Zbyszek pisze:Polskie Towarzystwo Studiów Spirytystycznych, tak jak inne towarzystwa o tej samej działalności na świecie oparte są na zasadzie bezpłatności, dlatego wszystkie formy płatnych medium są odrzucane. Osoby które pobierają pieniądze za usługi, jeżeli chcą uzyskać poparcie tej grupy, muszą dokonywać kontaktu z duchami w formie bezpłatnej. Towarzystwo nigdy nie zareklamuje żadnego medium jeżeli będzie pobierał opłaty. Myślę ze nie chodzi tu o żadną wrogość do tych osób, tylko o podstawowy cel grupy, jaki jest zgromadzić ludzi o tych samych ideałach, dusz na tym samym poziomie rozwoju, sympatyzujących ze sobą i odrzucających pewne podstawowe rzeczy jaki jest płatny mediumizm. Poza tym pokazując bezinteresowność przyciągnąć i zainteresować więcej ludzi. Takie jest zadanie towarzystwa.
lokio pisze:I tak naprawdę nawet nie wiemy z kim sie tak naprawdę kontaktował Kardec.

lokio pisze:BRRR ... Ciarki zaczęły chodzić mi po plecach... Myślę, że nie taka była pierwotna idea założenia Towarzystwa, które z zasady powinno być bezstronne i nastawione na badanie nieznanego. A tu proszę samozwańcza policja i straż moralności się narodziłaTo zła droga....Ślepy fanatyzm ... Ską wy się wzieliście?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

lokio pisze:to cieszę się, że pełzam po ziemni jak robak nikczemny i smażyć się bedę w ogniach pikielnych...

Zbyszek pisze:Jak ty możesz, się wypowiadać i krytykować innych, jeżeli nie szanujesz nikogo.
Zbyszek pisze:Pragniesz zrozumienia, a nie dajesz go innym, którzy maja inny punkt widzenia, jeżeli czytasz to co inni piszą,
Zbyszek pisze:to ja zacząłem ten temat na tej stronie, gdyż nie byłem przekonany o słuszności takiego podejścia. Dzięki tobie jestem pewien po której stronie stanąć. Dzięki za pokazanie mi ze Konrad ma 100% racje. Ludzie muszą dorosnąć by zrozumieć o co chodzi w naszej drodze./Tak często wyrażają się duchy/
Wróć do Spirytyzm w Internecie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości