Jak postrzegany jest homoseksulizm wedlug spirytyzmuu

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Jak postrzegany jest homoseksulizm wedlug spirytyzmuu

Postautor: Elka » 13 maja 2021, 10:55

Więc poczekam i może się kiedyś tutaj doczekam...
Awatar użytkownika
Elka

Postautor: Elka » 03 cze 2021, 08:10

W ksiazce "Wedrowka dusz" jest troche opisany homoseksualizm jak i "wybor" plci nawet po powrocie do swiata astralnego... z tego co przeczytalam i "zrozumialam" wedlug kilku przedstawionych przypadkow i opisanych w tej ksiazce pacjenci wprowazdeni w stan hipnozy i powrot " do swiata astralnego" lubili powracac ,aby "pokazac" sie innym w formie meskiej lub zenskiej... czyli "duch" nie ma plci ale moze "preferowac" ktoras bardziej lub mniej... byl tez opisany przypadek ktory opowiedzial o tym ze czasem wybiera sie jakas plec aby "poeksperymentowac" z ta sama plcia...
Awatar użytkownika
Elka

Postautor: Siewiczpl » 04 cze 2021, 15:58

Hej,

Ja to rozumiem w ten sposób żę jak dusza miała np: 3 wcześniejsze wcielenia jako mężczyzna a teraz jest kobietą to ulega starym wzorcom i następuje właśnie homoseksualizm w różnym natężeniu.

Pozdrawiam
Wszystko przeminie.
Awatar użytkownika
Siewiczpl

Postautor: danut » 04 cze 2021, 23:13

Siewiczpl pisze:Hej,

Ja to rozumiem w ten sposób żę jak dusza miała np: 3 wcześniejsze wcielenia jako mężczyzna a teraz jest kobietą to ulega starym wzorcom i następuje właśnie homoseksualizm w różnym natężeniu.

Pozdrawiam

Nie istnieje świadomość damska i żeńska, czy to kobieta, czy mężczyzna, to ma je obie, dlatego i dusza będzie dwupłciowa. Nie ulega się wzorcom, ale występuje jakieś zakłócenie niezgodne z ciałem a wybraną do niego świadomością na daną linię czasową, może pomylenie rzeczywistości i przesyłu do nich?
danut

Postautor: soldado » 05 cze 2021, 01:15

Istoty na najwyższym poziomie duchowości i wiedzy, są hermafrodytami, mają płeć obojętną.
Rozmnażają się same.
Nasza Dusza też nie ma płci, jest obojętna.
Wszelkie nasze preferencje w tym wcieleniu, wynikają z wpływu na nas poprzednich wcieleń.
Nieraz im ulegamy, a nieraz nie...
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Siewiczpl » 07 cze 2021, 19:45

soldado pisze:Istoty na najwyższym poziomie duchowości i wiedzy, są hermafrodytami, mają płeć obojętną.
Rozmnażają się same.
Wszelkie nasze preferencje w tym wcieleniu, wynikają z wpływu na nas poprzednich wcieleń.

Dlatego moja hipoteza jest sensowna w tym kontekście.

Pozdrawiam
Wszystko przeminie.
Awatar użytkownika
Siewiczpl

Postautor: danut » 07 cze 2021, 22:20

Siewiczpl pisze:
soldado pisze:Istoty na najwyższym poziomie duchowości i wiedzy, są hermafrodytami, mają płeć obojętną.
Rozmnażają się same.

Pozdrawiam

Skoro nasze wcielenie jest następstwem poprzedniego i w dodatku wybieramy sobie gdzieś te życia, to dlaczego zmieniamy wygląd ciała i dostosowanie się do niego? To jest duża nieścisłość. Można by przypuszczać, ze chciałbym ją zmienić dlatego tak wybrałem, tylko że zupełnie nie radzę sobie w rzeczywistości z tą swoja własną wolą. Ale nasza świadomość jest dwupłciowa i powinna dawać z tym radę, skoro jest jednak inaczej, to najbardziej słuszne wydaje się to co wspomniałam wyżej - pomyłka w przesyle. To nasza Dusza gdzieś, powiedzmy znajdująca się w Centrum jest rozproszona jak światło przepuszczane przez sito i tworzy, i steruje naszym życiem( naszymi życiami) w różnych rzeczywistościach. I widzę to zakłócenie w przypadku homoseksualizmu, nałożenie się na siebie np. dwóch linii takiej emisji świadomościowej. Wciąż, według mnie występuje błąd w pojmowaniu, gdy uważa się nieskończoność jako linię czasu z wytwarzaniem duszy przez ciało, z tym co było wcześniej i następuje później. ZBYT wielkie znaczenie nadajemy ziemskiemu i doczesnemu życiu, uważając że ono jest za wszystko odpowiedzialne, zupełnie jak przed Kopernikiem - że wszystko krąży tylko wokół nas i Ziemi, i jest wyłączone z Systemu.
danut

Postautor: Siewiczpl » 08 cze 2021, 18:25

danut pisze:
Siewiczpl pisze:
Rozmnażają się same.

Pozdrawiam

Skoro nasze wcielenie jest następstwem poprzedniego i w dodatku wybieramy sobie gdzieś te życia, to dlaczego zmieniamy wygląd ciała i dostosowanie się do niego? To jest duża nieścisłość. Można by przypuszczać, ze chciałbym ją zmienić dlatego tak wybrałem, tylko że zupełnie nie radzę sobie w rzeczywistości z tą swoja własną wolą. Ale nasza świadomość jest dwupłciowa i powinna dawać z tym radę, skoro jest jednak inaczej, to najbardziej słuszne wydaje się to co wspomniałam wyżej - pomyłka w przesyle. To nasza Dusza gdzieś, powiedzmy znajdująca się w Centrum jest rozproszona jak światło przepuszczane przez sito i tworzy, i steruje naszym życiem( naszymi życiami) w różnych rzeczywistościach. I widzę to zakłócenie w przypadku homoseksualizmu, nałożenie się na siebie np. dwóch linii takiej emisji świadomościowej. Wciąż, według mnie występuje błąd w pojmowaniu, gdy uważa się nieskończoność jako linię czasu z wytwarzaniem duszy przez ciało, z tym co było wcześniej i następuje później. ZBYT wielkie znaczenie nadajemy ziemskiemu i doczesnemu życiu, uważając że ono jest za wszystko odpowiedzialne, zupełnie jak przed Kopernikiem - że wszystko krąży tylko wokół nas i Ziemi, i jest wyłączone z Systemu.

Jaka nieścisłość??? z wyglądem i dostosowania się? to chyba warunek genetyczny... a jak ktoś sobie nie radzi z rzeczywistością i własną wolą to lekarz psychiatrii się kłania. Wybacz.. ale to co piszesz zwłaszcza na początku nie trzyma się wcale logiki.

p.s wiekszość ludzi nie radzi sobie z własną wolą i rzeczywistością dlatego chleją i biorą narkociny bo nie potrafią wytymać z tym co jest, bo maja skrzywioną percepcje spojrzenia na świat i muszą ją sztucznie zmieniać.
Wszystko przeminie.
Awatar użytkownika
Siewiczpl

Postautor: danut » 08 cze 2021, 18:42

Napisałam wyraźnie w czym tkwi ta nieścisłość. W szerzonym pojmowaniu, że wybieramy sobie przyszłe życie, ciało i rodzinę, a nie umiemy dostosować do niego świadomości? Płeć nie jest przecież uwarunkowana genetycznie i przekazywana następnym pokoleniom. I czyżbyś uważał homoseksualizm za skrzywioną percepcję jak alkoholizm i ćpanie?!
danut

Postautor: tadyszka » 08 cze 2021, 19:39

Mysle ze homoseksualizm i odmiennosc orientacji seksualnej, takie jak aseksualizm itd nigdy nie jest zwiazane z przypadkiem badz niescisloscia. To jest plan tej duszy na przepracowanie waznych lekcji. Dlaczego wiekszosc artystow w kwestii calej historii czloweika miala inna odmiennosc seksualna? byc moze ma to zwiazek tez z jakims rozwojem duszy.
Byc moze homoseksualizm jest tez czyms posrednim do utraty ogolnie plci, bo to nie jest milosc zwiazana z ewolucyjnymi zwierzecymi instynktami jakie mamy w sobie i nie ma nic wspolnego z potrzeba rozmnazania.
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi