ronald73 pisze:CzarnyMag, co dokładnie nie rozumiesz?
To, że ktoś się urodził w średniowiecznej Europie i przeżywał coś co było namiastką tego co serwował innym jeszcze nic nie dowodzi
ronald73 pisze:CzarnyMag, co dokładnie nie rozumiesz?
Arek C pisze:Wprawdzie jeszcze książki nie zakupiłem, ale jak miałem okazję rozmawiać wtedy z Hartwigem , to będzie na pewno warto przeczytać.
Tak ogólnie powiem że niekiedy wmawiają nam że ludzie prymitywni i ciemni , ale jak na tamte czasy wcale tak nie było

Zaprzeczysz, żeś my się umówili, że przyjdziesz do mnie we śnie ciała![]()
Zaprzeczysz, żeś wymiękł podczas eksperymentu naukowego![]()
Zaprzeczysz, że zmieniłeś się po tym eksperymencie który ci zaserwowałem

czarnyMag pisze:Do autora wypowiedzi - czemu czytasz te plugastwaWiesz obecnie ludzie nie chcą słyszeć o cierpieniu ani o bólu którego doświadczyli inni ludzie torturowani na przykład przez "medyków" w wiekach ciemnych. Obecnie ludzie normalni uciekają od bólu i cierpienia - i to są ludzie na "nowy świat"
![]()
Ale są i tacy którym to niczym "muzyka" i tacy mają również swą przyszłość (umiejscowienieA Ty teraz właśnie rozczytujesz swoje zmysły "taką lekturą"...

Krzysztoff pisze:Nie plugastwa a książka o tematyce historycznej . Ludzie nie chcą słuchać o cierpieniach bo się boją cierpienia i bólu ale to że ktoś zamknie oczy i uszy nie oznacza że tego bólu nie ma i nie było.
Krzysztoff pisze:Ci sami ludzie oskarżają lekarzy i nie szanują nauki która w dzisiejszym świecie daje wielu niewyobrażalny we wcześniejszych wiekach luksus - życia bez bólu i bez wielu chorób które były śmiertelne. o moje zmysły się nie martw, ta lektura dała mi wiele do myślenia,
czarnyMag pisze:
Martwię się o Twoje zdrowie - bo jesteś mi drogiI chyba polecę Cię w modlitwie Chrystusowi. (i nie ma sprawy

Krzysztoff pisze:czarnyMag pisze:
Martwię się o Twoje zdrowie - bo jesteś mi drogiI chyba polecę Cię w modlitwie Chrystusowi. (i nie ma sprawy
Dziękuję, z moim zdrowiem jest wszystko ok
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 2 gości