zmory

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: zmory

Postautor: konrad » 15 kwie 2011, 20:37

000Lukas000 pisze:A gdzieś to czytała, podaj tytuł dzieła jak byś mogła?

Można będzie przeczytać o jednym takim przypadku w książce "Nasz Dom", która już niedługo, niedługo będzie dostępna :)
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 15 kwie 2011, 21:10

Lukasie-jest o tym również mowa w biografii Chico Xaviera ,autorstwa Playfaira,która powinna niedługo sie ukazać.Bardzo mi ten fragment zapadł w pamięć,dyskutowałam go nawet z moja rodziną.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Zbyszek » 15 kwie 2011, 22:44

Bardzo się ciesze, Arturze ze znalazłeś swoje miejsce u boku Jezusa w kościele chrześcijańskim, bo z tego co opisujesz twoje życie było jednym wielkim buntem. Trzymaj się tego w co wierzysz gdyż to jest twoja droga. Jesteśmy wszyscy dziećmi Boga, i nie ważne, jaka drogę wybierzemy, by do niego dojść. Najważniejsze jest miłować bliźniego swego i podążać droga miłości, taka, która wydaje nam się najsłuszniejsza. Wszystkie religie świata są piękne i podobają się naszemu Ojcu Najwyższemu, ponieważ szanują to co jest dla niego najważniejsze “drugiego człowieka”.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 16 kwie 2011, 08:32

My ludzie nawet nie mozemy sobie wypobrazic co to jest czy kim jest BOG. Na Ziemi powstalo tyle roznych tradycji i religii bo w kazdym z nas jest potrzeba zycia duchowego. Takie wywyzszanie sie jednej religii nad inne...a tak wlasnie robia katolicy to istna bzdura. Bog kimkolwiek jest stworzyl wszytsko ...caly Wszechswiat...nie sadze aby chrzescijanstwo bylo jedyna droga....Wszechswiat jest przeogromny...i na pewno istnieje zycie na innych planetach....czy tam takze istnieja katolicy? :o
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: 000Lukas000 » 16 kwie 2011, 08:56

Chrześcijanie w tym też Katolicy uważają że nie ma innych zamieszkałych planet, Bóg stworzył tylko ludzi, jego oczko w głowie.
A później tylko dogląda i już nie tworzy nic.

Ciekawostką jest że sam Jezus nigdy nie szukał pogan, czyli osób z naszych regionów, zawsze mówił że idzie szukać zagubionych owiec z domu IZRAELA czyli Jakuba syna Izzaka który był synem Abrahama.

Nawracanie pogan pojawiło się dopiero później po ewangeliach, czyli naukach Jezusa, ale wyraźnie widać po tym jak działał Jezus że nie było to w jego zamyśle nawracanie Pogan.

Ja pamiętam jak zadałem sobie jedno pytanie będąc Chrześcijaninem, co by było gdybym urodził się w Ameryce, w czasach po Jezusie a gdy misjonarze jeszcze nie dotarli do kontynentu.
Mógł bym być dobrym człowiekiem, starać się z całych sił, ale nic by mi to nie dało, według Biblii byłbym potępiony.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 16 kwie 2011, 12:21

000Lukas000 pisze:co by było gdybym urodził się w Ameryce, w czasach po Jezusie a gdy misjonarze jeszcze nie dotarli do kontynentu.

Wiesz, nigdy nie wiadomo, czy nie było to "co by było gdyby" tylko "co było gdy" ;)
W końcu nie znamy swoich przeszłych wcieleń, może ktoś, kiedyś nawet znał Jezusa osobiście? 8-)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Luperci Faviani » 18 kwie 2011, 16:54

Voldo pisze:może ktoś, kiedyś nawet znał Jezusa osobiście? 8-)

Chyba jako kat :|
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: cthulhu87 » 18 kwie 2011, 16:55

Luperci Faviani pisze:
Voldo pisze:może ktoś, kiedyś nawet znał Jezusa osobiście? 8-)

Chyba jako kat :|

Albo jako osioł, na którym wjechał do Jerozolimy 8-)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Luperci Faviani » 18 kwie 2011, 17:07

:lol:
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: atalia » 18 kwie 2011, 17:37

czasem mam wrazenie,ze to ja byłam tym osłem :lol:
atalia
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi