale konstytucja gwarantuje nam wolnosc slowa i wyznania wiec nie ma sie co kims takim przejmowac...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: 000Lukas000 » 15 maja 2011, 18:02

Nie typowy, takich osób jest mało, ale kilkoro spotkałem, biedni ludzie.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 16 maja 2011, 09:01

policzylesc ich?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: 000Lukas000 » 16 maja 2011, 09:48

rozmawiałem już z 5 takimi osobami, ale rozmawiałem też z innymi katolikami, i po prostu nie są to typowi katolicy aczkolwiek się zdarzają.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: konrad » 16 maja 2011, 10:36

Myślę, że nie ma specjalnie co generalizować. Znam wspaniałych katolików, którzy są otwarci na innych ludzi o odmiennych przekonaniach i czerpią ze swojej wiary to, co najpiękniejsze. Znam też spirytystów, którzy są mało tolerancyjni... Myślę, że wszystko rozbija się nie o to, jaką wiarę wyznajemy, a o to, jakimi jesteśmy ludźmi. Dlatego też spirytyzm mówi: "Bez miłosierdzia nie ma zbawienia" :)
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Luperci Faviani » 17 maja 2011, 23:47

...no i gdybyśmy byli tacy idealni, to by nas tu nie było...
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Nikita » 18 maja 2011, 07:49

Konradzie tez tak mysle...ale cos takiego jak typowy katolik istnieje... :mrgreen:
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: 000Lukas000 » 18 maja 2011, 08:22

Luperci Faviani pisze:...no i gdybyśmy byli tacy idealni, to by nas tu nie było...

I bardzo mądre słowa, ile to razy czerw ziemski myśli że blisko mu do doskonałości.

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi