Jak wzmocnić własnego ducha ?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Jak wzmocnić własnego ducha ?

Postautor: methyl » 18 lut 2011, 08:45

atalia pisze:Ale to Methyl jest wybitnym koneserem z w tej dziedzinie.Ja się aż tak nie znam. :oops:

Ależ żaden ze mnie koneser Atalio ;) .
Po prostu jeśli już "mam pić", że się tak po pijacku wyrażę, to niech to będzie przynajmniej coś smacznego, czego nie trzeba przepijać.
Czysty alkohol nigdy nie przechodził mi przez gardło .
Swoją drogą zauważyłem dziwną prawidłość dotyczącą spożywania alkoholu.
U niektórych osób tak bardzo obniża on działanie wolnej woli, że błyskawicznie dostają się one pod panowanie Duchów bardzo niskich, tak więc spożywanie alkoholu wiąże się jednak ze sporym ryzykiem. 8-).
arecki

"Wiedza to jedyny skarb podążający za swym właścicielem" - przysłowie chińskie
Awatar użytkownika
methyl

Postautor: atalia » 18 lut 2011, 09:08

Wnioskując z obserwacji w terenie,jest dokładnie tak,jak mówisz... :P
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Voldo » 18 lut 2011, 11:19

Mi tam kiedyś tata powiedział "Tomaszu lepiej nigdy się nie upijaj, bo nie wiesz co się będzie z tobą dziać. Albo pójdziesz spać albo robić zamieszanie i możesz zrobić komuś krzywdę".
A że mały to ja nie jestem, to jakbym się nie kontrolował, to na prawdę bym mógł komuś coś zrobić. No, albo sobie.
I ogólnie to mi wystarczyło do tego, żeby utracić wszelką chęć na picie czegokolwiek :)
Poza tym - nie widzę sensu w wydawaniu masy pieniędzy na coś, co mi nie smakuje i jeszcze mnie będzie głowa po tym boleć ;)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: konrad » 18 lut 2011, 18:36

Luperci Faviani pisze:
konrad pisze:A ja nie piję i żyję.

Ale co to za życie? ;)

Patrząc na moje życie i różne sytuacje związane z alkoholem, które miałem okazję przeżyć w dzieciństwie, mogę stwierdzić, że swoje już wypiłem w poprzednich życiach i mój duch powiedział dość.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 19 lut 2011, 10:00

Alkohol absolutnie nie jest potrzebny do szczescia...mozna zyc nie pijac a zycie wcale nie musi byc nudne ...

Gdy przestalam pic ( kiedys na studiach zylam dosc rozrywkowo...ciagle imprezki) to zaczelam przyciagac innych ludzi takze niepijacych....

Od czasu do czasu jakies piwo o.k. ale w zasadzie aby sie dobrze bawic nie trzeba chlac...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: sigma » 19 lut 2011, 12:16

konrad pisze: ... mój duch powiedział dość.

Czuję że mój duch mówi dziś to samo :).
Piotr

Kto zwycięża innych, jest silny. Kto zwycięża siebie, jest wielki.
sigma

Postautor: Luperci Faviani » 19 lut 2011, 21:37

A ja zawsze rano po śniadaniu strzelam sobie seteczkę - dla zdrowotności. W pracy, przed filmowaniem, kumpel zwykle przynosi piwko, więc dla towarzystwa małą szklaneczkę z sokiem też łyknę. Na realizacji też trzeba z jakimś politykiem - dla lepszych kontaktów - po pięćdziesiątce. Ekipa TV jest duża, więc czasami schodzi nam troszkę dłużej, więc by o "suchym pysku" nie siedzieć, to coś więcej łyknąć trzeba - i tak schodzi flaszka. Ale teraz zależy, z którym producentem jedziemy w teren, bo od niego zależy dobór dźwiękowców, a ci najbardziej tankują. Ale ja z nimi raczej się nie zadaję, gdyż ja lubię kulturę, więc podczas roboty ograniczam się do jednej flachy - wzrok mi się wyostrza i chociaż kamera czasami mi troszkę zjedzie w dół... ale to się później wycina. Po powrocie na bazę, na montażu materiału, dla lepszego samopoczucia z montażystami łykamy po dwusetce gorzkiej żołądkowej miętowej - później robota pali się w rękach, ale i tak nie wyrabiamy się na wiadomości o 19:30, więc dostajemy opieprz od wydawcy, a po takiej jadce no trzeba się w kantynie czegoś mocniejszego napić dla uspokojenia. Po robocie, w domu kolacja i na dobry sen odrobinka naleweczki - śpię jak dziecko. Czasami sąsiedzi kłócą się do późnych godzin i gdy mnie obudzą (zwykle koło trzeciej) trzeba sobie łyknąć dolewkę nalewki. O szóstej pobudka, ale przed śniadaniem muszę połknąć setkę czystej żeby mi się ręce nie trzęsły, bo inaczej bułki nie mogę sobie masłem posmarować, a po śniadaniu do pracy. Pięć lat już tak funkcjonuję i nikt mi nie wmówi, że alkohol jest zły.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Nikita » 19 lut 2011, 22:19

he he Luperci.... :o

zartujesz czy naprawde ...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: atalia » 19 lut 2011, 22:21

:lol: :lol: :lol:
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Luperci Faviani » 19 lut 2011, 23:41

Nikita pisze:zartujesz czy naprawde ...

Przerażające, co nie? :lol:
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi