autor: 000Lukas000 » 16 kwie 2011, 08:56
Chrześcijanie w tym też Katolicy uważają że nie ma innych zamieszkałych planet, Bóg stworzył tylko ludzi, jego oczko w głowie.
A później tylko dogląda i już nie tworzy nic.
Ciekawostką jest że sam Jezus nigdy nie szukał pogan, czyli osób z naszych regionów, zawsze mówił że idzie szukać zagubionych owiec z domu IZRAELA czyli Jakuba syna Izzaka który był synem Abrahama.
Nawracanie pogan pojawiło się dopiero później po ewangeliach, czyli naukach Jezusa, ale wyraźnie widać po tym jak działał Jezus że nie było to w jego zamyśle nawracanie Pogan.
Ja pamiętam jak zadałem sobie jedno pytanie będąc Chrześcijaninem, co by było gdybym urodził się w Ameryce, w czasach po Jezusie a gdy misjonarze jeszcze nie dotarli do kontynentu.
Mógł bym być dobrym człowiekiem, starać się z całych sił, ale nic by mi to nie dało, według Biblii byłbym potępiony.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;
Ew. Wg. Spirytyzmu