A0001 pisze:Są tutaj zalecenia bardziej aktywnego pojmowania spotkań mediumicznych. Co na to PTSS?
Warto odróżnić spotkania mediumiczne doświadczonych grup i tych, które dopiero zaczynają. Nie przewiduję typowych wywołań znanych z horrorów, typu: "Duchu X wywołuję Cię", ale - tak jak wspomniał Sebastian - nie mam nic przeciwko temu, by np. w modlitwie poprzedzającej spotkanie zwrócić się o wsparcie Ducha opiekuna. Na początku bezsensem jest szukanie kontaktu z konkretnymi Duchami. Jak pisałem już wcześniej, będzie tu chodziło bardziej o to, by zdobyć sympatię Duchów wyższych i zdać się na ich wsparcie i wybór.
Zacytuję tu fragment KM, który pojawia się odrobinkę dalej (w punkcie 270):
"Często też dobrze jest poczekać na życzliwość tych, które chcą się zamanifestować, bo nie narusza się w żaden sposób ich spokoju i można dzięki temu uzyskać wspaniałe rzeczy."
Dlatego też myślę, że jest bezcelowym cytowanie KM wyrywkowo. Trzeba tę książkę zrozumieć w całości i temu służą właśnie przygotowania, które zamierzamy na samym początku podjąć. Dodam też, że ja też jestem nieomylny i jeśli okaże się, że lepiej jest postępować ciut inaczej, nie będę miał z tym problemu