Cechy osob sensytywnych wg Leszka Szumana

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Cechy osob sensytywnych wg Leszka Szumana

Postautor: agnieszkag » 07 paź 2018, 11:14

Ciekawa jestem Waszych opinii na ten temat.
Osobiscie jestem pod wrazeniem od dluzszego czasu;
http://zjawiskaparanormalne.pl/index.ph ... edialnych/
agnieszkag

Re: Cechy osob sensytywnych wg Leszka Szumana

Postautor: bernadeta1963 » 07 paź 2018, 15:59

To bardzo ciekawe co jest tam opisane .Patrząc na swoje zachowanie i odczucia bardzo wiele informacji pokrywa się z moimi odczuciami :)
Dobrze ,że nie jestem w tych odczuciach osamotniona i fajnie ,że ktoś zainteresowal się takim tematem :)
bernadeta1963

Postautor: agnieszkag » 08 paź 2018, 20:07

Bernadeto
Dziekuje za odpowiedz.
Zalezalo mi na opinii Twojej i Soldado najbardziej.
A swoja droga u mnie tez wszystko sie zgadza z tym opisem.
agnieszkag

Postautor: danut » 08 paź 2018, 21:26

Nie czytałam tego, bo to ze znanego mi forum, a skoro tam się nie wypowiedziałam to musiałam uznać za nieciekawe już wtedy. Osoby sensytywne czują, widzą, odbierają rzeczywistość głębiej. Jestem osobą sensytywną, a cech które nosimy w sobie nie da się zobaczyć, ani przez innych zważyć ani zmierzyć, bo jest to strefa niedostępna oglądom poza wyczuciem.
danut

Postautor: bernadeta1963 » 08 paź 2018, 21:47

Tego jak odbieramy przekazy myślę ,że nie da się zmierzyć .To nasze subiektywne odczucia . Myślę iż to co zostalo tam opisane ,to wynik rozmów przeprowadzonych z tymi osobami . To bardzo ciekawe ,że mamy podobne przyzwyczajenia . Ja np nie moge nosić biżuterii metalowej (dokładnie tak jak tam opisano ).Już myślalam ,że to jakiś urok :) . Teraz wiem ,że nie ja jedna .Poza tym prawie wszystkie odpowiedzi mogla bym przypisać do siebie . Ostatnio zrobilam male przemeblowanie i dopiero po przeczytaniu tego artykułu zauważyłam ,że śpie głowa w kierunku północnym i najczęściej na prawym boku . Do tej pory nie zwracalam na takie rzeczy uwagi . Nie będę opisywać wszystkiego ,ale warto przeczytać ten artykuł .
bernadeta1963

Postautor: danut » 08 paź 2018, 21:57

Ja akurat też tak śpię :D Ale co jest z tymi oknami to sama nie wiem, to jest jakaś dawna wiedza, bo sprawdzałam kiedyś i taką uwagę zasłyszaną od "babek", że jeśli chcesz zapamiętać sen to za nic nie patrz od razu po przebudzeniu w okno. Sprawdziłam i to działa. Akurat ta pozycja uniemożliwia to, wiec może o to w tym także chodzi. Co do metalu, to moja siostra ma uczulenie i też nic takiego nosić na sobie nie może. Ja tam wyrzucam omal każdą biżuterię, a jak nie to zaraz zgubię, to nawet nie wiem jak ona reaguje ze mną naprawdę. :D
danut

Postautor: bernadeta1963 » 08 paź 2018, 22:06

Z oknami masz rację :D Ja też jaszcze tego nie rozszyfrowalam . Jeśli tyczy się snu moja babcia zawsze przestrzegala ,aby łożko nie stalo tak byś spala nogami w stronę drzwi ( chodzi o to aby drzwi nie otwierały się bezpośrednio na twoje nogi) .Nie radzę tak spać .Spadek energii ,przewlekłe zmęczenie .Nasze babki mówily ,że nieboszczyka zawsze wynoszą nogami do przodu i czlowiek żywy nie powinien tak spać ;) Ile w tym prawdy nie wiem bo nie chcialam próbować > Zawsze wierzylam babci ,byla mądra kobietą :)
bernadeta1963

Postautor: danut » 08 paź 2018, 22:10

Tak, to jest też znane z tymi nogami. Sanitariusze dawniej też o tym wiedzieli i np. nie wynoszono tak chorych na noszach z domu. Pewna stara wiedza coś w sobie kryje, też to wiem. Szczególnie jeśli chodzi o to dopasowanie się do sił przyrody i do kierunków np. zgodnych z ruchem zegara, a nie działanie wbrew nim, jest ważną wiedzą.
danut

Postautor: danut » 08 paź 2018, 22:25

Bernadeto, mam jeszcze taką uwagę odnośnie tego kogo nazwać medium. Bardzo często opinie ludzkie są tu bardzo krzywdzące odnośnie niektórych osób, a to z tego powodu, ze są "ci którzy wchodzą w te strefy drzwiami", ponieważ mają do nich klucz i ci, którzy" jak złodzieje wchodzą przez okna i po drabinie do nich". Stąd obrzydliwe są dla mnie wszelkie te szkolenia na media oraz wyszukiwanie sposobów kontaktów, będących najpewniej oszukiwaniem umysłów, iluzją, oszustwem, a jeśli nawet zadziałają to są one zyskiwane jak przez takiego złodzieja, o którym mówił Jezus. Jak Ty to widzisz?

Ps. I jeszcze odnośnie tych punktów - to jest opis czyichś przyzwyczajeń, kogoś kto tak sobie myśli, że wychodzi ponad normalność :D Nic z tego. Wszystkie prawie mają inne podłoże niż czystość intencji i duszy. Ludzie są różni, a osoba medialna na te różności reaguje i wyczyta je nawet z tekstów. Ja np. kocham kwiaty, las, przyrodę, zwierzęta a spać przy bzach nie mogą bo ma to związek z chorobami serca, dolegliwościami zdrowotnymi fizycznego ciała, różna woń i różnych kwiatów ma właściwości oddziałujące na zdrowie, jedno i jedne leczą, a inne szkodzą, są też uspakajające, kojące i drażniące, wychwytują szkodliwe promieniowania, lub nimi emanują. A takie próby powiązania jak w tekście są niewłaściwe, oceniajmy ludzi po owocach a nie po ich przyzwyczajeniach i tego co dla nich jest wygodne. "Osoba sensytywna niechętnie podaje rękę" - Masakra, rozumiem jeśli mam złe odczucia co do jakiejś osoby mogę tak zareagować, ale czy to każdego człowieka mam odbierać w ten sam sposób? Przecież to świadczy o wszechobecnym braku miłości do ludzi, o fałszywości takiej osoby, źle ogólnie wśród innych się czującej,a nie o wrażliwości i prawidłowym odbieraniu przez nią sygnałów.
danut

Postautor: soldado » 08 paź 2018, 23:57

bernadeta1963 pisze:To bardzo ciekawe co jest tam opisane .Patrząc na swoje zachowanie i odczucia bardzo wiele informacji pokrywa się z moimi odczuciami :)
Dobrze ,że nie jestem w tych odczuciach osamotniona i fajnie ,że ktoś zainteresowal się takim tematem :)

Dokładnie wiele z tego się zgadza, niektóre nie, ale każdy z nas przecież jest inny. :)
A już z tym kolorem niebieskim to u mnie strzał w 10 kę. :D
Prawie wszystkie rzeczy mam w odcieniu niebieskim. ;)
Nawet poniższy napis dałem w takim a nie innym kolorze. :D
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi