Sny w których uczestniczą zmarli ....

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Sny w których uczestniczą zmarli ....

Postautor: OneNight » 31 sie 2018, 21:51

Skoro już opuściły Cię zmartwienia, to czego oczekujesz od nas, aniele? Pytaj, ktoś z forum może będzie w stanie odpowiedzieć.

Danut wybacz mi proszę , ale nie raz nie mam pojęcia o czym piszesz

Jeśli mam być szczery, to ja też często nie rozumiem co pisze danut, a jestem młodym człowiekiem, który jest niejako związany z nauką :lol:
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: bernadeta1963 » 31 sie 2018, 21:58

Dzięki za wsparcie :D
bernadeta1963

Postautor: danut » 31 sie 2018, 22:07

Bo nauka idzie dla Was swoim torem, a Wy iść chcecie swoim. Ja uważam, że wiedza musi iść jednym wspólnie. Wzmocnionych szeregów tupot słychać daleko i mniej ludzi zabłądzi po drodze w chaszczach. Jak napisałam nauka jest dla ludzi, bo opisuje to co człowieka dotyka, lub dotknąć może, przykłady z mojego życia, proszę to nie opisy jakichś tam cząstek, bo to my jesteśmy cząstkami, a w tym laboratoryjnym małym układzie odbija się cały układ- świat który nas dotyka i w którym istniejemy. Przyjdzie czas One, że i szkoła zacznie uczyć tak samo, na razie wiem jak jest. :D
danut

Postautor: OneNight » 31 sie 2018, 22:14

Szkoła to przeciwieństwo wiedzy. Rycie na pamięć chińskich wierszyków, najgorszy okres w moim życiu :D

Nie zarzucaj mi, że idę w innym kierunku niż nauka. Wtedy nosiłbym cegły na taczkach zamiast być tym kim jestem. Mówisz trudnym językiem po prostu.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Stara dusza 74 » 31 sie 2018, 22:55

Kochani dziękuję za wasze odpowiedzi bardzo się cieszę że spotkałam tutaj osoby które rozumieją ,starają się zrozumieć to nad czym zastanawiam się od długiego czasu ,co szczerze mnie trapi ja nie jestem żadnym medium ale przeciętna 43 latka i to realnie podchodząca do życia ....więc w końcu jest ulgą że pisząc o swoich przeżyciach powiedzmy paranormalnych nie narazam się na smiesznac ...więc cóż sen z kuzynem był optymistyczny bo dał mi nadzieję że być może jest inny wymiar inna rzeczywistość w której będę o wiele szczęśliwsza i samo odczuwanie co to jest szczęście co może uszczęśliwić w tej rzeczywistości też będzie już zupełnie inne ...ale były też sny inne zawsze dotyczyły ludzi z którymi byłam emocjonalnie związana niestety były to sny prorocze wypadków nagłych śmierci jeżeli chodzi o zmarłych była też sytuacja że w nogach mojego łóżka stała zmarła osobą starsza kobietę nie była z rodziny ale ja uwielbiałam..... widywałam...często stała nieruchomo twarz zupełnie bez wyrazu tylko oczy miała pełne emocji wyglądało to dziwnie przy tak kamiennej twarzy nie wiedziałam co się dzieje zrywałam się żeby zapalić światło później zrozumiałam że ona mnie ostrzegała ona nie mówiła nic ale mówiły za to jej oczy ..przynajmniej tak sobie tłumaczyłam zaistniałą sytuacje i ten sen ...a jeśli chodzi o kuzyna ktoś napisał że nie powinniśmy zostać rozdzieleni ...też tak uważam ...ale myślę sobie że że jego misja w tym bycie dobiegła końca a moja nie ..ciężar tak silnego połączenia dusz jak najbardziej realnego co trudno nawet wytłumaczyć będę niosła do konca moich dni ...ale myślę sobie także że żadne narodziny i żadna śmierć nie jest przypadkiem że kazde najkrótsze chociaż życie ma sens i swoją misję ....pozdrowionka ......Stara dusza 74
Wolna dusza to rzadkość ale będziesz wiedział kiedy ją spotkasz bo poczujesz się dobrze ,bardzo dobrze kiedy będziesz blisko niej .
Awatar użytkownika
Stara dusza 74

Postautor: danut » 01 wrz 2018, 09:00

Jego misja w tym przedstawieniu i zobrazowaniu siebie w tym bycie się zakończyła, ale to nie oznacza jego śmierci ostatecznej. To też nie z tego bytu będzie się odradzał, ale z "nasienia"/ z Duszy. A ta jak światło przepuszczone przez sito rozszczepia się na wiele wiązek i każda z nich dociera do innego środowiska na które została nakierowana. A tam skąd jest puszczana zarówno upływ czasu i jego dylatacje jak i olbrzymia przestrzeń kosmiczna obserwowana jest z wiecznego teraz obejmującego to wszystko. Dlatego on gdzieś w tej chwili nadal żyje. Ja również dziękuję za relację, takie wyznania przedstawiają właśnie rzeczywistość i ujawniają to co nie jest jawne, docierają do tajemnicy. Żywe, dotykające każdego z nas i pokazujące to co od naszych źródeł się do nas przebija, a nie takie wymyślone i narzucone innym do łykania jak bułeczki upieczone z czegoś nazwanego przez kogoś mąką, choć nią nie jest.
danut

Postautor: Stara dusza 74 » 01 wrz 2018, 18:29

Czy jest jakaś osoba która mogłaby mi wyjaśnić fakt wychodzenia z ciała podczas snu ale miało to miejsce wyłącznie w wieku jak miałam około 18 lat i nie było to żadnym złudzeniem tylko silnym realnym przeżyciem ...o występowaniu takiego zjawiska dowiedziałam się niedawno i że ludzie stosują odpowiednie techniki żeby moglobyc to możliwe u mnie występowało to samoistnie i jak było przerażające trudno to opisać byłam jak ćma kompletnie zagubiona nie odczuwałam w żaden sposób swojej fizyczności jedynie możliwość poruszania i widzenia ...co do tego przemieszczania za pierwszym razem wywołało to taki szok że bałam się zasypiać zmieniałam pokoje w których spałam myśląc że może w innym pomieszczeniu tego nie będzie ale było i tak ...przemieszczanie też nie było takie łatwe ciągle odczuwałam lęk taki jak najbardziej ludzki że przecież spadnę i połamie się porządnie lub zabije ale ten lęk minął i stało się możliwe wyjście na zewnątrz budynku ....no i tutaj usłyszałam głos nie mam pojęcia do kogo należał ale był nie zadowolony sądząc po tonie i karcący i jednym słowem kazał mi wracać z kad wróciłam ....od tamtej pory a minęło wiele lat taka historia nie miała miejsca...jak myślicie przyśniło mi się raz coś złego a później bałam się zasypiać i przemęczony mózg takie nawpol senne informacje mi przekazywał ....czy moglabyc to prawda ?kiedyś ktoś dał mi kontakt do jasnowidza który miał mi pomóc w zrozumieniu ale jak zaczął od słów zobaczymy co ingeruje w mój potencjał i właśnie mówił mi o starej niby mojej duszy która nie powinna być wyrzucana z ciała dałam sobie spokój ....chyba się poprostu wystraszyłam ...ale nie daje mi to spokoju...
Wolna dusza to rzadkość ale będziesz wiedział kiedy ją spotkasz bo poczujesz się dobrze ,bardzo dobrze kiedy będziesz blisko niej .
Awatar użytkownika
Stara dusza 74

Postautor: danut » 01 wrz 2018, 19:28

Poznanie siebie dostosowuje się do Twoich chęci i pragnień, kierują nim twoje przekonania. Wiek 18- lat to wiek buntu, ostrego patrzenia na rzeczywistość, mocniejszego odczuwania, mocniejszych pytań o uczucia, sens życia, mocniejszej duchowości. Dlatego samoistne wychodzenie poza, można powiedzieć tak "hipnotyczną rzeczywistość', tę naszą, która każdemu wydaje się aż tak prawdziwa jest wołaniem o wolność swojej duszy, której już ta umowna rzeczywistość i patrzenie na nią tak i tak jak nakazują dogmaty naszych ziemskich nauczycieli - nie wystarcza. Zatem wołanie duszy zostało usłyszane i realizowało się, tylko zaskoczył Cię tam strach oraz niewiedza - strach przed nieznanym, zatrzymały wpajane ci dogmaty o prawach fizycznych i to jak może być możliwe to co w Twoim pojmowaniu powinno być niemożliwe. A tymczasem możliwe jest to co przetworzy i co przyswoi nasza własna świadomość, co sobie ułoży i przyjmie. Nie dochodzi do żadnego wychodzenia z ciała, a rzekłabym, że jest nawet odwrotnie. Dusza przestała wyświetlać siebie( tu Ciebie) w tym ciele, coś nie pasowało jej w tak ułożonej wersji rzeczywistości,czuła że jest w niej coś zakłamane, zaczęła się rozglądać i szukać prawdziwej, ale nie zobaczyła jej, bo zabrakło jej siły i odwagi, zniewolił ją strach i jeszcze za mała świadomość rzeczy. Wskazują na to te charakterystyczne dla mnie sygnały ( miałam podobne przeżycia w tym samym wieku co Ty :)) - lęk, że przecież spadnę , ja się bałam że zaraz ktoś mnie zobaczy w niewłaściwym odzieniu i w niewłaściwym miejscu o późnej porze dnia. To przywiązanie do spraw doczesnych dla nas wówczas ważnych to przywiązanie do znanej nam rzeczywistości i jej praw. Nie, nic nie ingerowało w Twój potencjał, właśnie broniłaś się tak przed ingerencją w niego w swoim otoczeniu, tu w dobrze ci znanym świecie. A te bajki o starej/ młodej duszy - a skądże to ten jasnowidz może to wiedzieć, uznaje się za tak daleko widzącego, ogarniającego swoim patrzeniem całą wieczność i widzącego Ciebie tam w niej? Jedynie to i ja widzę, ze nie masz naiwnej takiej dziecinnej świadomości, więc musiała już przechodzić jakieś szkolenia w innych rzeczywistościach.
danut

Postautor: Pawełek » 01 wrz 2018, 19:33

Witaj Stara duszo na forum ;)

Stara dusza 74 pisze:Czy jest jakaś osoba która mogłaby mi wyjaśnić fakt wychodzenia z ciała podczas snu ale miało to miejsce wyłącznie w wieku jak miałam około 18 lat i nie było to żadnym złudzeniem tylko silnym realnym przeżyciem

Myślę, że mogłaś doświadczyć OOBE (eksterioryzacji), ale sądząc po dalszej Twojej wypowiedzi wygląda na to, że już wiesz o czym mowa.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: ronald73 » 01 wrz 2018, 19:51

Stara dusza 74 pisze:kiedyś ktoś dał mi kontakt do jasnowidza który miał mi pomóc w zrozumieniu

Nie uwierz nigdy to co oni mówią.
tylko czasami coś czytam
ronald73

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi