Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: czarnyMag » 21 maja 2018, 13:32

Kris pisze:A teraz coś miłego dla nie krzywdzących.
Jak wiadomo starzejemy się od momentu urodzenia, co nasi naukowcy dawno ogłosili, ale jeśli się nie mylę to ten proces starzenia zwalnia w miarę oczyszczania naszego świata ze zła.
Być może po przekroczeniu progu który nazwałem roboczo zero starzenia zmieni on kierunek i poddane mu komórki ciał fizycznych zostaną zregenerowane przez co być może odmłodnieją.
W zasadzie chyba to właśnie następuje ale trzeba poczekać aby nabrało rozpędu i było już fizycznie odczuwalne.

Uwierz mi - zanudziłbyś się gdybyś mógł żyć np. 500 lat na Ziemi nie krzywdząc (czyli np. nie spożywając) :!: A kiedy już opuścisz to ciało to i tak pójdziesz w pierwszy świat zawieruchy - na bank. Nie dlatego Kris że ktoś cię tam wsadzi a dlatego, że sam będziesz zabiegał o to :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Krzysztoff » 21 maja 2018, 13:40

Dowody dostarczył projekt AWARE. Człowiek który miał zerową aktywność mózgu zarejestrował odgłosy aparatury, żaden odbiornik wtedy nie działał
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 21 maja 2018, 13:41

danut pisze:Nie ma żadnego przechodzenia do świata duchowego i nie ma takiego podziału na świat duchowy i materialny. Żeby czuć i myśleć potrzebne są do tego układy fizyczne, przetwarzacze , konkretne naturalne mechanizmy, "nadajniki i odbiorniki" informacji, z których wszystko się układa i tworzy. Przestańcie wciąż usadawiać życie w chmurach, oddzielać duchowość od ciał. Kris ma racje. Jesteśmy w trakcie wykształcania siebie i fakt od naszej duchowości wiele zależy, lecz ona działa w nas i przez nas a nie jest odizolowana i nie błąka się gdzieś po chmurkach jak Dyzio Marzyciel. Zatem dlaczego wydaje się Wam niemożliwe takie pokierowanie procesem, by już z tego ciała, które posiadamy, z tego materiału wytworzyć takie, które będzie nam się podobało. Będzie młodsze i zdrowsze? Od czego te procesy zależą? Ja wiem :D , właśnie się odmładzam. A śmierć nie istnieje dlatego, że nasza dusza kocha działanie i zmiany, gdy się jej przestaje podobać stworzona przez siebie postać po prostu zaczyna ją budować od nowa. Nie "wychodzi z ciała", nie że go opuszcza - to jakiś absurd. Porzuca tylko zużyty materiał i sięga po inny.

Dusze które są na ziemi zagęściły wokół siebie złogi materii swymi uczynkami tu na Ziemi i swymi plugawymi myślami o zemście. A to, że tu jesteś dowodzi tylko, że ładnie pisząc nie uciekniesz przed przeszłością taką samą jak mam np. ja :lol:
Zastanawiam się ostatnio nad tym czy ludzie to nie duchy które odeszły od Boga z tzw. Lucyferem :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 21 maja 2018, 13:47

Krzysztof, ależ ja wiem, znam wiele takich dowodów i eksperymentów naukowych a nie jakichś tam "podwórkowych", ale czy nie rozumiesz o czym ja piszę? Sygnały się wysyła z jednego układu fizycznego do drugiego, pomiędzy to jest tylko przepływ, leci fala. Wy umiejscowicie życie w jakimś przepływie, tam go nie ma :D , są fakty i dowody na istnienie innych fizycznych rzeczywistości i jest oddziaływanie na odległość pomiędzy nimi, tak jak np. pomiędzy bliskimi sobie ludźmi telepatia, tak jak wpływ informacji na ciało tak jak dotknięcie uderzeniem fali drugiego układu, o jej ... temat rzeka. Istoty nie potrafią czuć i myśleć bez odbiornika, bez nadajnika, bez całego mechanizmu dotyczącego tej kwestii.
danut

Postautor: czarnyMag » 21 maja 2018, 14:03

danut pisze:Krzysztof, ależ ja wiem, znam wiele takich dowodów i eksperymentów naukowych a nie jakichś tam "podwórkowych", ale czy nie rozumiesz o czym ja piszę? Sygnały się wysyła z jednego układu fizycznego do drugiego, pomiędzy to jest tylko przepływ, leci fala. Wy umiejscowicie życie w jakimś przepływie, tam go nie ma :D , są fakty i dowody na istnienie innych fizycznych rzeczywistości i jest oddziaływanie na odległość pomiędzy nimi, tak jak np. pomiędzy bliskimi sobie ludźmi telepatia, tak jak wpływ informacji na ciało tak jak dotknięcie uderzeniem fali drugiego układu, o jej ... temat rzeka. Istoty nie potrafią czuć i myśleć bez odbiornika, bez nadajnika, bez całego mechanizmu dotyczącego tej kwestii.

Moja własna osobista diagnoza (nie przeszkadzajcie sobie w waszej dyskusji).
Jak dla mnie w twoich wypowiedziach jest za dużo pseudonauki - jest tak jakbyś się obawiała oparcia o człowieka i wszystko co twierdzisz próbowała koniecznie "ubrać" w naukę - a nauka to Lucyferus niestety ale jest to obecnie poza zasięgiem ludzkiego mózgu który mówiąc np. NASA ma na myśli jedną taką instytucję - a jest ich pod tą nazwą kilka - a więc jest NASA która tworzy procedury "podboju kosmosu dla ludzkości i za tą "NASA" kilka takich które w pięcie mają co pierwotniaki wymyśliły i co jeszcze wymyślą bo już dziś loty na planety są i jest kolonizacja :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 21 maja 2018, 14:07

A piszesz jak spiskowiec, te całe spiski, kosmici, głupoty wyższość ezoterów nad nauką, to dopiero pseudo mądrości. I to w oparci o co? O schizy jakichś ludzi?
danut

Postautor: czarnyMag » 21 maja 2018, 14:29

danut pisze:A piszesz jak spiskowiec, te całe spiski, kosmici, głupoty wyższość ezoterów nad nauką, to dopiero pseudo mądrości. I to w oparci o co? O schizy jakichś ludzi?

W oparciu o ludzi którzy pracowali w bazach o których cała nauka Ziemi nie ma pojęcia. Pisałem kiedyś do gościa, żeby złożył CV jak chce lecieć na Marsa już teraz (bo tam już teraz pracują ludzie) i cała ta kpina w temacie nic nie zmieni bo to swoje CV ma złożyć w tej sprawie do Koncernu Coca-Cola - a co ten koncern ma z tym wspólnego? No MA :!: tylko dla ludzi ma on wspólnego z napojem :lol: I co ja mam nagle poprzeć tych co nic nie wiedzą - a czemu? Bo celebryta tak chce :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 21 maja 2018, 14:35

Masakra :D .
danut

Postautor: czarnyMag » 21 maja 2018, 14:44

danut pisze:Masakra :D .

Takie pytanie w temacie - czym cię przekonał Kris? Bo Kris jeszcze nigdy nie podał swego źródła nikomu - ty też :!:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 21 maja 2018, 14:54

Cała wiedza przejawia się w tym, że coś jest dla ciebie logiczne, możesz to przełożyć nawet na namacalność, jasno widzisz i nie nasuwają ci się pytania- jak to, nie rozumiem , nie znajduje poparcia dla cudzych słów, bo dla ciebie coś jest bezsensowną niepopartą niczym utopią i takie są realia przyjmowania czegoś za prawdziwe a czegoś innego za nieprawdziwe.Nadto gdy ktoś podaje argumenty za czymś nie wyjaśniające niczego.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka