demony

Nasze przemyślenia na temat filozofii, religii i związków wyznaniowych. Podobieństwa i różnice do spirytyzmu. Co nas intryguje, ciekawi, co budzi wątpliwości...

Re: demony

Postautor: odnowa » 26 sie 2018, 19:23

danut pisze:
odnowa pisze:Ulżyło mi, już myślałem że krytykujesz ot tak sobie, dla zabawy :)

Za stara na to jestem. Z wiekiem przychodzi spokój, konkretność i powaga.

I bóle w stawach :)
odnowa

Postautor: danut » 26 sie 2018, 19:28

W kręgosłupie :lol: Stawów mi jeszcze nie wykręca. A propos bólu, chorób, starzenia, niedomagania - tym też steruje informacja, to też jest atak "demonów" i je też można wykopywać ze swego pola, wiesz jak potężne dostawały omłot od mojego Ja? A miało mnie już tu nie być a jestem i się z nich śmieję. Taki plus. :D
danut

Postautor: Ryszard » 26 sie 2018, 20:49

Demony nie istnieją, chociaż wyobraźnia płata różne figle.
Nawet gwiazdy płaczą z tym, kto płacze w nocy.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: danut » 26 sie 2018, 21:04

Figle wyobraźni to jest jeszcze coś innego. Taki wytwór nie ma na nic oddziaływania, bo nie wkleja się w rzeczywistość i nie zachodzą pomiędzy nim a nią reakcje. Prócz wzbudzenia strachu, jakichś doświadczeń psychicznych, pomieszania zmysłów to inaczej widzącemu takie twory nie zagrożą. A ja piszę o rzeczywistym wprowadzeniu wirusa w system i o tym, że będzie on współoddziaływał z prawdziwym programem, będzie w nim mieszał i ludzie tego doświadczają, choć tak naprawdę sami go tworzą, sami tworzą a potem się go boją. :D
danut

Postautor: soldado » 26 sie 2018, 21:55

Według wielu Ksiąg są 72 potężne demony.
Zwą się kolejno:

1.Bael
2.Agares
3.Wassago
4.Samigina lub Gamigin
5.Marbas
6.Valefor
7.Amon
8.Barbatos
9.Pajmon
10.Buer
11.Gusjon
12.Sytri
13.Belet
14.Leraje Lub Lirajka
15.Eligos
16.Zepar
17.Botis
18.Bathin
19.Sallos
20.Purson
21.Maraks
22.Ipos
23.Aim
24.Naberius
25.Glasja - Nabolas
26.Bun lub Bim
27.Renowe
28.Beryt
29.Astarot
30.Forneus
31.Foras
32.Asmoday
33.Gaap
34.Furfur
35.Marchosjas
36.Stolas Lub Stolos
37.Feniks
38.Helfas Lub Malthus
39.Melfas
40.Raum
41.Fokalor
42.Wepar
43.Sabnok
44.Szaks
45.Win
46.Bifrons
47.Uwall,Wual Lub Wowal
48.Haagenti
49.Krocel
50.Furkas
51.Balam
52.Alloces
53.Kamio Lub Kajm
54.Murmur lub Murmus
55.Orobas
56.Gremory lub Gamori
57.Ose Lub Woso
58.Amy lub Awans
59.Oriaks lub Orias
60.Wapula lub Nafula
61.Zagan
62.Wolak,Walak,Walu,Łalak
63.Andras
64.Haures,Hauras,Hawres lub Flauros
65.Andrealfus
66.Cymejes, Cimejes Lub Kymeris
67.Amdusjas lub Amdukias
68.Belial
69.Dekarbia
70.Sajr,Ser Lub Sejr
71.Dantalion
72.Andromalius

Nic nikt o żadnym z nich nie słyszał?
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 26 sie 2018, 21:58

Ilu ludzi sobie demona zobrazowało tyle jest ich nazw soldado. Każdy ma swojego właściciela na to zwróć uwagę, mnie ta ilość nie dziwi wcale a wcale, żaden nie jest mój to i nie jestem nimi zainteresowana. :D O dopisałabym tam jeszcze Enki pani Łobos i Strażnika Nataszy. 8-) Bo czarny mag to nie pamiętam czy go jakoś nazywał?
danut

Postautor: OneNight » 26 sie 2018, 22:11

Słyszałem o wszystkich, a nawet mam książkę z pieczęciami tych demonów, które używa się do ich przywołania. Jest ich więcej, choć akurat te uznaje się za najpotężniejsze ze względu na tak zwaną Księge Wycia (goecje). Ja osobiście nie wywoływałem, ale mam kolegę, który był tym strasznie zafascynowany, a w pewnym momencie zaczął mnie przed tym ostrzegać i sobie zniknął. A Ty soldado masz z tym jakieś doświadczenia? W sumie interesuje się tym, bo sam z ekipą "zwiedzam" i nagrywam takie miejsca, w których rzekomo ktoś wywoływał demony.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 26 sie 2018, 22:19

I wydało się. Piękny przykład dla poparcia mojej tezy. Przywoływanie :D Ha i kto czym nawraca, utrzymuje przy istnieniu, wywołuje z zapisu pamięci te demony? Wy przez przywoływanie. Ale i tak to co chcecie by istniało znowu, istnieje tylko dla Was, tak samo jak dla tamtych ludzi, przejęliście od nich informację, połknęliście haczyk. Ja zaś mówię fruu i znikają, dla mnie ich nie ma, są przedawnione, przestarzałe, martwe.
danut

Postautor: soldado » 26 sie 2018, 22:23

OneNight pisze:

Słyszałem o wszystkich, a nawet mam książkę z pieczęciami tych demonów, które używa się do ich przywołania. Jest ich więcej, choć akurat te uznaje się za najpotężniejsze ze względu na tak zwaną Księge Wycia (goecje). Ja osobiście nie wywoływałem, ale mam kolegę, który był tym strasznie zafascynowany, a w pewnym momencie zaczął mnie przed tym ostrzegać i sobie zniknął. A Ty soldado masz z tym jakieś doświadczenia? W sumie interesuje się tym, bo sam z ekipą "zwiedzam" i nagrywam takie miejsca, w których rzekomo ktoś wywoływał demony.

Mam kolegę, który jest w tej sprawie wręcz ekspertem.
Ma ogromną wiedzę teoretyczną i praktyczną, z którą wielokrotnie się ze mną dzielił...
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: OneNight » 26 sie 2018, 22:26

Mam kolegę, który jest w tej sprawie wręcz ekspertem.
Ma ogromną wiedzę teoretyczną i praktyczną, z którą wielokrotnie się ze mną dzielił...

A gdybyś znalazł czas, to mógłbyś mi też tą wiedzę przekazać? Byłbym wdzięczny. W szczególności interesowałyby mnie doświadczenia takiego praktyka. Może odkryję co mi się z kolegą podziało.

Obiecuję, że nie będę krytykować, że to niemożliwe! :D
Awatar użytkownika
OneNight

PoprzedniaNastępna

Wróć do Religia i filozofia