Holograficzna rzeczywistość i to jak ją postrzegamy

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Holograficzna rzeczywistość i to jak ją postrzegamy

Postautor: soldado » 30 sty 2025, 00:50

karolina86 pisze:Super Soladado, cieszę się i dziękuję, że tym sie dzielisz. To co napisałeś w sumie wydaje mi się już oczywiste i nie jest nowością, wiec zapewne staje sie moją i nie tylko moją prawdą/wariantem.
Dodatkowo nie jestes jedyna osoba, która mówi o wyjściu prawdy na jaw i coraz bardziej prawdopodbnym (świadomym) kontakcie z istotami "poza"ziemskimi.
Życzę wszystkim otwartości na ten czas.

Dla mnie jest klika znaków zapytania, w tym, co odbieram.
To, że mamy klika ciał... gdzieś już czytałem o tym, chyba w ,, Misji'' Michaela Desmarqueta.
W najbliższym czasie tego poszukam.
Zastanawia mnie też np. to, ze będziemy mogli w prosty sposób odróżnić hybrydy od ludzi.
To, że hybrydy mają nieprzeciętne zdolności paranormalne, jest dla mnie oczywiste, ale jestem ciekaw tego, jak będzie możliwa ta szybka weryfikacja tego, z kim mamy do czynienia.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: soldado » 30 sty 2025, 00:57

danut pisze:Wiem, ze się przekonałeś :D Jesteś szczerą osobą i potrafisz się do tego przyznać, dlatego lubię z Tobą pisać. Napiszę, że było więcej takich ludzi, którzy mieli ze mną kontakt internetowy i odczuli wyraźnie oddziaływanie przy tym nie z tego świata, ale ich pycha nie pozwoliła im na to, by się do tego przyznać. Magicy, okultyści, hipnotyzerzy normalnie spece od rzeczywistości, a tu taka se kobietka ze wsi :lol: czyż to ona miałaby im coś tłumaczyć, jak oni przecież wszystko wiedzą najlepiej? Nie wiem, czy wiesz, ze współautorka tamtej książki też tak zechciała mnie potraktować.. Trzymając się tego zdania, które padło od pana - zjawy na podwórku "Napiszesz książkę i będzie ona czytana jak Biblia" uznała, że było ono przekazane w prawdzie przeze mnie, ale do Niej. Mówi o tym, w którymś z wywiadów i dlatego stworzyła swój Pięcioksiąg, bo Biblia z tylu ksiąg się składa, no to właśnie napisała nową biblię... Nie o to przecież chodziło, na pewno nie o tworzenie nowej religii i świętej księgi i zamiaru stworzenia nowego porządku o taką, ale o samo i szczere ujawnienie Prawdy, tak jak wiele takich prawd ukrywają teksty biblijne.. przekazywane nie raz przez zwykłych i niepiśmiennych ludzi, które dopiero potem przez tych "uczonych" na tamte czasy były spisywane. Kto ma oczy i uszy taką prawdę zobaczy i usłyszy..

Ja też lubię z Tobą pisać.
Nie wiem dlaczego, można by było coś ukrywać i nie przyznawać się do czegoś.
Cenzura w tego typu sprawach według mnie nie ma kompletnie sensu, bo to co ja np. nie rozumiem, doskonale może rozumieć osoba, do której się zwracam z danym tematem, bo dany temat jest tylko i wyłącznie do niej skierowany i dla niej zrozumiały.
soldado
Moderator forum.

Postautor: Piotr Woźniak » 30 sty 2025, 06:29

soldado pisze:
Z większością się zgadzam i mam podobne poglądy, ale powiedz, uważasz że nasza dusza się dzieli i nie jest jednością?

Nie wiem czy czytałeś ,,Wędrówkę dusz'' Michaela Newtona?

https://www.taniaksiazka.pl/ksiazka/wed ... _campaign={campaign}&utm_source=google&utm_medium=cpc&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAwOe8BhCCARIsAGKeD54f2RC4tLBIrvU1OU5oAGxKrbiINwnCVFR2t4Jc_MW7dqVKLBtekp8aAkJcEALw_wcB

Jest w niej np. mowa o tym, że każda dusza zostawia w świecie duchowym swoją cząstkę.
Nawet gdy jesteśmy obecnie w tym hologramie, to nasza część duszy może np. powitać tam przybyłą zaprzyjaźnioną z nami Bratnią Duszę.
To tylko jeden przykład, na podział duszy, ale ok, drugim przykładem jest np. bilokacja, której doświadczał chociażby np. Ojciec Pio.

Nasza dusza jest energią, może jak światło gdy przechodzi poprzez pryzmat, rozszczepić się na wiele wiązek, by w ten sposób wejść w więcej niż jeden hologram równocześnie.
Robimy tak, gdy chcemy przyspieszyć nasz duchowy rozwój.
To co nas ogranicza w tej materii, to nasza wyobraźnia.
Jesteśmy w więzieniu, jesteśmy w ciele, które nas bardzo mocno ogranicza.
Normalnie możemy być dosłownie wszystkim, możemy być kamieniem w rzece i doświadczać przepływu wody, gdy tego zechcemy, jak również rośliną i zwierzęciem.
Możemy stworzyć jakiś świat, mamy nie ograniczone możliwości.
Czym bardziej jesteśmy rozwinięci duchowo, tym bardziej się o tym przekonujemy.
Ok, mamy do tego inne podejście, dawno przestałem czytać jakiekolwiek publikacje, ponieważ nie rezonują ze mną. Wiem że to co teraz napiszę może być lekką odklejką dla wielu. Od dawna zajmuję się t.z. Ezoteryką i całość wiedzy którą posiadam jest czerpana z pola informacyjnego, przez innych zwanego Źródłem, pole kwantowe,Kroniki Akaszy. Dlatego dusza jedynie w nocy opuszcza ciało fizyczne w celu jego regeneracji pozostając połączone z nim. Jednak nie dzieli się na części, nie pozostawia żadnych cząstek nigdzie. Pewnie że to co ja piszę czy cytowani przez ciebie autorzy, wszyscy mogą się mylić. Nie da się tego udowodnić , pozostaje tylko wiara w to co mówimy czy piszemy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Piotr Woźniak

Postautor: danut » 30 sty 2025, 18:38

Soldado, nie ma tego w "Misji" nie ma o tym w "Wędrówce dusz" . Już Ci się wszystko pomieszało o czym i gdzie słyszałeś. :D Wieloletnie pisanie ze mną i wiadomości płynące do Ciebie tą drogą. Kilkadziesiąt lat zwracam ludziom na to uwagę, te wiadomości są pionierskie i wyszły ode mnie, bo ja to poznałam i odkryłam. Do tej pory ludzie nie umieją tego przełknąć ani zrozumieć bo to do ich teorii zupełnie nie pasuje.. :lol: Cieszę się, że miałam na Ciebie wpływ i zaufaj mi, że nie jest to zły wpływ. to jest właściwa droga.
danut

Postautor: soldado » 09 lut 2025, 23:18

Ok, mamy do tego inne podejście, dawno przestałem czytać jakiekolwiek publikacje, ponieważ nie rezonują ze mną. Wiem że to co teraz napiszę może być lekką odklejką dla wielu. Od dawna zajmuję się t.z. Ezoteryką i całość wiedzy którą posiadam jest czerpana z pola informacyjnego, przez innych zwanego Źródłem, pole kwantowe,Kroniki Akaszy. Dlatego dusza jedynie w nocy opuszcza ciało fizyczne w celu jego regeneracji pozostając połączone z nim. Jednak nie dzieli się na części, nie pozostawia żadnych cząstek nigdzie. Pewnie że to co ja piszę czy cytowani przez ciebie autorzy, wszyscy mogą się mylić. Nie da się tego udowodnić , pozostaje tylko wiara w to co mówimy czy piszemy.

Piszesz, że dawno przestałeś czytać jakiekolwiek publikacje, gdyż nie rezonują one z Tobą.
Właśnie w tym co napisałeś, jest moja odpowiedź.
Pewną wiedzę uzyskujemy nie od razu, tylko wtedy, gdy jesteśmy na nią gotowi.
Gdy np. będziesz się bardziej rozwijać, będziesz rezonować z coraz to większą wiedzą na te tematy.
To co może być dla wielu magią, jest w zasięgu osób bardzo rozwiniętych duchowo ( np. bilokacja ), ale tak jak napisałeś, żeby to zrozumieć, trzeba z tym, rezonować, trzeba być na tę wiedzę gotowy.
Możemy być gotowi wtedy, gdy np. rozwiniemy się jeszcze bardziej.
To tak jakbyś na ,, swoim podwórku'', w swoim otoczeniu chciał komuś przekazać np. to o czym piszemy, albo przekazać wiedzę, którą masz.
Najpierw ta osoba zacznie grzecznie zmieniać temat, zacznie pokazywać, że go to nie interesuje, a gdy będziesz dalej mu o tym mówił, zacznie się denerwować, a być może nazwie Cię osobą nawiedzoną, albo jeszcze gorzej...
Ona po prostu nie będzie rezonować z tą wiedzą, nie będzie na tyle rozwinięta duchowo, by ją chcieć przyjąć i zrozumieć.
Mi też o tym, co tutaj piszemy, często kiedyś nie mieściło się w głowie.
Nie jestem też jakoś bardziej rozwinięty duchowo od Ciebie, po prostu dane mi było w swoich doświadczeniach tę wiedzę poznać, bo z pewnych powodów bardzo tego chciałem i byłem bardzo w tym zdeterminowany.
Cała tajemnica jest w tych słowach - ,,Proście, a będzie wam dane.''
Tylko musisz tak naprawdę tego chcieć, i prosić musisz z całego serca, wtedy to otrzymasz. ;)
Musisz mieć czyste intencje.
soldado
Moderator forum.

Postautor: soldado » 09 lut 2025, 23:27

danut pisze:Soldado, nie ma tego w "Misji" nie ma o tym w "Wędrówce dusz" . Już Ci się wszystko pomieszało o czym i gdzie słyszałeś. :D Wieloletnie pisanie ze mną i wiadomości płynące do Ciebie tą drogą. Kilkadziesiąt lat zwracam ludziom na to uwagę, te wiadomości są pionierskie i wyszły ode mnie, bo ja to poznałam i odkryłam. Do tej pory ludzie nie umieją tego przełknąć ani zrozumieć bo to do ich teorii zupełnie nie pasuje.. :lol: Cieszę się, że miałam na Ciebie wpływ i zaufaj mi, że nie jest to zły wpływ. to jest właściwa droga.

Wszystko co napisałaś w książkach, cała Twoja wiedza jest dzięki Nim i dzięki temu, że się kiedyś na to wszystko zgodziłaś.
To Ty mnie kiedyś przekonałaś, żebym w przyszłości, gdy przyjdzie na to czas pisał z Twoim Odpowiednikiem, którego teraz tylko z pewnych względów odbierasz.
Wiem, że umiesz czytać między wierszami, na pewno już wiesz kim jesteś i dlaczego tak jest.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 10 lut 2025, 16:15

Jak z nią pisał? Piszesz automatycznie? Chyba nie chcesz mi wmówić o istnieniu takiej postaci w tej rzeczywistości? :)
danut

Postautor: soldado » 12 lut 2025, 00:55

danut pisze:Jak z nią pisał? Piszesz automatycznie? Chyba nie chcesz mi wmówić o istnieniu takiej postaci w tej rzeczywistości? :)

Jasne, że nie chce Ci nic wmówić.
A tak w ogóle to za dużo o tym napisałem, lepiej zmieńmy temat. ;)
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 12 lut 2025, 21:21

soldado pisze:
danut pisze:Jak z nią pisał? Piszesz automatycznie? Chyba nie chcesz mi wmówić o istnieniu takiej postaci w tej rzeczywistości? :)

I się Soldek wycofuje :D Nie uważasz, ze już czas na ujawnienie?
danut

Postautor: soldado » 15 lut 2025, 23:09

danut pisze:
soldado pisze:

I się Soldek wycofuje :D Nie uważasz, ze już czas na ujawnienie?

Ujawnienie... jesteśmy właśnie w jego trakcie.
Jak również jesteśmy już w trakcie zmian.
soldado
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności