Bernadeto, mam jeszcze taką uwagę odnośnie tego kogo nazwać medium. Bardzo często opinie ludzkie są tu bardzo krzywdzące odnośnie niektórych osób, a to z tego powodu, ze są "ci którzy wchodzą w te strefy drzwiami", ponieważ mają do nich klucz i ci, którzy" jak złodzieje wchodzą przez okna i po drabinie do nich". Stąd obrzydliwe są dla mnie wszelkie te szkolenia na media oraz wyszukiwanie sposobów kontaktów, będących najpewniej oszukiwaniem umysłów, iluzją, oszustwem, a jeśli nawet zadziałają to są one zyskiwane jak przez takiego złodzieja, o którym mówił Jezus. Jak Ty to widzisz?
Ps. I jeszcze odnośnie tych punktów - to jest opis czyichś przyzwyczajeń, kogoś kto tak sobie myśli, że wychodzi ponad normalność

Nic z tego. Wszystkie prawie mają inne podłoże niż czystość intencji i duszy. Ludzie są różni, a osoba medialna na te różności reaguje i wyczyta je nawet z tekstów. Ja np. kocham kwiaty, las, przyrodę, zwierzęta a spać przy bzach nie mogą bo ma to związek z chorobami serca, dolegliwościami zdrowotnymi fizycznego ciała, różna woń i różnych kwiatów ma właściwości oddziałujące na zdrowie, jedno i jedne leczą, a inne szkodzą, są też uspakajające, kojące i drażniące, wychwytują szkodliwe promieniowania, lub nimi emanują. A takie próby powiązania jak w tekście są niewłaściwe, oceniajmy ludzi po owocach a nie po ich przyzwyczajeniach i tego co dla nich jest wygodne. "Osoba sensytywna niechętnie podaje rękę" - Masakra, rozumiem jeśli mam złe odczucia co do jakiejś osoby mogę tak zareagować, ale czy to każdego człowieka mam odbierać w ten sam sposób? Przecież to świadczy o wszechobecnym braku miłości do ludzi, o fałszywości takiej osoby, źle ogólnie wśród innych się czującej,a nie o wrażliwości i prawidłowym odbieraniu przez nią sygnałów.