Wskazówki?

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Wskazówki?

Postautor: lerefant » 22 kwie 2025, 18:15

Czy macie tak, że niby przypadkiem trafiacie na jakiś fragment filmu, muzyki, książki czy czegokolwiek innego, co dotyczy naszej sytuacji, jest tak jakby spojrzeniem z trzeciej osoby na nasze obecne życie, nasze problemy? I coś was pcha ku temu by wracać do nich nawet dziesiątki czy setki razy by odnaleźć w nich klucz do rozwiązania jakiegoś problemu?
lerefant

Re: Wskazówki?

Postautor: Piotr Woźniak » 26 kwie 2025, 07:06

lerefant pisze:Czy macie tak, że niby przypadkiem trafiacie na jakiś fragment filmu, muzyki, książki czy czegokolwiek innego, co dotyczy naszej sytuacji, jest tak jakby spojrzeniem z trzeciej osoby na nasze obecne życie, nasze problemy? I coś was pcha ku temu by wracać do nich nawet dziesiątki czy setki razy by odnaleźć w nich klucz do rozwiązania jakiegoś problemu?
U mnie bardzo często dostaję wyjaśnienia różnych rzeczy o które pytam, za pomocą filmu czy rozmowy z kimś.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Piotr Woźniak

Postautor: tadyszka » 01 maja 2025, 20:02

oczywiscie, swiat duchowy i nasi gwiezdni racia dwoja sie i troja by nas wspierac... rzucaja przed nami wskazowki, ktore maja nam ulatwiac. Jest prawo wolnej woli i nie moga na nas wplywac ale oni nas tak kochaja ze staraja sie naprawde nam pomagac. daja duzo swiatla w tej ciemnosci i w tej gestej materii w ktorej jestesmy. odczytywanie , ba, nawet zauwazenie tych znakow wymaga bardzo duzej uwaznosci. I jezeli wypracujemy sobie taka umiejetnosc, to widzimy wiecej. Czesto na zadane pare godzin wczesniej pytanie otrzymuje odpowiedzi, czasami w momencie kiedy je zadaje..:) to jest piekne i ciesze sie ze widzisz i zauwazasz to
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Postautor: soldado » 01 maja 2025, 22:32

lerefant pisze:Czy macie tak, że niby przypadkiem trafiacie na jakiś fragment filmu, muzyki, książki czy czegokolwiek innego, co dotyczy naszej sytuacji, jest tak jakby spojrzeniem z trzeciej osoby na nasze obecne życie, nasze problemy? I coś was pcha ku temu by wracać do nich nawet dziesiątki czy setki razy by odnaleźć w nich klucz do rozwiązania jakiegoś problemu?

Dokładnie tak mam, jak wszystko u mnie przyspiesza, jeśli chodzi o zrozumienia jakiegoś tematu.
To tak jakby ktoś chciał, żeby dane zagadnienie szybko zrozumieć, bo czeka następne.
Na samym początku, gdy się u mnie wszystko zaczęło, to tak bardzo często miałem.
Bardzo dużo praktyki, wrzucenie na głęboką wodę i podsuwane zaraz wyjaśnienia w ten sposób jak piszesz, żebym się w tej wodzie nie utopił.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Wróć do Różne różności