Prawo przyciągania

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Prawo przyciągania

Postautor: Wergiliusz » 19 lut 2011, 16:45

Jak dla mnie film wcale nie jest naciągany, odkąd używam prawa przyciągania spełnia się każde marzenie. Co do tego że to działa nie mam najmniejszych wątpliwości. Szczególnie dziękuje Viridiemu za jego informacje, podejrzewałem że duchy mogą mieć udział w przekazywaniu nam tego prawa no i moje podejrzenia się potwierdziły. Osobiście polecam spróbować każdemu bo efekty przekraczają najśmielsze oczekiwania :)
Wergiliusz

Postautor: Nikita » 19 lut 2011, 18:54

Wergilusz to moze napisz cos o Twoich doswiadczeniach....chetnie poslucham..bo tez postanowilam to wyprobowac....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Viridi » 19 lut 2011, 23:44

Przyłączam się do apelu Nikity - napisz coś o swoich doświadczeniach Wergiliuszu. Ja początkowo byłam wielką entuzjastką tego filmu i prawd tam zawartych, niestety później mój entuzjazm osłabł...
Viridi

Postautor: Wergiliusz » 20 lut 2011, 12:26

Zacząłem od prostych marzeń, lepsze wyniki w nauce, poznawanie nowych ludzi, więcej czasu dla znajomych, Efekty pojawiły się szybko i były naprawdę satysfakcjonujące. Wtedy postanowiłem spróbować czegoś większego. Od pewnego czasu spotykałem się z dziewczyną która mi się podoba, dziś jesteśmy naprawdę szczęśliwą parą. Również w kwestiach bardziej materialnych widać działanie prawa przyciągania, od pewnego czasu nie mam żadnych problemów z brakiem pieniędzy, co wcześniej się zdarzało. Na pewno nie można powiedzieć że to wszystko to przypadek albo szczęście. Trzeba tylko mocno wierzyć że otrzyma się to czego się pragnie i czuć się tak jak już by się to miało, osobiście dodaje jeszcze do tego szczerą modlitwę, bardzo pomaga.
Wergiliusz

Postautor: Nikita » 20 lut 2011, 12:40

o.k.dzieki....

Ja wyobrazilam sobie i wieczorem przed snem lub rankiem po obudzeniu sie rozmawiam z Bogiem czy sama soba...wlasnie o tym, ze wszelkie negatywne doswiadczenia zostawiam za soba a nastawiam sie na pozytywne...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Wergiliusz » 20 lut 2011, 12:49

Nikita pisze:o.k.dzieki....

Ja wyobrazilam sobie i wieczorem przed snem lub rankiem po obudzeniu sie rozmawiam z Bogiem czy sama soba...wlasnie o tym, ze wszelkie negatywne doswiadczenia zostawiam za soba a nastawiam sie na pozytywne...

Polecam ci pewien sposób który bardzo ułatwia pozbycia się negatywnych myśli. Za każdym razem kiedy pomyślisz o czymś nieprzyjemnym nie blokuj tej myśli tylko na zasadzie skojarzenia zamień ją na myśl przeciwną np. samotność-towarzystwo, smutek-radość, itp. i skup się całkowicie na tej dobrej myśli. To bardzo skuteczny sposób.
Wergiliusz

Postautor: tadyszka » 20 lut 2011, 20:04

wg jogi każda silna myśl, która przekażesz podświadomości zasypiając, wpłynie na twój stan następnego dnia. jeżeli będziesz kłaść się spać z myślą, iż jesteś zupełnie wyczerpany, nieszczęśliwy - taki się obudzisz.
mi się wydaje ze takie negatywne myśli to forma psychicznego bagna, jeżeli sobie na nie pozwalasz można zatonąć...
ja mam w ogóle charakter skłonny do narzekania, i często widze te ciemne strony zamiast jasnych.
Żeby z tym zawalczyć zrobiłam sobie dziennik w którym pisze co dobrego mi sie przytrafia i co dobrego sama zrobiłam dla kogos.
i widze poprawe, a minely niecale 3 miesiące . Polecam :)
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Postautor: cthulhu87 » 26 lut 2011, 01:10

Wpływ myśli na kondycję organizmu (i umysłu) jest ogromny.

Przykład pozytywny: Ileż to razy jesteśmy ospali i niezdolni do działania (jak ja ostatnio :( ), a wystarczy że pojawi się jakaś nowa idea, bodziec, a w jednej chwili przechodzimy metamorfozę i z energią zdolni jesteśmy przystąpić do działania... Jest tysiące rzeczy, które mogą nas zmobilizować i naładować dodatkową energią.

Niestety, z faktu iż jesteśmy istotami myślącymi może wyniknąć też wiele niedogodności. Weźmy prosty - i zupełnie naturalny - przykład z życia:

Wiadomość: Teresa nie żyje zapewne niewiele znaczy dla kogoś, kto nie zna żadnej Teresy i rzeczywiście przechodzi on nad tym do porządku dziennego.
Z kolei, gdybyśmy dostali informację, że nie żyje Teresa, która była nam bliska i którą dobrze znaliśmy, może doprowadzić nas do wielkiego i długotrwałego w skutkach smutku.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 26 lut 2011, 09:28

I znów muszę sie calkowicie z Tobą zgodzic.Coś malo tu ostatnio kontrowersji.... :(
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Wergiliusz » 27 lut 2011, 14:40

Chyba nikt nie ma wątpliwości co do wpływu myśli na ciało, wystarczy tylko wspomnieć o skuteczności w leczeniu jaką ma efekt placebo a to zapewne tylko wierzchołek góry lodowej bo wielu rzeczy o naszych umysłach jeszcze nie wiemy, Bardziej zajmująca kwestią jest natomiast to czy nasze myśli mogą mieć wpływ na świat wokół nas i w jakim stopniu, bo właśnie na tym w dużym stopniu opiera się prawo przyciągania.
Wergiliusz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi