Błagam o pomoc!!!

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Błagam o pomoc!!!

Postautor: konrad » 02 lis 2010, 15:01

troll1 pisze:Poczytaj na stronie której link podałem w temacie kiedy seans, tam znajdziesz rady i osobę która w takich przypadkach pomaga, ewentualnie http://www.tajne.org/forum/1_wiat_Tajemnic.html (Kris ) on się zajmuje też takimi przypadkami, chyba ze za kasę chcesz to wpisz w google " seans spirytystyczny tarot" tam kilka ofert za kasę będzie.

Jak ktoś ma za dużo pieniędzy, to sugeruję przekazać je na chore dzieci. Będzie z tego większy pożytek niż płacenie za seanse oszustów... Tak, tak... Powiecie mi, że nie każde medium działające za pieniądze jest oszustem, ale jakoś mało kto pamięta, że medialność ma to do siebie, że nie jest stała i bardzo często ma się w otrzymywaniu przekazów długie przestoje... I co wtedy? Jakoś nie widzę, żeby te płatne media robiły sobie przerwy w działalności... No bo przecież trzeba zarobić na życie... Szkoda, że takimi sposobami.

Przepraszam, że piszę tak ostro, ale po prostu nie mam cierpliwości do ludzi, którzy oszukują innych i do tego szkodzą samemu spirytyzmowi, który już niejednej osobie pomógł, a nawet uratował życie (i to za darmo).

Dziękuję i pozdrawiam,
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: troll1 » 02 lis 2010, 16:23

czytaj uważnie, 2-3 osoby z tych linków pomagają za darmo, to w google to można znaleźć płatne, konkretnie płatnych nie podałem
spirytysta jest jak murarz, teoretyk nic nie zbudował i nie zbuduje bo mu nikt domu postawić nie da tylko weźmie doświadczonego specjalistę, a nie "kozaka z książek".
Awatar użytkownika
troll1

Postautor: Voldo » 02 lis 2010, 21:12

Co nie zmienia faktu, że owe płatne istnieją.
I psują wizerunek tym prawdziwym i uczciwym mediom i działają na naszą szkodę.
Bo ktoś może zobaczyć, że dane medium sobie każe płacić i nie zechce się zagłębić w tematykę spirytyzmu, no bo po co, skoro widać, że robią to za kasę...
Wiem, skrajny przykład, ale niestety taki też może mieć miejsce.

Konradzie - popieram Cię, ja również nie mam cierpliwości do takich ludzi. No, może bardzo, bardzo ograniczoną.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Slav » 02 lis 2010, 21:32

Eh. Bogacenie się na czymś takim to podłe draństwo. To jak w przypadku udawanych uzdrowicieli, którzy dają złudne nadzieje nieuleczalnie chorym. Niektórzy niestety mogą się na to nabrać chcąc skontaktować się z duchami bliskich. Na czym to ludzie się nie bogacą...

Post ocenzurowano przez admin
'' Życie i śmierć to właściwie to samo....
...Ale dopiero po śmierci.''

- Władysław Grzeszczyk
Awatar użytkownika
Slav

Postautor: Voldo » 02 lis 2010, 21:34

W końcu jedną z najlepszych metod bogacenia się jest żerowanie na ludzkim nieszczęściu, czyż nie?
Ale "pocieszmy" się tym, że owi ludzie w końcu zrozumieją swój błąd. I zapłacą za to, co robili.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Slav » 02 lis 2010, 21:43

Prędzej czy później pewnie tak. I chyba dlatego warto wierzyć w doskonalenie się nawet po śmierci.
'' Życie i śmierć to właściwie to samo....
...Ale dopiero po śmierci.''

- Władysław Grzeszczyk
Awatar użytkownika
Slav

Postautor: Nikita » 02 lis 2010, 23:39

Mi sie wydaje, ze wszelkie terapie, ktore sa przesadnie drogie sa w pewnym sensie niemoralne...wogole niemoralne jest bogacenie sie na chorobach i nieszczesciu innych ludzi...niestety jest czesto tak, ze jak ktos jest dobry w czyms i slawny to zaraz podnosi ceny...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Melys » 03 lis 2010, 10:03

na szczęście nie zawsze i nie wszyscy.
Nie śmierć rozdziela ludzi , lecz brak miłości
Jim Morrison
Awatar użytkownika
Melys
spirytystka
spirytystka

Postautor: anilka » 19 lis 2010, 01:08

tak czytam i czytam... i aż mi szczęka opadła z wrażenia do samej podłogi! tak myślę sobie: "Boże, Ty to widzisz i nie grzmisz?!?!?!"

czy Wy się tylko naczytaliście jednego autora? On stał się Waszym Guru? Wszyscy tylko opieracie się na książkach a nic logicznego myślenia.

Po pierwsze: Medium (a także szamani, wiedźmy i inne osoby uzdolnione) biorą kasę za swoje usługi w ramach równoważnej wymiany i mają prawo do takiego wynagrodzenia jakie sobie zażyczą! Nie zawsze są to pieniądze. Ale mogą gdyż np. tego w danym momencie potrzebują. Nie słyszeliście o tym? Wasz Guru o tym nie wspomnial?

Po drugie: Tacy mądrzy jesteście to czemu nie poradziliście Przerażonej o tym jak rozpoznać czy duch jest dobry czy zły? Też Guru nie wspomniał jak to zrobić??

Po trzecie: Przerażona, gratuluje. Jesteś medium. Wiem, że tego się boisz i że nie chcesz tego zaakceptować. To cięzkie brzemie, w którym nikt nie może Ci zbyt dużo pomóc. Jestem tak samo głęboko w d** jak Ty więc jeśli chcesz porozmawiać to pisz na pw, moge dać Ci moj nr, maila, gg. Byle Ci pomóc

Zawstydzona i zażenowana
Anilka
Uśmiechnął się do mnie los... Później okazało się, że był to uśmiech ironiczny...
Awatar użytkownika
anilka

Postautor: cthulhu87 » 19 lis 2010, 03:48

Ale droga Anilko, to nie jest w żadnym wypadku równoważna wymiana. Na każdym kroku staramy się to podkreślić. Płatny mediumizm działał i działa na szkodę sprawie spirytyzmu, przecież to zupełnie oczywiste. Wstyd i zażenowanie, to bardzo poważne uczucia, bardzo poważne emocje. Na forach internetowych lepiej jest przemawiać argumentami, nie emocjami... tak mi się wydaje :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi