Holograficzna rzeczywistość i to jak ją postrzegamy

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Holograficzna rzeczywistość i to jak ją postrzegamy

Postautor: danut » 06 wrz 2024, 19:42

Oczywiście, że ten temat soldado założył kiedyś pode mnie, a jest przypomnieniem i nawiązaniem do tematu z 2009, chyba, roku założonego przeze mnie na Forum Nautilusa. Tak "ryje beret" ale nikomu aż do tej pory (15 lat) nie udało się go obalić, a próby pod tym kątem przez wielu pragnących wychodzić ze swoją "niby prawdą" do ludzi były mocne i gęste :). Tutaj były ataki poniżej pasa na moje objęcie tej sprawy, więc wspominać o innych nie mam potrzeby. Murof, napisałaś do mnie Pw. nie zdążyłam go odczytać, bo usunęłaś. O co chciałaś mnie zapytać? Ludziom przyzwyczajonym do władzy, rywalizacji i korzyści zapewne bardzo trudno będzie tu z tego coś zrozumieć. Wiedza nie powinna iść w tym kierunku. Ona wręcz zmusza do pochylenia głowy, zakazuje kombinacji i traktowania siebie jako kogoś wyższego od innych i wybranego, wymusza na osobie spokój i działanie w imię harmonii. A jeśli by tak została wykorzystana, to będzie to bardzo zły sposób i niczego w naszych świadomościach nie zmieni. Trzy rzeczywistości - nie wiem z czego to wydedukowałaś, ale w Biblii mamy o trzech miarkach mąki, w które pewna kobieta włożyła zaczyn i wszystko ma się zakwasić.. Mąką, elementem rzeczywistością są wszyscy, nawet góry, drzewa, zwierzęta, gdzież tu jakieś wywyższenie dla ludzi? Tym bardziej jednych nad drugimi.
danut

Postautor: lerefant » 07 wrz 2024, 15:09

Rzeczywistość nie jest holograficzna :D
lerefant

Postautor: danut » 07 wrz 2024, 15:49

lerefant pisze:Rzeczywistość nie jest holograficzna :D

Jest! A jeśli twierdzisz inaczej porozmawiaj z fizykami kwantowymi prowadzącymi obserwacje w CERN-ie. :D To negowanie tego faktu przeżywałam kilkanaście lat, nauka jeszcze nie miała pewności aż prace tych naukowców doczekały się uznania. Pamiętam jak wielcy "Fizycy" pod znakiem zapytania próbowali Newtonowską fizyką mnie dyskwalifikować nie mając pojęcia o tym jak nauka posuwa się naprzód, w jak szybkim tempie. Od 2012 roku posypały się jednak Nagroda Nobla w tej dziedzinie. Wszystko co organizuje materię jest informacją, rzeczywistość powstaje z bez masowych cząstek, które są wszędzie, to jest "prawdziwy jarmark kipiący aktywnością" jak stwierdził noblista i fizyk kwantowy Leon Lederman. Wcześniej uważano, że jesteśmy zbudowani z atomów, chociaż ten oprócz masywnego malutkiego jądra posiadał pomiędzy nim a krążącym wokół niego elektronem wielką pustą przestrzeń - teraz to się zmieniło - nie ma pustych przestrzeni. Fundamentem rzeczywistości są fale, pola, siły i elementarne cząstki. Wszystko to buduje holograficzną rzeczywistość idealnie pasuje do produkcji sztucznych hologramów, którą już opanowaliśmy na podobieństwo Natury... Z tym, że podobne nigdy nie będzie tym samym.
danut

Postautor: lerefant » 07 wrz 2024, 16:21

Danut, nie obraź się, ale coś mnie blokowało bądź blokuje - to co napisałem było jakby we mnie wryte.

Dodam jeszcze że wiele rzeczy o których wiem że były dla mnie korzystne, nie mogę ich już dłużej wykonywać.
Blokada na całego.
lerefant

Postautor: danut » 07 wrz 2024, 16:29

Żyjemy w wielkiej sieci informacji pozytywnych i negatywnych, w prawdzie i w fałszu. To co blokuje nasze poznanie i naszą świadomość w tym układzie jest oczywiste. Każdy ma wolną wolę i wybiera sposób odplątania się z niewłaściwych nici. Dasz rady , tak to czuję. ;)
danut

Postautor: soldado » 07 wrz 2024, 18:20

Murof pisze:Oczywiscie, ze ryje beret, a Ty, danut i niewiem jeszcze kto tutaj na forum jestescie tego najlepszym dowodem. Napewno ma to swoje plusy ktore mozna z powodzeniem wykorzystac np.w pracy. Domyslam sie, ze w niektorych innych dziedzinach zycia niekoniecznie ;)

Aha i jeszcze jedno. Te 3 rzeczywistosci sa dostepne tylko "wybranym" i na sile lepiej nic nie kombinowac. Tak to czuje. Wiedza nikomu jeszcze nie zaszkodzila, chyba?

Te 3 rzeczywistości nie są dostępne tylko dla wybranych.
Każdy z nas, w tym Ty idzie swoim tempem.
Na swojej drodze spotykasz różne osoby, w tym mnie, czy danut, które Ci coś z boku podpowiadają.
A co zrobisz z tą podpowiedzią, to już Twój wybór i Twoja sprawa.
Te 3 rzeczywistości są dostępne dla każdego z nas.
Po wyjściu z Avatara, którym się posługiwałaś, po śmierci Twojego ciała, które przez cały czas się starzało ( pomyśl, czy te starzejące się ciało z roku na rok to Ty? ) zobaczysz, że Twoje prawdziwe Ja jest Energetyczne i ma niesamowite możliwości.
Nie będziesz m.in. patrzeć oczami, ale całą sobą.
Gdy pomyślisz o jakimś miejscu, znajdziesz się tam w tej samej chwili, nadto będziesz mogła być w kilku miejscach naraz, dzieląc swoją Energię.
Będziesz w miejscu, w którym czas liniowy, który znamy nie istnieje, a przeszłość, teraźniejszość i przyszłość będzie zachodzić tam równocześnie.
Będziesz mieć niesamowite możliwości, jako wolna, niezależna Energia, zrozumiesz wtedy, że byłaś jak w więzieniu, którym było Twoje ciało, Twój Avatar, którym się poruszałaś.
Zrozumiesz w jednej chwili, że Twoje ciało było nieprawdziwym Twoim obliczem, a gdy to zrozumiesz, wtedy dojdziesz do wniosku, że to nieprawdziwe Twoje ciało, które ubrałaś na swoją Energetyczną Duszę, jest związane z równie nieprawdziwą rzeczywistością, w której się nim poruszałaś.
My ją nazywamy hologramem, Ty ją nazywaj jak chcesz.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 07 wrz 2024, 20:26

Soldado, wielu uważa swoje ciało za ósmy cud świata, modeluje je dużym wysiłkiem fizycznym, poddaje się operacjom plastycznym. Uważa, że ma jedno święte i niepowtarzalne i jeszcze że ono w takim stanie przetrwa swoją śmierć, balsamowano je i czekano że wróci do niego dusza.. Ja tak próbuję zrozumieć co jest tak naprawdę powodem tego wielkiego sprzeciwu wobec wielu innych rzeczywistości i wielu innych naszych ciał? Dlaczego dla niektórych jest to nie do przyjęcia? CERN miał być bramą do Piekła, tak skrzętnie chronionego choć nikt nie wie tak naprawdę co nim jest. Nasza rzeczywistość jest hologramem, w dodatku takim, który można fałszować i to wcale nie cudownym i magicznym sposobem, bo wystarczy do tego silna manipulacja uczuciami i słowem. Według mnie dostępu do tej prawdy najbardziej pilnują próbujący zawładnąć nią, czyli tą rzeczywistością manipulatorzy, ludzie źli i nikt mi nie powie, że tacy nie istnieją. Robią to z powodu, by nikt nie ujrzał tego jak oni naprawdę wyglądają. Cieszą się, że potrafią w tej rzeczywistość według swojej woli zakłamywać jej obrazy, manipulować emisją wprowadzać w nią zakłócenia.. Gdyby nie była to holograficzna rzeczywistość nie mieliby tej możliwości, to dlatego pragną utrzymać nas jak najdłużej w niewiedzy, iluzji i w fałszu. Taki stan rzeczy nie będzie jednak trwał wiecznie... słowa do mnie - "Zobaczysz jak ona Tam będzie wyglądała" :D Niektórzy miewają też spotkania samych ze sobą, tylko nie z taką jak ja, ponieważ ten wygląd znacząco odbiega od tymczasowego - nie potrafią tego przyznać, wprowadzają różne zastępcze do tych postaci określenia, byle sprawy nie wydać, nadto mocno nęka ich strach. Uczciwi i sprawiedliwi - wy nie lękajcie się..
danut

Postautor: Murof » 08 wrz 2024, 07:05

Danut, a wiesz juz nie pamietam co w niej bylo :) Wisiala kilka dni po ktorych byla juz nieaktualna wiec skasowalam
Sporo czasu Cie niebylo tesknilam troszku ;)
Lubie gdy tak lopatologicznie wykladacie tutaj te wiedze. Jestem wdzieczna losowi ze moge was czytac, ze tutaj trafilam.
Masz racje Soldado kazdy szukajacy znajdzie i zrozumie wiecej, tyle na Ile ma zrozumiec. Wystarczy patrzec sercem.

Pozdrawiam was dobre dusze i życze wyjatkowej niedzieli ;)
Primum non nocere
Murof

Postautor: danut » 08 wrz 2024, 18:49

Murof pisze:Danut, a wiesz juz nie pamietam co w niej bylo :) Wisiala kilka dni po ktorych byla juz nieaktualna wiec skasowalam
Sporo czasu Cie niebylo tesknilam troszku ;)
Lubie gdy tak lopatologicznie wykladacie tutaj te wiedze. Jestem wdzieczna losowi ze moge was czytac, ze tutaj trafilam.
Masz racje Soldado kazdy szukajacy znajdzie i zrozumie wiecej, tyle na Ile ma zrozumiec. Wystarczy patrzec sercem.

Pozdrawiam was dobre dusze i życze wyjatkowej niedzieli ;)

Dziękuję i pozdrawiam!
danut

Postautor: ronald73 » 08 wrz 2024, 20:48

soldado pisze:Te 3 rzeczywistości nie są dostępne tylko dla wybranych.
Każdy z nas, w tym Ty idzie swoim tempem.
Na swojej drodze spotykasz różne osoby, w tym mnie, czy danut, które Ci coś z boku podpowiadają.
A co zrobisz z tą podpowiedzią, to już Twój wybór i Twoja sprawa.
Te 3 rzeczywistości są dostępne dla każdego z nas.
Po wyjściu z Avatara, którym się posługiwałaś, po śmierci Twojego ciała, które przez cały czas się starzało ( pomyśl, czy te starzejące się ciało z roku na rok to Ty? ) zobaczysz, że Twoje prawdziwe Ja jest Energetyczne i ma niesamowite możliwości.
Nie będziesz m.in. patrzeć oczami, ale całą sobą.
Gdy pomyślisz o jakimś miejscu, znajdziesz się tam w tej samej chwili, nadto będziesz mogła być w kilku miejscach naraz, dzieląc swoją Energię.
Będziesz w miejscu, w którym czas liniowy, który znamy nie istnieje, a przeszłość, teraźniejszość i przyszłość będzie zachodzić tam równocześnie.
Będziesz mieć niesamowite możliwości, jako wolna, niezależna Energia, zrozumiesz wtedy, że byłaś jak w więzieniu, którym było Twoje ciało, Twój Avatar, którym się poruszałaś.
Zrozumiesz w jednej chwili, że Twoje ciało było nieprawdziwym Twoim obliczem, a gdy to zrozumiesz, wtedy dojdziesz do wniosku, że to nieprawdziwe Twoje ciało, które ubrałaś na swoją Energetyczną Duszę, jest związane z równie nieprawdziwą rzeczywistością, w której się nim poruszałaś.
My ją nazywamy hologramem, Ty ją nazywaj jak chcesz.

Dziękuję. Wreszcie się dowiedziałem o co wam dokładnie chodzi z tym tematem :D
tylko czasami coś czytam
ronald73

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności