czarnyMag pisze:A co takiego ważnego Jezus zapomniał nam przekazać, że aż "Duch Prawdy" musiał się fatygować

I dlaczego akurat "Duch Prawdy" alias Kowalski ma być taki wiarygodny (skoro nawet imienia nie chce podać) - dla mnie osobiście imię ma znaczenie większe nad anonim

Ale Wy nie jesteście chyba wybredni..
W dziedzinie nauk moralnych spirytyzm nie przynosi niczego nowego , czego nie powiedział Jezus
Co do wiarygodności przekazów - nie określa się go na podstawie "Imienia" którym posługuje się danych Duch; Wiarygodność określa treść przekazu i to , że powtarza się w wielu miejscach
Co do Ducha Prawdy , to ciekawe jest to że już w nowym testamencie był zapowiadany (Ewangelia wg św. Jana)
"...
Zapowiedź Pocieszyciela
15 Jeżeli Mnie miłujecie, będziecie zachowywać moje przykazania. 16 Ja zaś będę prosił Ojca, a innego Pocieszyciela 5 da wam, aby z wami był na zawsze - 17 Ducha Prawdy, którego świat przyjąć nie może, ponieważ Go nie widzi ani nie zna. Ale wy Go znacie, ponieważ u was przebywa i w was będzie. 18 Nie zostawię was sierotami: Przyjdę do was. 19 Jeszcze chwila, a świat nie będzie już Mnie oglądał. Ale wy Mnie widzicie, ponieważ Ja żyję i wy żyć będziecie. 20 W owym dniu poznacie, że Ja jestem w Ojcu moim, a wy we Mnie i Ja w was.
..."