Wróżki telefoniczne

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Wróżki telefoniczne

Postautor: cthulhu87 » 22 paź 2010, 13:16

Voldo pisze:mówiła, że wierzy w Duchy (chociaż sama określiła to "wierzeniem w spirytyzm" - oczywiście to naprostowałem)

Wiesz, to taki relikt po poprzedniej epoce. Ludzie mawiali, że wierzą w socjalizm :) 8-)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: konrad » 22 paź 2010, 15:34

Co do wróżek i innych przepowiadaczy przeszłości, przepraszam, że to powiem, ale w znacznej większości są to dla mnie oszuści żerujący na cudzym nieszczęściu. Tu staję nawet u boku grupy INFRA, która stara się wykazać ich manipulacje.

Nie widzę żadnych naukowych dowodów czy jakichkolwiek innych przesłanek, dla których:

1) układ planet mógłby wpływać na nasze życie (może i się one wzajemnie przyciągają, ale niech zwolennicy astrologii powiedzą, jak mogą one wpłynąć np. na moje decyzje, cechy charakteru, sytuacje, które mnie spotykają w życiu itp.)
2) karty mogłyby powiedzieć, jaka mnie przyszłość czeka (a do tego, jak wróżki mówią, nie chodzi o przyszłość, bo niekoniecznie się spełni - przyszłość przecież zależy od nas samych - bzdury)
3) jakiekolwiek inne przedmioty mogłyby pomóc w zrozumieniu przyszłości

Jest zapewne grupka wróżek, które przekonane są do swoich zdolności (no bo przecież kiedyś coś tam się sprawdziło), ale większość oszukuje ludzi. Korzysta przy tym z metod typu "zimny odczyt", "ciepły odczyt" itp. Innymi słowy mówią coś, co na pewno się sprawdzi w oparciu o to, co usłyszeli od danej osoby (np. ktoś pytający się "Kiedy skończą się moje problemy finansowe" daje do zrozumienia, że jest winien ileś tam pieniędzy, zapewne przekłada się to na jego sytuację w domu, bo wiadomo, że z tego typu nieciekawych kłopotów rodzą się kłótnie itp.)

Warto czasem obejrzeć programy TV z wróżkami, żeby zobaczyć, kto tak naprawdę się do nich zgłasza. 50% to ludzie mający kłopoty finansowe, 20% to matki niezadowolone z wyboru narzeczonego/narzeczonej przez swoje dziecko (chcą się dowiedzieć, czy będzie ślub czy nie) itp. itd.

Naprawdę żałuję tylko tego, że przez takich oszustów ludzie myślą, że spirytyzm to bzdury.

Atalio, a żeby z Twoich wydanych pieniędzy był jakiś pożytek, to myślę, że możesz swoje spostrzeżenia opublikować w którymś z kolejnych kwartalników ;)
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 22 paź 2010, 15:49

konrad pisze:Atalio, a żeby z Twoich wydanych pieniędzy był jakiś pożytek, to myślę, że możesz swoje spostrzeżenia opublikować w którymś z kolejnych kwartalników ;)

Ja też gorąco zachęcam do pisania :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 22 paź 2010, 20:23

Fajnie chłopaki,że mnie zachęcacie.Właśnie zgromadziłam solidny materiał w postaci masy bzdurnych SMS-ów,np.takich"odczyt wybitnego polskiego jasnowidza już na Ciebie czeka.Koszt SMS-a to tylko 2,56 zł+VAT".,pomimo tego,że pisałam,iż ich wróżby dotyczą osoby nieżyjącej.Chyba w ogóle tego nie czytali.
Mój śp.Rafał na pewno nie ma mi tego za złe.A zresztą jestem przecież spirytystką i wiem,że śmierć nie istnieje.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: atalia » 28 paź 2010, 11:02

No i zbieram pokłosie swojej akcji"antywróżkowej".Codziennie otrzymuję co najmniej 5 SMS-ów ,a ostatni z nich jest treści wręcz straszliwej:
"Proszę Cię o wielką rozwagę,bo wyciągnęłam dla Ciebie z talii Tarota kartę Diabeł.Ktoś manipuluje Twoim życiem!Dowiedz się kto i ślij ŻYCIE pod numer...(2,44 z VAT)
Jakie te wróżki przenikliwe!Chyba wysle tego SMS-a ,by potwierdzić moje podejrzenia w stosunku do tych podłych manipulantów! ;) :lol:
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Voldo » 28 paź 2010, 14:59

atalia pisze:Proszę Cię o wielką rozwagę,bo wyciągnęłam dla Ciebie z talii Tarota kartę Diabeł.

:?

:lol:
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 05 lis 2010, 14:50

Muszę się tym z Wami podzielić:
Codziennie otrzymuję po kilka SMS-ów od moich ukochanych wróżek,ale to co przyszło dzisiaj,wprawiło mnie najpierw w osłupienie,a nastepnie konwulsje ze śmiechu:

"Spotkało cię szczęście.Dziś w nocy objawił mi się Archanioł Michał i powiedział,że chce cie objąć swoją opieką.
Wyślij SmS o tresci ZGODA na 7...(2,44zvat)" :o .
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Voldo » 05 lis 2010, 15:10

atalia pisze:"Spotkało cię szczęście.Dziś w nocy objawił mi się Archanioł Michał i powiedział,że chce cie objąć swoją opieką.
Wyślij SmS o tresci ZGODA na 7...(2,44zvat)"

Nie no, takiej okazji nie można zmarnować!
Opieka Michała Archanioła za 2,44? Ale okazja!
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Luperci Faviani » 05 lis 2010, 15:27

Tra-ge-dia !
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: sigma » 05 lis 2010, 15:47

No ale jasne jest że wystarczająco dużo ludzi takie SMSy wysyła żeby interes się opłacał. Skąd właściwie bierze się ich przekonanie że tak można, że to ma sens ... Kto ich tego nauczył ?
Piotr

Kto zwycięża innych, jest silny. Kto zwycięża siebie, jest wielki.
sigma

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności