Sytuacja na Ukrainie

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Sytuacja na Ukrainie

Postautor: Siewiczpl » 24 lut 2022, 22:20

Xsenia pisze:
Siewiczpl pisze:Sytuacja na Ukrainie niczym wielkim się nie wyróżnia od innych krajów które są objęte zagrożeniem wojny, ale oczywiście zgadzamy się z tym że jest to smutna sytuacja.

Zrozum że jest to realne zagrożenie ale jak każde inne

Niczym wielkim powiadasz... bomby spadają 100km od granic Polski, a Putin w orędziu przypomina że Rosja posiada broń nuklearną, przestrzega zachód przed pomaganiem Ukrainie i straszy konsekwencjami. Niczym wielkim powiadasz...

Napisałaś po zdarzeniu, ja przed
więc???
Stwierdziłem fakt na czas teraźniejszy który obowiązywał.
Wszystko przeminie.
Awatar użytkownika
Siewiczpl

Postautor: Siewiczpl » 24 lut 2022, 22:25

Nikita pisze:Jackowski od paru lat trabi, ze bedzie wojna...kurcze mial facet racje...ceny gazu i wszytsko inne znowu pojda w gore...Tak naprawde to na tej Ziemi nic sie nie zmienilo...

Nie dajmy się ponieść Wizji Jackowskiego w tych tematach każdy wiedział że coś się dzieje nawet analitycy tacy jak Zychowicz itp.

Obserwuje Pana Krzysztofa od ponad 2 lat, i żałuje że nie robi w tym czym jest dobry. Czyli szukanie ciał i dawanie szans rodzinie i pomoc policji.

Teraz robi takie trochę popeliny ale to moje sugestywne zdanie , ale może komuś to pomaga.

p.s Prześlijmy razem dużo pozytywynej energii podczas medytacji , pewnie poczujemy się zmęczeni po tym ale nie bójmy się tego i głowa do góry :)
Wszystko przeminie.
Awatar użytkownika
Siewiczpl

Postautor: Murof » 24 lut 2022, 22:39

Komentarz nie moj, znaleziony pod filmem. Taka jest okrutna prawda i nic niezrobi w tej kwestii nikt.
Cytuje:
Tajny plan jest taki ze Uina miala byc drugim panstwem dla tych, co do malego panstewka po drugiej stronie srodziemnego z Europy i Ukrainy sie po drugiej przesiedlili. A Puek tego nie chce
Primum non nocere
Murof

Postautor: Xsenia » 25 lut 2022, 10:47

Murof pisze:Tajny plan jest taki ze Uina miala byc drugim panstwem dla tych, co do malego panstewka po drugiej stronie srodziemnego z Europy i Ukrainy sie po drugiej przesiedlili. A Puek tego nie chce

Czy mógłbyś to napisać jakoś bardziej zrozumiale?
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Murof » 25 lut 2022, 10:50

Zacytowane wiec nic zmieniac niezamierzam.
Primum non nocere
Murof

Postautor: Nikita » 25 lut 2022, 15:48

Siewicz Jackowski nadal pracuje z policja i pomaga poszukiwac osoby zaginione...a tylko tak dodatkowo robi swoje wizje. Mi Jackowski bardzo pomaga. A dlatego, ze jest konkretny po Ziemi chodzacy gosc i takiemu uwierze. Nie trzeba miec magistra z fizyki aby widziec i czuc wiecej niz inni. ;)
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: soldado » 26 lut 2022, 01:21

agnieszkag pisze:Myślałam, że to się nie zdarzy.
Jest 21 wiek, środek Europy.
Początek nowej wojny.
Wszystkie newsy w telewizji brytyjskiej, amerykańskiej i polskiej tylko o jednym.
Po covidzie, huraganach i innych nieszczęściach , teraz przyszła pora na to.
Kto chce tej cholernej wojny ?
Przecież ci żołnierze mają zony dzieci matki.
Boże, zmiłuj się nad światem.

Niestety wyczuwałem to od jakiegoś czasu, nawet pisałem to na tym forum...
Pablo wtedy napisał, że tak samo odbiera źle jak ja i nie tylko On.
Jeszcze do wczoraj bardzo źle to wszystko odbierałem.
Sytuacja dla Ukraińców jest beznadziejna, to się nie zmieni.
Myślę, że w tym wszystkim chodzi o karmę dla Ich narodu.
W przeszłości bardzo dużo zrobili złego... co siejesz to zbierasz.
Zbrodnie na Wołyniu i nie tylko tam... nasi masowo uciekali, bo Ukraińcy dopuszczali się okrutnych zbrodni.
Bandera i jego ludzie mordowali masowo Polaków - dorosłych mężczyzn, kobiety i dzieci, które np. wrzucali do ogniska.
Pamiętam to, co opowiadał mi Mój nie żyjący Dziadek, który też uciekał, a mieszkał kiedyś pod Lwowem.
To co mi najbardziej utkwiło w pamięci, to, to jak opowiadał o tym, że drutowali twarz Polakom na żywca.
Wiem jak to brzmi, ale właśnie tak to odbieram, że to karma, która do nich niestety wróciła.
Do wczoraj było ogromne jakieś dla nas też zagrożenie, ale to minęło, było kilka dróg do wyboru i na szczęście świat podążył dla nas tą właściwą.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Nikita » 26 lut 2022, 17:28

Tez mi sie tak nasunelo, ze to sprawy karmiczne. Nieprzypadkowo rodzimy sie w danym miejscu na Ziemi. Jest karma indywidualna i grupowa. Co ma wisiec nie utonie.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Xsenia » 26 lut 2022, 17:41

Biorąc pod uwagę, że to nam Polakom wyrządzili największą krzywdę, a teraz tak bardzo im pomagamy (i żeby nie było ja też jestem za pomocą dla nich), czy to znaczy, że im wybaczyliśmy? Polacy jako naród poszli do przodu w rozwoju?

I czy II wojna światowa była karą za nasze grzechy i mordy?
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Nikita » 26 lut 2022, 18:03

Indywidualnie to moglismy sie rodzic w roznych panstwach ale jest cos takiego jak karma danego narodu i gdy sie tam urodzi to podlega sie jej prawom. W jakis sposob jest sie z ta karma zwiazanym.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi