Holograficzna rzeczywistość i to jak ją postrzegamy

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Holograficzna rzeczywistość i to jak ją postrzegamy

Postautor: soldado » 15 sie 2021, 01:06

danut pisze:Ale to Dusza dzieli...

Jeżeli ma taką możliwość.
Możliwości Duszy są związane ściśle z jej stopniem rozwoju.
Dusza słabo rozwinięta nie ma takiej możliwości, natomiast Dusza, która osiągnęła już pewien pułap rozwoju, ma taką możliwość i to od Niej zależy, czy w ten sposób chce zrobić.
Podejmując taką decyzje, ma świadomość, że w ten sposób może przyspieszyć swój rozwój.
Jednak za tym idą pewne dla Niej zagrożenia, z których zdaje sobie sprawę.
Dlatego nie każda Dusza podejmuje to ryzyko, i idzie swoim tempem, wchodząc tylko w jeden hologram.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 15 sie 2021, 01:14

Aleś się uparł na te jednostki :) Tak jakbym nie wiedziała, że istniejesz sam w wielu. Zresztą soldado - będzie duży szok dla ludzi kiedy naprawdę odkryje się wiele takich samych Ziem jak nasza i żyjących na nich takich samych ludzi. Będzie szok, gdy rozpozna się funkcję czarnych dziur jako emiterów obrazów, powielaczy układów słonecznych i zrozumie naprawdę kosmiczny hologram.
danut

Postautor: soldado » 15 sie 2021, 01:22

danut pisze:Aleś się uparł na te jednostki :) Tak jakbym nie wiedziała, że istniejesz sam w wielu. Zresztą soldado - będzie duży szok dla ludzi kiedy naprawdę odkryje się wiele takich samych Ziem jak nasza i żyjących na nich takich samych ludzi. Będzie szok, gdy rozpozna się funkcję czarnych dziur jako emiterów obrazów, powielaczy układów słonecznych i zrozumie naprawdę kosmiczny hologram.

To w takim razie wiesz więcej o mnie niż ja :)
Jestem tylko pośrednikiem, niekiedy tylko od czasu do czasu coś przekazuje i to wszystko ;)
Kiedyś kompletnie na samym początku nic z tych przekazów nie rozumiałem, wręcz nie nadążałem za rozmową, teraz nadążam i wiem skąd jest dany przekaz.
Jest progres i jak widzisz robię postępy :D
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 15 sie 2021, 01:31

Uparcie trzymasz się wiele lat tego tematu, idziemy wspólnie naprzód i to nie jest przypadek. Podświadomie wiesz, że jednocześnie gdzieś tam jeszcze jesteś i wiedziesz inne życie.
danut

Postautor: soldado » 15 sie 2021, 01:37

danut pisze:Uparcie trzymasz się wiele lat tego tematu, idziemy wspólnie naprzód i to nie jest przypadek. Podświadomie wiesz, że jednocześnie gdzieś tam jeszcze jesteś i wiedziesz inne życie.

Mam takie przeświadczenie, że nie jestem stąd i to coraz bardziej we mnie narasta.
Mam przeświadczenie, że nie uzyskałem jeszcze w pełni swojej świadomości, że wszystko celowo było przede mną zakryte, że powoli tę świadomość uzyskuje, że pisałem się na jakąś... misje?.....na którą się z jakichś powodów zgodziłem. ;)
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 15 sie 2021, 01:46

soldado pisze:
danut pisze:Uparcie trzymasz się wiele lat tego tematu, idziemy wspólnie naprzód i to nie jest przypadek. Podświadomie wiesz, że jednocześnie gdzieś tam jeszcze jesteś i wiedziesz inne życie.

Mam takie przeświadczenie, że nie jestem stąd i to coraz bardziej we mnie narasta.
Mam przeświadczenie, że nie uzyskałem jeszcze w pełni swojej świadomości, że wszystko celowo było przede mną zakryte, że powoli tę świadomość uzyskuje, że pisałem się na jakąś... misje?.....na którą się z jakichś powodów zgodziłem. ;)

Miałam napisać o tym "byciu nie stąd" :) Pamiętasz jak opisywałam jak na weselu bliski znajomy przed spotkaniem na nim ze mną po latach miał sen, w którym zmarły, o którym piszemy powiedział mu dziwne "A bo ja nie jestem stąd"? Ja też mam przeświadczenie, że doszło do jakiejś zamiany moich postaci przez te przenikania i przeskoki rzeczywistości, przez te przygody których było dużo i że to jest jakaś misja, której się podjęłam.
danut

Postautor: soldado » 15 sie 2021, 01:53

Tak sobie myślę, że z tego wszystkiego Ty ogarniasz jakiś fragment, ja ogarniam inny, a nad całością czuwa Ktoś....Ten Ktoś, ogarnia całość, to Ktoś kogo odbieram od jakiegoś czasu... To Ktoś o kim pisałem we wcześniejszych postach.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 15 sie 2021, 01:56

Może tak być i myślę, że kiedyś się tego dowiemy. Pora spać może coś się przyśni :). Dobranoc. bo zaraz dzień zawita.
danut

Postautor: soldado » 18 sie 2021, 23:42

danut pisze:
soldado pisze:

Miałam napisać o tym "byciu nie stąd" :) Pamiętasz jak opisywałam jak na weselu bliski znajomy przed spotkaniem na nim ze mną po latach miał sen, w którym zmarły, o którym piszemy powiedział mu dziwne "A bo ja nie jestem stąd"? Ja też mam przeświadczenie, że doszło do jakiejś zamiany moich postaci przez te przenikania i przeskoki rzeczywistości, przez te przygody których było dużo i że to jest jakaś misja, której się podjęłam.

Nie chodzi o zamianę postaci przez te przenikania i przeskoki rzeczywistości, ale chodzi o coraz większą świadomość samego - samej siebie. ;)
Wszystko celowo było zakryte, była celowo spuszczona kotara, która teraz stopniowo jest podciągana do góry.
Nie można było od razu z pewnych wielu względów wejść tutaj z wszystkim tym co wiemy.
Wszystko musiało nam być dozowane.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 19 sie 2021, 14:41

soldado pisze:Nie chodzi o zamianę postaci przez te przenikania i przeskoki rzeczywistości, ale chodzi o coraz większą świadomość samego - samej siebie. ;)
Wszystko celowo było zakryte, była celowo spuszczona kotara, która teraz stopniowo jest podciągana do góry.
Nie można było od razu z pewnych wielu względów wejść tutaj z wszystkim tym co wiemy.
Wszystko musiało nam być dozowane.

Chodzi również o te przenikania, bo jest to obrazujący sprawę konkret. Przygoda z moją bilokacją szpital- dom. Wróciłam do domu w ubraniu przywiezionym mi przez mamę( tam zamieszanie z oddawaniem przez koleżankę, ale to nie musi być tu opisywane do sprawy) w każdym razie siedząc w domu i pijąc kawę z tatą byłam inaczej ubrana. Która ja byłam ciągiem swojego życia? Widzisz przenikanie, przerwanie ciągu. Zupełnie jak masz kliszę filmową tniesz, wycinasz, nakładasz i łączysz klatki i może wskoczyć w tę taśmę również klatka z tobą z innego filmu.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności