lerefant pisze:Co do śmierci:
For those of you who are lazy I can offer no hope: Death will not bring you an eternal resting place. You may rest, if this is your wish, for a while. Not only must you use your abilities after death, however, but you must face up to yourself for those that you did not use during your previous existence.
Dla tych z was, którzy są leniwi, nie mogę zaoferować żadnej nadziei: Śmierć nie przyniesie wam miejsca wiecznego spoczynku. Możesz odpocząć, jeśli takie jest twoje życzenie, przez jakiś czas. Jednak po śmierci musisz nie tylko korzystać ze swoich zdolności, ale także stawić czoła tym, których nie wykorzystałeś podczas poprzedniej egzystencji.
DeepL w działaniu (tłumacz)
Co do tej odpowiedzi jest dla mnie jasna. Jak wyglądają zatem pośmiertne niefizycznie obszary, bo dla mnie jak czyjeś marzenie i zadajmy sobie pytanie, to jak w końcu nasze życie dalej istnieje, czy jest niefizyczne, czyli nierealne? Jeśli istnieje, to nie ma tu z tym co czytam dyskusji, ale wciąż nasze wiary opierają się tylko o wymysły i wyobrażenia.