Numerologia a Spirytyzm

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Numerologia a Spirytyzm

Postautor: Zuzka » 05 mar 2010, 11:59

Tak sobie pomyślałam, w związku z dyskusją o liczbach, że jeżeli liczby nie wyznaczają naszego życia, ku czemu się skłaniam, to może jest odwrotnie - nasze życie podpowiada pewne liczby, wreszcie wszystko jest logiczne, wszystko jest energią...
:)
Zuzka

Postautor: soldado » 16 cze 2024, 22:06

Moja data urodzenia, zsumowana daje liczbę 11.
Dodaje się wszystkie cyfry z daty urodzin....
Ciekawy jestem, jaka jest Wasza numerologiczna liczba?
Piszcie :)
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: lerefant » 18 cze 2024, 14:44

Moja również, ale to jest fajne że po zsumowaniu daje 2.
Polecam te strony... lepsza 2 niz 11...
https://www.ridingthebeast.com/content/numerology/
https://www.ridingthebeast.com/numbers/
https://www.ridingthebeast.com/gematria-calculator/
Ciekawostka:
Babcia i siostra zmarły 6 marca (6.03) zaś tata 3 czerwca (3.06)
6 i 7 w moim życiu różnie się odznaczały.
Tak przy okazji - jest taki film jak silent hill. Jest tam alessa, pewne dziecko ma na imię alicja. Za dużo by pisać... tak jakby nakręcono ten film o pewnej kobiecie...
lerefant

Postautor: soldado » 21 cze 2024, 22:21

Jeśli chodzi o mnie, to mi się wszystko zgadza z tym, co o 11 piszą.

KLIK
soldado
Moderator forum.

Postautor: Pablo diaz » 24 cze 2024, 00:47

Przyglądam się numerom,godzinom lustrzanym od lat i mają one odbicie lub jakieś znaczenie w naszym życiu .
Allan Kardec kodyfikator spirytyzmu nie zdążył poświęcić się tej nauce , zresztą spirytyzm jako filozofia przekazywana od Duchów Wyższych głównie odnosi się do aspektów moralnych i etycznych .

Duch Emmanuel przewodnik duchowy Chico Xaviera w ten sposób wyraził się na temat liczb;

,,...Podobnie jak wibracje, mają one swoją naturalną tajemnicę, ale w obliczu naszych imperatywów edukacyjnych musimy zgodzić się, że wszystkie liczby, podobnie jak wszystkie wibracje, będą dla nas święte, gdy poświęcimy serce dla Boga, słusznie w tym konkretnym przypadku naśladując starożytne spostrzeżenie Chrystusa na temat szabatu, wyjaśniając, że liczby zostały stworzone dla ludzi, jednak ludzie nie zostali stworzeni dla liczb...,,
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: danut » 24 cze 2024, 14:37

"liczby zostały stworzone dla ludzi, jednak ludzie nie zostali stworzeni dla liczb...,, - Liczby wymyślili ludzie, nie zostały stworzone. Jednak stały się bardzo istotnym wskaźnikiem dla rozpoznania reguł rzeczywistości, fizycznych praw natury i określania sił kosmicznych, ruchu planet i pulsu przestrzeni, aktów tworzenia. Ludzie nie zostali stworzeni dla liczb, ale według boskich zasad, które możemy próbować rozpoznawać za ich pomocą. Soldado tez jestem 11-tką. Miałam rozpoznawaną numerologię i dało się według niej wyczytać niesamowite rzeczy, z tego co pamiętam mam też np. Karmę Hioba. Czy Ty wiesz coś na ten temat i przypomnisz mi o co w tym chodzi?
danut

Postautor: soldado » 24 cze 2024, 23:16

danut pisze:"liczby zostały stworzone dla ludzi, jednak ludzie nie zostali stworzeni dla liczb...,, - Liczby wymyślili ludzie, nie zostały stworzone. Jednak stały się bardzo istotnym wskaźnikiem dla rozpoznania reguł rzeczywistości, fizycznych praw natury i określania sił kosmicznych, ruchu planet i pulsu przestrzeni, aktów tworzenia. Ludzie nie zostali stworzeni dla liczb, ale według boskich zasad, które możemy próbować rozpoznawać za ich pomocą. Soldado tez jestem 11-tką. Miałam rozpoznawaną numerologię i dało się według niej wyczytać niesamowite rzeczy, z tego co pamiętam mam też np. Karmę Hioba. Czy Ty wiesz coś na ten temat i przypomnisz mi o co w tym chodzi?

Niestety nie umiem Ci pomóc, nie zajmuje się numerologią.
Odnośnie tego: ,,Liczby wymyślili ludzie, nie zostały stworzone.''
Obcy twierdzą, że nam je przekazali, np. jest o tym mowa w książce Misja.

KLIK

Na kokpicie były zapisane liczby i jak Michel o nie spytał, to mu wytłumaczyli, że udostępnili je swego czasu ludziom.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 24 cze 2024, 23:31

:D I Ty też? Soldado współautorka "Kwantowej rzeczywistości" robi obecnie misz- masz z moich i Desmarqueta przeżyć - wściekło mnie to na amen. Dobrze, ze chociaż przyznała w ostatnim wywiadzie, że to nie z tą samą cywilizacją ja miałam kontakt, to była pewnie próba udobruchania. Ja chcę by ludzie się otrząsnęli i wstali z kolan - nikt nam nic nie daje za darmo i nie jesteśmy niczyimi niewolnikami. Tjehoobanom się tylko wydaje, że mogą na swoje widzi mi się z dezaktywować całą planetę., właśnie stąd ten mój apel "Nie lękajcie się" ;)

Wiem, że to dużo liczenia sięganie do rodowodu, imiona i wzięcie pod uwagę innych rzeczy, to nie jest modne wróżenie, ani czytanie z kart, osoba która tym się zajmowała niechętnie podejmuje się tego z braku czasu. Mnie zaintrygował ten Hiob podobno jako jedna z rodziny mam tę karmę, a 11 było więcej ale bez tego dodatku. Szkoda, że nie zajmujesz się tym, bo nie chce wyobrażać sobie o co w tym chodzi a zapomniałam, a do numerologów za kasę i złapanych ;) z Internetu nie chcę się zwracać.
danut

Postautor: soldado » 25 cze 2024, 21:41

danut pisze::D I Ty też? Soldado współautorka "Kwantowej rzeczywistości" robi obecnie misz- masz z moich i Desmarqueta przeżyć - wściekło mnie to na amen. Dobrze, ze chociaż przyznała w ostatnim wywiadzie, że to nie z tą samą cywilizacją ja miałam kontakt, to była pewnie próba udobruchania. Ja chcę by ludzie się otrząsnęli i wstali z kolan - nikt nam nic nie daje za darmo i nie jesteśmy niczyimi niewolnikami. Tjehoobanom się tylko wydaje, że mogą na swoje widzi mi się z dezaktywować całą planetę., właśnie stąd ten mój apel "Nie lękajcie się" ;)

Wiem, że to dużo liczenia sięganie do rodowodu, imiona i wzięcie pod uwagę innych rzeczy, to nie jest modne wróżenie, ani czytanie z kart, osoba która tym się zajmowała niechętnie podejmuje się tego z braku czasu. Mnie zaintrygował ten Hiob podobno jako jedna z rodziny mam tę karmę, a 11 było więcej ale bez tego dodatku. Szkoda, że nie zajmujesz się tym, bo nie chce wyobrażać sobie o co w tym chodzi a zapomniałam, a do numerologów za kasę i złapanych ;) z Internetu nie chcę się zwracać.

Dlaczego uważasz, że mieliby dezaktywować całą planetę?
Nigdzie nie natknąłem się na takie stwierdzenie, wręcz przeciwnie, starają się pomagać ludziom od niepamiętnych dla nas czasów.
Rozmowę przenieśmy do innego o tym tematu.

KLIK
soldado
Moderator forum.

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi